reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Ada - a mowilas że się starasz? Przypomnij kochana na co ten lek, bo nie kojarze. A tym co pisza w internetach się nie sugeruj! :) wg tego to ja już 3 razy raka mialam :D

Aschlee - nie dziwie się ze Cię nosi, tez by mnie trafilo. Nie lubię takich lekarzy, gunwo robią a pensyjka leci. Grr.

Asia - dobrze że chcesz zrobić badania, wyniki na pewno beda dobre :) czekasz z progesteronrm do 21dc? A prace masz rzeczywiście wymagająca.

Lisica - tak, szkola mnie meczy. Tyle zadan na dziś a ja tu muszę kwitnac. Juz jutro masz badania - czyli przed weekendem dowiemy się co i jak :)

reklama
Inis obawiam się że dopiero w poniedziałek wyniki będą bo będę robić po południu. Ale nie szkodzi, jakoś się trochę uspokoiłam.

Grubson witaj, na kiedy masz termin @? Wieczorem zaktualizuję listę. Miałam to zrobić wczoraj ale wyleciało mi z głowy, przepraszam.

Grubson witaj.
Inis nie mowilam ze sie staram bo mam jeszcze miesiac na kuracje. Nie wiedzialam ze one zatrzymuja okres. Jutro znowu do Niego pojde to Mu powiem. Polvertic na zawroty glowy. Tamte na zoladek bo wyszlo mi ze mam stan zapalny zoladka.

Lisica - a nie w piatek? Jak wyniki na drugi dzień to chyba dadzą rade :)
Grubson - witaj :) powiedz coś więcej o Waszych starankach.

Ada - trzymam kciuki żebyście jutro coś z lekarzem wymyslili :)

Ooo, Aschlee, no hej :D

Lisica, trudno mi powiedzieć bo ostatnia @ to było poronienie samoistne także w sumie nie wiem czy teraz dostanę normalnie.. Także będzie mi miło jak mnie dopiszesz do listy, ale na razie bez daty :)

Ada, hej :)
A ten metoklopramid to bez sensu Ci dał, jego się już nie stosuje przy zapaleniu żołądka, tylko w wymiotach pooperacyjnych, po radio czy chemioterapii.. No chyba, że bardzo wymiotujesz..
Jak już chciał dać coś więcej niż controloc to mógł z zupełnie innej grupy.. Ale i tak te wszystkie leki nie są polecane w ciąży.

Inis, tak w skrócie, byłam w ciązy biochemicznej - pierwsze podejście od nocy poślubnej, 2 tygodnie później test pozytywny, ale krecha blada, beta ciążowa ale niska, do tego plamienie i ból brzucha, Duphaston na podtrzymanie, ale niesty się nie utrzymało.
Teraz jestem chyba w 19 dniu po-poronieniowego cyklu i coś tam działaliśmy, ale ciągle miałam jakieś plamienia także na pewno się nie udało, czekam teraz na normalny @ i działamy dalej ;)

Ostatnia edycja:
Inis nie dadzą rady bo wysyłają do innego miasta gdzie popołudniu labo jest zamknięte. A mnie nie pasuje inaczej jak jechać po pracy. Trudno, poczekam :)

Grubson przykro mi, ja też poroniłam niedawno.

reklama
Lisica, mi też przykro z Twojego powodu.
Ale u mnie to nie była tragedia bo i tak od początku widziałam, ze coś jest nie tak także nie przyzwyczajałam się do tej myśli, jednak ponad połowa biochemicznych ciąż się nie utrzymuje także takie życie, natura - selekcja naturalna ;)
Przynajmniej wiem, że jakichś wielkich problemów z płodnością nie mamy bo jednak do zapłodnienia doszło także to jest pozytywne. No i kurde, to było pierwsze podejście w naszym życiu! :)

cześć Apatka :D

Do góry