reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Witam się z rana :)
Dziewczynki zaczynające kolejny cykl kciukaski zaciśnięte i trzymamy się jednej myśli, że o jeden cykl bliżej do fasolinki :)
Ze wszystkimi staraczkami i już brzuchatkami jestem myślami :)
Tak wcześnie, a już gorąco się robi :O , przede mną kolejny zalatany dzień ;)
Udanego dnia wszystkim życzę :***

reklama
Dzień dobry laseczki:)
Witam się z rana kawką:) images.jpg
Grubsonku, wreszcie zawiało od Ciebie optymizmem:D Widzisz, jak chcesz to potrafisz...:) :tak:
Aschlee wyspałaś się???:D Jak dobrze, że mój mąż nie jest fanem piłki nożnej:D
Jussastar no niestety to jest minus, ale mam tam mojego gina, którego za nic w świecie nie wymienię:D ;)
Beata kciuki się dziś przydadzą...
No i u mnie nadszedł ten dzień, w którym jest planowana @... jak idę do ubikacji to jak na ścięcie... masakra jakaś;/ :angry:

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    1,9 KB · Wyświetleń: 48
Hej.
Aschlee przepisałam ;) kilka razy pytałam o kolejny termin ale nic nie pisałaś, stąd ta poczekalnia ;)

U mnie temp w górę, jaka szkoda że nie mogę jej brać na poważnie :-p ale przed aplikacją luteiny zauważyłam jakieś beżowe plamienie więc czekam na @. Może szybko przyjdzie, oby ;)

Witam. Nie mówię dzień dobry, bo raczej ten dzień dobry nie będzie. Dziewczyny u mnie chyba nic z tego nie będzie :-( Jestem na 3 dni przed spodziewaną @, dzisiaj rano temperatura mi spadła, więc postanowiłam, że zrobię test, miałam tylko taki 20mlU/ml, bo czulszych nie ma u nas w żadnej aptece. I nawet nie ma cienia :wściekła/y: Więc pewnie nic z tego w tym cyklu. Pawiem wam, że pomału tracę już na to wszystko siły i to nie chodzi tylko o nasze starania. Od jakiegoś czasu mamy wszystko pod górkę. W pracy stres, w ogóle nienawidzę tej roboty, ale nie chcę z niej rezygnować, bo wtedy będziemy musieli zrezygnować ze staranek, aż znajdę coś nowego. Od kilku miesięcy jestem strasznie przygnębiona i gdyby nie moi 3 mężczyźni to pewnie popadłabym w jakąś depresję :-(
Nie martwiłabym się tym testem, bo w końcu dopiero za 3 dni mam dostać @, ale martwi mnie ta temperatura. Nie rozumiem tylko tych objawów, bolą mnie strasznie piersi, szczególnie sutki, podbrzusze, wcześniej jajniki. Ja wiem, że wszystko mogłoby być oznaką zbliżającej się @, ale Ja swój organizm obserwuję już od listopada tamtego roku i mogę powiedzieć, że już go trochę poznałam. Miewam podobne objawy przed @, ale nie, aż tak intensywne. Nigdy wcześniej przed @ nie bolał mnie tak brzuch, żebym musiała brać nospę. Nie wiem już co o tym myśleć. Straciłam już chyba całą nadzieję.

moniusia a na jaki temat Ci nie odpisałam? Jeżeli tak było, to bardzo Cię przepraszam i postaram się to naprawić, tylko napisz o co chodzi.

jussastar przykro i trzymam kciuki za kolejny.

Malinka witaj, napisz coś o sobie.

grubson ale zawiało od Ciebie optymizmem, to mi się podoba :-) I słuchaj męża, bo on bardzo mądrze mówi :-D

Lisica dalej kciuki zaciśnięte, może w Tobie nadzieja na II kreseczki.

Ostatnia edycja:
Majdaczku wiem co czujesz, ja też tak miałam przed poronieniem, każdy kolejny nieudany cykl mnie coraz bardziej przybijał... A gdy wreszcie się udało to kolejny ból po stracie... Dlatego ja już podchodzę do starań z dystansem. Owszem, chciałabym żeby się wreszcie udało, ale potrafię też wyluzować - nic na siłę, bo nie jest sztuką stworzenie bariery psychicznej. Wiem że takie odcięcie się od tego nie jest proste, ale spróbuj. W końcu się uda :)

Butterfly no właśnie, czas na ciebie z testowaniem :tak:

Laski bylam u gina. Znow dal mi clo mo ze nie moge chodzic na monitoring... zla jestem bo dzis obsluzyl wszystkie pacjentki tasmowo. Byly 3 przede mna i kazda po 5 minut i ja tak samo. Pytalam o hsg- powiedzial tak tak koniecznie, ale powiedzial ze po wakacjach, ze mam wylaczyc glowe i nie myslec o zachodzeniu w ciaze...

Widzisz Grubson - na prawde nie jest zle. Statystycznej parze zajmuje od 6 do 12 miesiecy zajscie w ciaze.

Butterfly- a do kogo chodzisz jesli mozna spytac?ale @ przyszla czy nie?

Lisica- mam nadzieje ze to to:)

Majdaczek- nie poddawaj sie, jeszcze test moze nie wyjsc. Ja juz nie wierze zadnym objawom, mialam juz i nudnosci i czeste siku i bol sutkow, jajnikow... i nic to nie znaczylo... ale wierze ze jak beda te prawdziwe to beda na tyle inne ze bede wiedziala ze to jest to.
Malinka- a spoznia Ci sie @?

Beata- rownie milego dnia:)

Mam pytanko do dziewczyn, które mierzą temp. Do jakiego poziomu musi spaść temperatura przed @ jeżeli nie jest się w ciąży? Czy jest to jakaś reguła, czy po prostu jeżeli spadnie na kilka dni przed spodziewaną @ o kilka kresek to już nie ma nadziei na ciążę?

Jussastar, ja chodzę do dr Janusza Goldiszewicza:) A @ póki co nie przyszła...
Lisica, o ile @ nie przyjdzie dzisiaj to testuje jutro...
Majdaczek, nie trać nadziei, poczekaj do terminu @, a termometr wyrzuć:)

reklama
Majdaczek zazwyczaj jest tak, że jeśli spadnie poniżej tej czerwonej linii to można spodziewać się @. Niemniej jednak nie zawsze, znam przypadki że odbijała po spadku w górę na kilka dni przed terminem i @ nie przychodziła ;) ty masz jeszcze 3 dni tak? Wszystko się może zdarzyć.

Do góry