reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Martusia nie załamuj się, próbować trzeba dalej. Możliwe, że cykl Ci się opóźnił. Ja też jestem trochę podłamana, bo już myślałam że w tym mięsiącu... Ale niestety.
Trzymam &&&&&&&&&&&&&&& za następny cykl.

misia89 Nawet dotykać surowego mięsa nie można?:szok: Hmmm to trochę lipa bo od ostatnich badań trochę się go nadotykałam... ;)

monia_26
TSH miałam 4,35 ( norma zaznaczona jest między 0,270 a 4,20 ). Za miesiąc idę na kontrolne badanie. Słyszałam, że TSH nie powinno się badać na czczo, a ja na czczo robiłam ostatnie badania.

Dziewczyny, co to jest ta "beta"? Może jestem trochę niedoinformowana ;) ale nie rozumiem tego skrótu.

Ostatnia edycja:
haniamm dotykać można, spożywać nie można, no i rączek do buzi po dotykaniu - też nie wskazane. Nie panikuj

Hania beta (beta-hcg) to test ciążowy z krwi, daje 100% pewność i wykazuje w którym tygodniu ciąży jesteś. A TSH można robić na czczo lub po posiłku, zawsze wyjdzie ten sam wynik, ponieważ to poziom hormonu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Też się zastanawiałam co ma pełen brzuch do poziomu hormonów ale taką informację wyczytałam gdzieś w necie - widocznie z niezbyt wiarygodnego źródła. Dzięki za wyjaśnienie, tak myślałam, że chodzi o badanie krwi ale nie wiedziałam skąd ten skrót "beta" ;)

Hej Dziewuszki ;-)

No i przyszła ta wstrętna @:-( Po 12 dniach opóźnienia. Teraz pozostaje mi zacząć nowy cykl starań (jeśli to w ogóle można nazwać staraniami, bo staramy się z mężem tylko w weekendy ze względu na jego pracę w delegacji).

Gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych :-)

Hej :) Widzę, że z rana, u was nawet popołudnia :p nikogo nie ma..
Eh.. ja już zaczęłam przeżywać, zostało 11 dni do testowania, już bym chciała wiedzieć, ale poczekam cierpliwie..
I tak czuję, że to nie tym razem.. :(
Miłego dzionka ;*

reklama
kochana nie poddawaj się czemu miało by się nie udać:) bądź dobrej myśli ale sie nie nakręcaj za bardzo:)

witam was drogie dziewczynki wróciłam właśnie od gina no i infekcja jest dostałam antybiotyk i maść... ale co ważniejsze miałam usg i mam przyjść za tydz na jeszcze jedno.. nie wiem jak to rozumieć pytałam czy coś tam jest nie powiedział tak i nie powiedział nie...no i nadzieja znów wróciła..

moz-screenshot.png
moz-screenshot-1.png

Do góry