reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

no to mam co czytac!!!
fiona siostrzeniec przeslodki a taki prezent to kazda z nas by chciala wiec nie bede oryginalna powiem tylko ze okazja jest mi obojetna tzn. moze byc na urodziny, imieniny, rocznice, jakies swieta cokolwiek, moze byc moje swieto albo kogos innego...

reklama
aaaaa zapomniałam wam powiedziec ze moje M wczoraj mnie poinformował ze wymyslił imion dla naszego dziecka.Jak bedzie dziewczynka to Julia a chłopiec Cezar....Mi sie osobiscie nawet podobaja z tym ze Cezar to imie psa mojej cioci:-)

no ja sie powoli wybieram lulu ale sama bo mezus w pracy :-( ale przytulalismy sie w dzien :-)
jutro pracuje wiec jak wroce wieczorm to bede probowala was doczytac co nie jest proste po calym dniu
radosnego seksu zycze bez wzgledu na efekt lub jego brak ;-) pa pa

A mi się wymarzyl marcowy dzidziuś:) ale z moimi długimi cyklami to akurat mazec wypada, hihi:) a tak na powaznie kiedy nie bedzie będzie dobrze, oby tylko dzieci zdrowe się rodziły a czy to jesień czy wiosna lato czy zima, jakie to ostatecznie ma znaczenie!?...

A co do rzeczy dla maluszka to ja już od jakiegoś czasu ogladam łóżeczka, kołyski i ubrania ciążowe :p

no ja sie powoli wybieram lulu ale sama bo mezus w pracy :-( ale przytulalismy sie w dzien :-)
jutro pracuje wiec jak wroce wieczorm to bede probowala was doczytac co nie jest proste po calym dniu
radosnego seksu zycze bez wzgledu na efekt lub jego brak ;-) pa pa

Dobranoc Kasiu zycze Ci pozytywnego tesciku i erotycznych snow bo nadzisiejsza noc tylko to Ci pozostało

naprawde?! to swietnie czyli moge je wyciagnac z dna szafy i troszke poczytac co i jak :-)

czytania nigdy nie zaszkodzi ale poki co lepiej czytac te staraczkowe ksiazki i rozdzialy "co zanim zajdziesz" niz te o ciazy ;-) na te przyjdzie czas. A jak teraz wszystko przeczytasz, to co w ciazy bedziesz czytac? :)

a bron Boze nie kupujcie wozka przed urodzeniem sie dziecka bo to nieszczescie przynosi...Tak powiada moja babcia

to kiedy wozek kupic?!?!! glupota :)

No ja nie powiem ile my worków ubranek mamy naobiecanych....
Ja tam w przesądy nie wierzę (prócz czerwonej kokardki na wózku :p), wózek mamy też od znajomych i wanienkę również od nich :-)
Propos zabobonów typu niekupowania żadnej rzeczy dla dziecka, no to dla mnie jest po prostu głupie. Rodzice mają się przygotować do przyjścia na świat ich dziecka, więc naturalnym ruchem jest kupowanie ubranek czy innych rzeczy przez porodem. A potem to co facetowi spadnie na głowę kupowanie wszystkiego bo żona/narzeczona/dziewczyna urodziła już i dopiero można coś robić? Po prostu niemądre zabobony.

a o co chodzi z ta czerwona kokardka? :)
Ael ale my mowimy o kupowaniu jak si ejeszcze w ciayz nie jest - a to przyznaj jest glupota :)

Dziewczyny te zafasolkowane jak i starające się!
Macie tu link do strony gdzie wrzucając zdjęcie swoje i swojej połówki zobaczycie jak będzie wyglądać wasze dziecko!
Właśnie obejrzeliśmy ze swoim to się strasznie uhahaliśmy :-D
MakeMeBabies - What will your baby look like? Make babies with partner, friends and HOT celebs!
Ale zdjęć to ja wam nie pokażę :p

fajny pomysl :) chociaz nam wyslzy cosie, co maja nos - ani moj, ani M. i tak samo usta. dziwolgai takie :) ale stronka super!

a mnie caly czas pokluwaja jajniki. najbardziej lewy, na ktorym byla cysta i niby miala sie sama wchlonac... chyba po swietach pojde do ginka jak ciagle bdzie tak kłuło. na wszelki wypadek jutro rano jeszcze doprawimy :)
a z tego odpoczywania od staranek zapomnialam dzis zrobic test owu :D

reklama
Pok nie doczytałam o tym, że kupować ubranka gdy nie jest się w ciąży :p Za dużo piszecie, pobieżnie was czytam :p
Ale fakt trochę dziwne jest kupowanie ubranek dla dzieci na zaś, a może się zaciąży, no ale jako prezent czemu nie, fajny gest :). No ale co kobieta to inny obyczaj, prawda:-)

A z tą czerwoną kokardką to chodzi o odciąganie złego uroku, wiesz jak popatrzą się stare baby. W to wierzę tak samo jak w patrzenie się kobiet na inną, bo kiedyś siostra jak byłyśmy na wycieczce w Świdnicy i wracałyśmy na rynek kazała mi tak powiedzieć jakąś formułkę bo ponoć jakaś mamuśka z córką wlepiały we mnie wzrok. Ona sama miała taki incydent ponoć, że nie powiedziała a potem przez tydzień chorowała z niewiadomych przyczyn. :baffled:

No a ile razy widywałam wózki wśród rodziny czy znajomych to widywałam przyczepione czerwone kokardki :-)

Co do strony to u nas wyszło tak:
Dziewczę
Zobacz załącznik 346868

Chłop:
Zobacz załącznik 346869

I trochę widać, że oboje nos mają po moim na szczęście ale lekko opadające oczy po mnie XD, ale i tak równo, żeśmy się obśmiali XD

Ostatnia edycja:
Do góry