reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

czytania nigdy nie zaszkodzi ale poki co lepiej czytac te staraczkowe ksiazki i rozdzialy "co zanim zajdziesz" niz te o ciazy ;-) na te przyjdzie czas. A jak teraz wszystko przeczytasz, to co w ciazy bedziesz czytac? :)

to kiedy wozek kupic?!?!! glupota :

a o co chodzi z ta czerwona kokardka? :)
Ael ale my mowimy o kupowaniu jak si ejeszcze w ciayz nie jest - a to przyznaj jest glupota :)

fajny pomysl :) chociaz nam wyslzy cosie, co maja nos - ani moj, ani M. i tak samo usta. dziwolgai takie :) ale stronka super!

a mnie caly czas pokluwaja jajniki. najbardziej lewy, na ktorym byla cysta i niby miala sie sama wchlonac... chyba po swietach pojde do ginka jak ciagle bdzie tak kłuło. na wszelki wypadek jutro rano jeszcze doprawimy :)
a z tego odpoczywania od staranek zapomnialam dzis zrobic test owu :D

Wiesz ja w tym widze ses bo po co komu wozek jak jeszcze dziecka nie ma na swiecie...(nie zyczac nikomu zle) po ludziach chodza rozne przypadki.
Nie musiałas odrazu kometowac ze moja wypowiedz jest głupotom bi miałam prawo napisac co mysle a i tak kazdy zrobi jak chce

reklama
fiona - przepraszam za uzyte slowo. chodzilo mi o to, ze kiedy wozek mam kupic - w szpitalu po porodzie? :) jeszcze nie slyszalam, zeby ktos z zakupem wozka do porodu czekał, tym bardziej, ze teraz wozki sa czesto razem z nisidelkiem-fotelikiem samochodowym - a jak bez tego przewiezc dziecko ze szpitala do domu? :) w tym sensie wydaje mi sie glupotą (nie głupotom...;-)) czekanie z wozkiem na porod :) a to z lozeczkiem, pieluchami, ubrankamii tez do porodu czekac?? czy chodzi ci o to, ze do ciazy?
ale wiadomo - kazdy ma inaczej. moze rzeczywiscie malo dleikatnie napisalam ale o nic mi zlego nie chodzilo... przeciez tu sobie zartujemy. Myslalam, ze sobie o przesadach rozmawiamy i jasne jest, ze jedni wierza, a inni nie, wolny kraj i mozna wierzyc w co sie chce... wiec sie na mnie nie obrazaj, ze dla mnie to głupotka :)

ael - slodkie maluchy! :) szczerze mowiac nic nie skumalam z tymi zabobonami :) z czerwona kokardka i tym jak sie ktos gapi to pierwsze slysze. ja tylko reaguje na kominiarza i czarne koty - ale raczej z przywyczajenia i dla jaj niz z wiary jakiejkolwiek :)
ja bardziej czlowiek naukki, liczb i dowodow niz wiary ;-)

Pok na czarnego kota to nie idzie nic. Jak mieszkałam z rodzicami to 10 lat też z kompletnie czarnym kotem, który przyczepił się mnie i jestem jego pańcią nawet jak teraz nie mieszkam, i właśnie dlatego w pecha nie wierzę, ale w przywiązanie zwierzęcia do człowieka jak najbardziej. Nauczyłam go sztuczki, że jak pstrykam palcami i pokazuje miejsce gdzie ma wskoczyć to wskakuje :-)
A innego, że jak go czochram mocno po karku to on się tak rozciąga i napręża a potem leciutko pcham go z boku to on tak jak kloc upada na bok :-D
Dlatego ja w przesąd o czarnych kotach nie wierzę :-D
A kominiarzy rzadko widywałam na swojej drodze :-)

Heh ci faceci. Od trzech dni dopraszam się by naprawił spłuczkę w toalecie bo leci woda a ja nawet płynu nie mogę wlać bo przecież mi wszystko wypłucze. Teraz naprawia...o 00:30 w nocy....
Jeszcze nawrzeszczałam na niego bo się wkurzył z powodu durnej gry...bo mu bateria w myszce padła.....załamka rąk....

A wy dziewczęta to proszę mi tutaj się nie boczyć, nie kłócić ani nie rzucać nożami!!! Bo zrobię z wami porządek!!!
A nie chcecie by ciocia Asia się wkurzyła i zaprowadziła wojskowy rygor!!! :-D :-D :-D

Witam Was dziewczynki :) tyle naskrobałyścid pzez sobotę, że nadrabiałam Was długo i to mpobieżnie. Doczytałam się sytuacji Magenty... kochana wypnij tyłek na pajaca :) jestem z Tobą :)
Zaistniały jakiś spory ;p :) ach kobiece temperamenty :)
A ja sie czuję dobrze :) nic mi nie dolega i zaczynam się martwić, bo ani mdłości ani nic, oprócz częstszego oddawania moczu :) troszkę mnie jeszcze zaczęły boleć cycki przy dotyku, ale tylko po bokach. Jutro idę na betę, potem w ś i chyba z wynikiem sie dopiero zapiszę do gina jak zobaczę czy dobrze rośnie. Albo już w pon bo badaniu się zarejestruję, jak myślicie?
Pozdrawiam Was i życzę udanej niedzieli :)

witam Was niedzilnie, ja sie znowu rozchorowałam...w piątek byłam na konferencji i cos mi sie wydaje, ze to przez szaleństwa integracyjne na świerzym powietrzu...

ciekawa jestem jak tam Mag?

