reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

mag wiem, że to strasznie cięzki okres dla Ciebie, szczegolnie, że serce podpowiada co innego a rozum swoje, jak Twój facet zaczyna się kajać to bedzie Ci jeszcze trudniej. Sama musisz dojrzec do tej decyzji, ale jak zrobił to dwukrotnie w krótkim odstepie czasu to i pewnie zrobi trzeci :(
a dlaczego prom? miałaś chyba bilet na samolot we wtorek?
trzymaj się, jesteśmy z Tobą

reklama
dam sobie rade od 16 roku zycia pracowalam zeby sie utrzymac staralam sie bylo mnie stac zeby wynajac sobie kawalerke w centrum utrzymac miec na wszystko poszalac utrzymac psa jego zabiegi nowe ciuchy dawalam rade to i teraz dam rade musze i pokaze mu jeszcze nie raz ze jest nikim w krotce znikam do polski juz nigdy wiecej mnie nie zobaczy bo ja nie wracam do tej samej rzeki wiec chodzy by blagal przylecial po mnie to wiecie gdzie to mam bedzie mogl klamke calowac i siebie gleboko w dupe jego strata jestem wykonczona spalam moze z jakies 2 godz wrocilam do domu gdzies chyba kolo 4 lazilam z sluchawkami w uszach ryczalam wygladam jak monstrum oczy zapuchniete i wogole moja siora dzwonila kazdy kto wie kaze mis ie tzrymac
uciekam bo kumpel jest odezwe sie

magenta dasz rade, nie zaluj, to jakis dupek jest. A moze go przeroslo to dziecko, czy cos, nie wiem. Mysle ze te fajnki juz byly sygnalem ze nie dorosl do roli ojca i meza, generalnie glowy rodziny

Właśnie też się nad tym zastanawiam bo nawet teściowa mi mówiła, że pierwszą ciąże poroniłam właśnie przez problemy z pęcherzem, dlatego chcę to jak najszybciej wyleczyć. Ja jedyne co rozumię z tych wyników to to, że mam liczne bakterie w moczu bo nie miałam obok tych widełek ile czego powinno max być albo nie być więc co do reszty to nie wiem czy dobrze czy źle. Co do @ to niestety już przyszła i to pełną parą więc nie zdążyłam nawet zrobić dzisiaj testu
unhappy.gif

ja kiedys przez rowny rok chorowalam na zapalenie pecherza. 8 m-cy baralm antybiotyki... w 3 m-ce schudlam 7kg, wygladalam jak patyczak. Dopiero pediatra (!!!!) mojej siostry kazal mi brac furagine w konskich dawkach, zle sie po tym czulam ale po takiej miesiecznej kuracji nigdy juz ne mialam zapalenia pecherza.
Idz koniecznie z tymi wynikami do lekarza. Wazne, zeby wiedziec jakie to bakterie i dac odpowiedni antybiotyk. Mi nikt nigdy nie sprawdzal, bo ja mialam od razu krwiomocz (rodzenie krwistej kropelki w bolach okrutnych) i zwijalam sie z bolu na podlodze placząc... wiec od razu antybiotyk i silne leki przeciwbolowe, na tydzien spokoj i znowu - nikt nigdy posiewu nie zrobil.
U mnie sie na koniec tez okazalo, ze moj owczesny chlopak byl nosiecielem bakterii, ktora mi spokoju nie dawala. Ale to mi dopiero gin powiedzial jak juz bylam u konca terapii furaginą.

hej laski:-) nie szczery usmiech bo usmiech na twarzy a w sercu bol
Dziekuje wam bardzo za te wszystkie slowa otuchy i mega wsparcie nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy wlasnie zadzwonilam sobie do mojego bylego kolegi w sumie traktuje go jak przyjaciela i chce z nim pogadac sobie wyzalic itp zawsze moglam na niego liczyc tak jak on na mnie:tak: nie moze w to uwierzyc ze on mi cos takiego zrobil w czwartek chyba jednak plyne promem najwyzej bilet przepadnie haha w koncu za jego pieniadze a ja zabiore ze soba wszystko co moje i zostawie z niczym jestem wredna na maksa dla niego nie moze dojsc do mojego komputera nawet z mojego kubka pic a nie wspomne o mojej wodzie teraz sobie pojechal na rybki sam bo zaden kolega nie ma czasu haha wszyscy z kobietami w domu chca byc smiac mi sie chce bo zostaje sam:-) ja nawet slowem sie nie odzywam od wczoraj nic nie jadlam bo zero apetytu jakos nawet platki na sucho mi staja w przelyku zawsze tak mam od nerwow tylko pije sobie soki itp i wczoraj zapalilam papierosa i jakos chyba na nowo bede musiala zucic rano uslyszalam czy zjem moze w koncu cos zero odpowiedzi uslyszal po za tym ze kielbase moze sobie w dupe wsadzic i jak ma apetyt po tym wszystkim to niech sobie je wyszlam na papierosa na balkon i wylazl mi z kawa na niego popchnelam go i razem z ta kawa wlecial w sciane jestem nie mila ale mam to gdzies po takim traktowaniu ja pokaze ze jednak z kochanej wspanialej natalki zrobi sie wredna i zimna baba tylko dla niego

