reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Happy no ja tez juz planuje tam zostac na dlugo.Nom moja corka tez sie juz nie moze Halloween doczekac.W sklepach dynie sie juz pojawily to juz mi zapowiedziala ze kupimy taka ogromniasta:-D na dekoracje jeszcze nie mam pomyslu ;-)

Wiem ze to za wczesnie ale my typy imion tez juz mamy wybrane ( chyba o tym juz tez pisalam) chociaz chlop mi sie ostatnio buntuje o imie dla chlopca ( upodobal sobie inne) ale nie dam sie:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Grubson to przypomnij te imiona bo to mówiłaś może ale nie za "moich czasów" ;) Bo ja np dla chłopaka to kurde nie wiedziałabym jakie, jakoś żadne do mnie nie przemawia..:) Dla dziewczynki to już prędzej jakieś ładne można znaleźć wg mnie :)
Domi bez paniki ;) do 15 bliżej niż dalej;)

My wybralismy jak jeszcze nawet nie bylismy zaręczeni :D

Antek, Franek, Stas, Hania, Basia, Marysia :D Także chłopak będzie Antek a dziołszka Hania bo małż się uparł, chociaż ja wolałabym Basię :p

Aschlee-mieszkasz w pl?
Ja ozdoby kupuje w sklepie wszystko za funta. Pajeczyny kosciotrupy itp. :)
Co do imion mamy wybrane już dawno (Dylan i Jessica)

Happy nie kochana...

My mamy wybrane Vivienne dla dziewczynki mnie podoba sie jeszcze Emily a dla chlopca Liam a mojemu sie podoba Timo;-)

Ostatnia edycja:
Raczej nie mam żadnych objawów. Raz na czas coś tam jest ;) to brzuch boli, to zemdli, to piersi wrażliwe... Kiedyś pisałam że z Danielkiem też pierwszy trymestr przeszłam łagodnie.

U mnie synek będzie Gabrielem, a córeczka miała być Lilianną, ale teraz coraz częściej spotykam to imię. I nie wiem, czy zwykłe, proste Marysia nie będzie najlepsze (tym bardziej że to imię po mojej babci).

Grubson widze, że idziesz w tradycję :)Mi nie bardzo takie imiona się podobają ale to rzecz gustu..Również nie jestem zwolenniczką przesadnie zwydziwianych imion :) Choć jak byli u nas w odwiedziny kolega mojego męża z żoną to spodobało mi się jej imię (Lorena). Dziewczyna jest peruwianką i mieszkają w stanach a córci dali na imię Alessa( też mi się podoba ale nie dałabym tak na imię). Mój mąz nie wiem czemu ale od początku mi truje, że jak dziewczynka to będzie Inga (Ineczka )..A co do chłopaka to w ogóle nie mam pojęcia.może dlatego, że nastawiam się na córkę hehehe:pChociaż obojętne mi to byle by było wszystko ok :)

Pytałam o samopoczucie, bo się zastanawiałam czy tylko mnie tak nic nie rusza. Oczywiście, jakieś tam lekkie ciągnięcie podbrzusza była, mdłości? w zasadzie ich nie ma, z rana tylko jako reakcja na zapach palaczy i tyle :D

Aschlee-Liam jest śliczne! Gdzie mieszkasz? O ike mogę wiedzieć; )
Grubson-nie widzę twoich postów i nie wiem dlaczego:( pisze z telefonu i pewnie coś pogrzebalam. Jakbym mieszkała w Polsce to córka byłaby Emilka po mojej babci a synek Kacper albo Maciej:)

reklama
Lisica no fajne jest imię Gabryś :)Liliana też a mi sie podoba jeszcze wersja "Lilla" tak ma z kolei na imię ciotka mojego męża :)

Ash i Happy widac ze za granicą jesteście :) z jednej strony sie nie dziwię też wolałabym dac imiona, które z łatwością wymówi każdy, jeżeli na stałe mieszkacie poza granicami :)

Do góry