reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Mi to badanie zlecił endokrynolog po kilku nieudanych cyklach, gdy chciałam zajść w pierwszą ciążę. Od razu kazał zrobić badanie z obciążeniem. Wiem tyle, że jeśli prolaktyna po obciążeniu jest wyższa niż 3-5 krotność prolaktyny bez obciążenia, to mamy hiperprolaktynemię czynnościową i ona może być powodem problemów z zajściem w ciążę.

reklama
Grubson, 3 majcie się z Fasolka dzielnie, pamiętaj że wszystkie jesteśmy z Tobą.

Niemartwsie, dobrze wiedzieć, zastanawiałam się nad robieniem badań, zrobię prolaktyne i tez poprosze z obciążeniem.

Beti,nie martw się napewno jest dobrze;)

Grubsonku trzymaj się dzielnie!!

niemartwsie ja też nie robiłam prolaktyny po obciążeniu.. kurczę jak pójdę do gin to podpytam, bo zmieniam gina:tak:

Dzisiaj zrobiłam test owu ale jedna krecha .. noo może za wcześnie jeszcze.

Hej dziewczyny:) pisze z wanny:) do @ zostały w sumie 2 dni:) (.)(.) Przestaly boleć , bolą jedynie sutki przy dotyku. Podbrzusze nie boli jak na @. Znów duża ilość białego, średnio gęstego śluzu...zs to ból pleców dobija:/ jutro idę kupić test i w czwartek rano zrobię chyba ze @ dostane ;p

Grubsonku. 3majcie się! Wszystko będzie w porządku!
Jussastar. Piękna fasolka :-) gratulacje!

Dziewczynki ja mówię do zobaczenia.. :-) Dostałam wczoraj @ . Kupujemy działkę, będziemy stawiać dom, wstrzymam się na rok w starankach, trzeba zapewnić lepszy byt, a i ciąża będzie wtedy spokojniejsza.. :-) Pewnie będę Was podczytywać, bo już mi smutno :p POWODZENIA KOCHANE, ABYM SIĘ Z WAMI ZA ROK NIE SPOTKAŁA, BO WSZYSTKIE ZACIĄŻYCIE :-) :-* BUZIAKI :)

Grubson - mam nadzieję, że będzie wszystko ok!

Butterfly - fajnie, że pytałaś o mnie :) Ja się czuję dobrze, chociaż zauważam już większą senność w dzień i zmęczenie. A powiedz kto prowadzi Twoją ciążę?

Moniusia - mam nadzieję, że wszystko Wam się ułoży tak jak chcecie... Powodzenia!!

Happymum - z wanny - fajnie :) Ja mam neistety tylko brodzik z prysznicem a do tego od jakiegoś czasu nie mam ciepłej wody bo piorun nam rozwalił płytę od piecyka gazowego... no i musimy grzać na gazie. Chociaż już mechanik dzwonił, że zrobił, bo nowa w serwisie kosztuje 1000 zł!!! :szok:

Niemartwsie - nawet nie wiedziałam, że takie badanie istnieje. Mam nadzieję, że to pomoże i szybko ujrzysz dwie krechy :)

Witam sie jako pierwsza, znow spac nie moge :/

Happy to czekamy na focie z dwiema kreseczkami :D

Moniu ach ta cholerna @ ehhh :/ , w takim razie oby ta przerwa dobrze Wam zrobila i zeby fasolka byla w pierwszym nowym cyklu starankowym :)

Kasiu szybkiej owu i powodzenia w tym cyklu, aby byl juz ostatni ;)

Juss widze ze idziemy "leb w leb" bo ja mam dzis wedlug BBS 5 tyd i 2 d ;)

Grubsonku jak sytuacja u Was wyglada, mam nadzieje ze juz jest dobrze :) czekamy na wiesci !!!! :******

Witam dziewczyny w ten deszczowy dzień. Ale mnie właśnie klientka wkurzyła, musiałam się powstrzymywać, żeby jej coś za dużo nie powiedzieć, bo hormony we mnie strasznie buzują :)

jussastar
gratulacje fasolki, zdjęcia są super, ale Ja bym też już takie chciała :)

grubson ściskam Cię mocno, trzymaj się kobieto. Jesteś w szpitalu, masz dobrą opiekę, więc będzie dobrze. I nie martw się za bardzo, bo to szkodzi fasolce. Daj znać co dzisiaj u Ciebie, bo się martwimy.

moniusia powodzenia i wróć do nas szybko z dobrą nowiną.

Miłego dnia :)

reklama
Cześć Kochane:*
Moniusia, w takim razie życzę Ci powodzenia w dążeniu do celu:))) Oby marzenia Ci się jak najszybciej spełniły:* I zaglądaj do nas czasem:)
happy, czekamy na 2 kreseczki:)
Kasia trzymam kciuki za ten cykl &&&
Beata, ja też jakoś dziś kiepsko spałam... to chyba takie uroki ciąży:) W 2 trymestrze będzie lepiej:)
Jussastar, mój gin. Janusz Goldiszewicz przyjmuje w sanitasie:) i on prowadzi moją ciążę... poprzednią też mi prowadził i byłam bardzo zadowolona;)
Majdaczek, nie denerwuj się;p choć wiem, że łatwo powiedzieć, gorzej wykonać... ja ostatnio też nerwowa się zrobiła i byle co potrafi mnie z równowagi wytrącić:D
Niemartwsię, trzymam kciuki za Ciebie, skoro masz już wyniki to teraz pędź do lekarza i on na pewno teraz Ci pomoże i może kolejny cykl będzie należał do Ciebie?:)
Grubsonku - jak u Ciebie??? Odezwij się do nas jak najszybciej bo wszystkie tu się zamartwiamy:* buziaki, ściskamy Cię z całych sił:***

Do góry