Oj będzie ciężko ale muszę dać radę ale jak się zacznie dobierać to zobaczymy czy dam radę wytrzymać ;-)

Mnie tak właśnie doradził gin. Powiedział, że od okresu do dni płodnych celibat i dopiero 3 dni przed owulacją mamy działać. Byłam u niego w marcu i powiedział, że jak do maja nie zajdę w ten sposób w ciąże to mam się pokazać i będziemy wtedy kombinować :-) w każdym bądź razie pierwszy cykl juz za mną no i niestety do du............y :p

jeden dzien roznicy potrafi duzo zmienic. Czasem testy negatywne wychodza jeszcze 2-3 dni po terminie @ a dopiero potem angle pozytyw. Wszystko zalezy od tego ile dni temu mialas owulacje. Najlepiej jest robic testy po 14dpo (czyli pietnastego dpo) a najpewniej od 18dpo :) oczywiscie nie jest to regula ale.. wszystko moze sie zdarzyc. Poki nie ma@ jest nadzieja. Chociaz nie radzilabym Ci zachodzic w ciaze jak masz problemy z pecherzem/nerkami. Co tam Ci zle wyszlo w tych badaniach?

Właśnie też się nad tym zastanawiam bo nawet teściowa mi mówiła, że pierwszą ciąże poroniłam właśnie przez problemy z pęcherzem, dlatego chcę to jak najszybciej wyleczyć. Ja jedyne co rozumię z tych wyników to to, że mam liczne bakterie w moczu bo nie miałam obok tych widełek ile czego powinno max być albo nie być więc co do reszty to nie wiem czy dobrze czy źle. Co do @ to niestety już przyszła i to pełną parą więc nie zdążyłam nawet zrobić dzisiaj testu
unhappy.gif

Dagne a nie robiłaś dzisiaj drugiego testu????

O kurcze teraz czytam mojego posta i dopiero zobaczyłam, że napisałam ze ja poroniłam pierwszą ciążę a miało być, że właśnie moja teściowa poroniła pierwsza ciąże przez pęcherz!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej laski:-) nie szczery usmiech bo usmiech na twarzy a w sercu bol
Dziekuje wam bardzo za te wszystkie slowa otuchy i mega wsparcie nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy wlasnie zadzwonilam sobie do mojego bylego kolegi w sumie traktuje go jak przyjaciela i chce z nim pogadac sobie wyzalic itp zawsze moglam na niego liczyc tak jak on na mnie:tak: nie moze w to uwierzyc ze on mi cos takiego zrobil w czwartek chyba jednak plyne promem najwyzej bilet przepadnie haha w koncu za jego pieniadze a ja zabiore ze soba wszystko co moje i zostawie z niczym jestem wredna na maksa dla niego nie moze dojsc do mojego komputera nawet z mojego kubka pic a nie wspomne o mojej wodzie teraz sobie pojechal na rybki sam bo zaden kolega nie ma czasu haha wszyscy z kobietami w domu chca byc smiac mi sie chce bo zostaje sam:-) ja nawet slowem sie nie odzywam od wczoraj nic nie jadlam bo zero apetytu jakos nawet platki na sucho mi staja w przelyku zawsze tak mam od nerwow tylko pije sobie soki itp i wczoraj zapalilam papierosa i jakos chyba na nowo bede musiala zucic rano uslyszalam czy zjem moze w koncu cos zero odpowiedzi uslyszal po za tym ze kielbase moze sobie w dupe wsadzic i jak ma apetyt po tym wszystkim to niech sobie je wyszlam na papierosa na balkon i wylazl mi z kawa na niego popchnelam go i razem z ta kawa wlecial w sciane jestem nie mila ale mam to gdzies po takim traktowaniu ja pokaze ze jednak z kochanej wspanialej natalki zrobi sie wredna i zimna baba tylko dla niego

reklama
magenta ktos kiedys powiedzial, ze ' dana kobieta to dynamit, uswiadomisz sobie dopiero, gdy ja rzucisz.' Tak trzymaj mala, nie daj mu sie i ja bym Ci radzila wrocic do Polski, jak mu bedzie zalezalo, to przyjedzie po Ciebie nawet, a jak nie, to nie zaluj takiego palanta! Nie ma czego. Szkoda ze nie mialas pracy, taka znacznie latwiej sie wyniesc i pokazac sile, on z Toba robi co chce, bo nie jestes samodzielna tam. Ja np w kazdej chwili moge sie wyniesc i zyc sama i mialabym mojego w glebokim powazaniu i on o tym wie. Ale ja jestem niezalezna finansowo. Moze ktos Ci tam pomoze znalezc prace czy cos, jak myslisz??? Warto mu pokazac ze dajesz rade bez niego.

Do góry