reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz drugi , powiększamy rodzinę :)

Ester 150 od osobyyyy?!?! Wooowwww :) dobrze ze bylo dobre.
Witam madziolina :) widze ze chcesz miec dzieci "rok po roku" ja tez. A co bys chciala chlopca czy dziewczynke?

No mniejsza różnica wieku jest dobra :-) chciała bym poprostu zdrowe dziecko, ale nie obraziła bym się za dziewczynkę :-) trzeba najpierw zajść w ciążę :-)

reklama
Mnie sie wydaje ze bede miec dziewczynke a chyba drugiego chlopca bym chciala. Jak bylo z pierwszym szybko sie udalo?

U mnie za pierwszym razem przy Michale :-)
Ciąża bez problemu i dobrze się czułam i itp
Teraz to pierwszy cykl starań wiec zobaczymy

U mnie to już 12 cykl :/ Szanse mam raz w miesiącu bo @ co mniej więcej 31 dni. Ale z pierwszym poszło nam ekspresem :) w drugim cyklu. Teraz zbyt pewnie do tej sprawy podeszłam i mnie to zgubiło, chyba ze po cesarce coś mi spitolili. Się okaże. Czekam do 28 lutego. Tak swoja droga gdybym mogła cofnąć czas to zdecydowałabym się na drugiego dzidziusia wtedy kiedy mąż chciał, czyli dwa lata temu. Byłaby różnica wieku 3 lat. Także dobrze, ze już się staracie.

Madziolina_p owulacje raczej normalnie. Robiłam testy owulacyjne, które pokazywały dwie kreski. Dwa razy trafiłam tez do ginekologa w czasie dni płodnych i pęcherzyk był na jajniku, a po paru dniach przy kolejnej wizycie już go nie było. Gin powiedział, ze w takim wypadku owulacja była. Mam poczekać spokojnie jeszcze miesiąc. Jeśli nie wyjdzie to będziemy się z mężem testować. Chociaż jak usłyszał, ze będzie musiał to zapiera się rekami i nogami. Bo jak to - on do kubeczka i jeszcze w recepcji Pani będzie musiał mówić, ze badanie nasienia ;)

E tam, to normalne, napewno mega dużo mężczyzn się bada, tylko dla nas to stresujące :-(
Zobaczymy, co czas pokaże. Która teraz testować będzie?

Ja testowalam, nie wytrzymalam no i negatyw. Pietwsz cykl wiec sie nie stresuje. @ powinna byc 13tego juz 17ty.... ech znowu bede miec cykl 42dniowy. Znowu mam plan testy owu kupic :)

Tez bym sie stresowala przed takim testowaniem u lekarzy.

reklama
Nie martw się Alfa beta, ale faktycznie masz już spóźniony @. Dziwię się, że wcześniej niebzrobilas testu, bo ja bym nie wytrzymała :-)
Ja też mam pierwszy teraz cykl starań ale kochaliśmy się w dni płodne raz, wiec może być różnie.

Do góry