mag... a moge Ci cos zasugerowac? bo wiem, ze jestes teraz wsciekla i wydaje Ci sie, ze mu pokazesz, ze bedziesz niemiła... Gwarantuje Ci, że lepiej bedziesz sie czula za kilka tygodni jak teraz bedziesz go traktowac badrzo chlodnoi oficjalnie ale fair, bardzo dystyngowanie. To go dopiero z tropu zbije :) bo to, ze jestes wsciekla to on rozumie, pokaz mu, ze jestes ponad to :)
bardzo jestes dzielną kobietą!!!!! ściskam!

witam ponownie wlasnie sobie pije piwko i tak nad wszystkim mysle on sobie wypalil do kumpli slucham swojej ukochanej piosenki i staram sie znalesc sile do walki chce byc fer ale kurde jakos nerwy ten bol nie pozwalaja mi na nic

i ja dochodze do wniosku ze w tym wszystkiem jest duzo mojej winy teraz to do mnie dociera zabranialam mu wszystkiego myslalam tylko o sobie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mag... a moge Ci cos zasugerowac? bo wiem, ze jestes teraz wsciekla i wydaje Ci sie, ze mu pokazesz, ze bedziesz niemiła... Gwarantuje Ci, że lepiej bedziesz sie czula za kilka tygodni jak teraz bedziesz go traktowac badrzo chlodnoi oficjalnie ale fair, bardzo dystyngowanie. To go dopiero z tropu zbije :) bo to, ze jestes wsciekla to on rozumie, pokaz mu, ze jestes ponad to :)
bardzo jestes dzielną kobietą!!!!! ściskam!
Mag pok ma rację, pokaż mu, że jesteś ponad to - nic tak nie zbija z tropu facetów jak kobieta spokojna i opanowana w takiej sytuacji:-)Jesteś bardzo dzielną i silną kobietą i przebrniesz przez to z głową wysoko podniesioną do góry. A my wszystkie jesteśmy z Tobą:-)Trzymaj się kochana mocno, ściskam :)
Kobietki ja wpadnę może wieczorkiem jeżeli dojdę w ogóle do siebie-wizyta szwagra nie wyszła mi na dobre;-)Poszliśmy spać o 4.30, wstałam o 10 i umieram.Wypiłam tylko 3 malutkie martini z cytrynką, a czuję się jakbym wypiła morze wódki:baffled:

Asiol dziekuje hehe ja spalam max 2-3 godziny a od rana dzis obalila 8 piw i jakos nawet to mnie nie rusza a moj znajomy powiedzial ze jak moze pojade to do niego dotrze sporo

Hej dziewczyny

Magenta Ty nawet nie myśl, że Twoja wina! Jak on od Ciebie coś wymagał, to Ty też mogłaś, taka prawidłowa kolej rzeczy!
Niczego sobie nie zarzucaj. Zrozum kochana, jeśli on by Cię kochał prawdziwym uczuciem, to by się poprawił po ostatnich wybrykach i starał się chociaż być dobrym chłopem, a nie że może kolejny raz walnąć focha czy coś innego.
Nawet mi tu nie pisz, że Twoja wina, bo skopię Ci dupsko!!!! Jego kopnij w dupę na żegnam i pędem do PL wracaj!
Zobaczysz ilu ludzi ucieszy się z Twojego powrotu, przez co będzie Ci lepiej :-)

Dagne no na mdłości to jeszcze zdecydowanie za wcześnie, zacząć się mogą między 6 a 8 tygodniem dopiero, więc jeszcze sporo czasu masz :-)
Mi minęły poranne mdłości ale przeszły na wieczór, ale lekkie i z tym sobie radzę kubkiem z kiślem i kromką razowego chleba, zjem trochę i po 10 minutach jak ręką odjął i robię się masakrycznie senna :-)

reklama
AeI - chciala bym byc tak silna zeby to wziasc na klatei isc dalej ale co krok to do tylu zamiast wstac podniesc sie mam ochote trzasnac sie do wyra i zasnac i lezec i nic nie robic

Do góry