reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Majdaczku, ja się nie nakręcenia, robiłam w piątek 4dni przed terminem HCG, wynik byl negatywny.Pomijam, że to badanie nie jest tak miarodajne jak bhcg, no ale, wynik negatywny traktuje jako brak ciąży i staram się nie mieć nadzieji,że może i u mnie okaże się, że stezenie hormonu było mniejsze i dla tego hcg wyszedł negatywny, bo w tym badaniu wyniku ani normy nie podają.

reklama
Ja test zwykle robiłam po terminie @. W ostatniej ciąży zrobiłam dzień przed terminem @ i wyszedł negatywny a po kilku dniach powtórzyłam i były już 2 krechy. Betę też wtedy zbadałam czy dobrze przyrasta i też było ok - a skończyło się jak widać więc jeśli się uda i pojawią się 2 kreseczki to jedno wiem - nie pójdę na betę. Jak dla mnie to nic nie oznacza...
A objawy to przede wszystkim senność i ból i powiększenie piersi - to były sztandarowe objawy w każdej ciąży.
Ostatnio jak mi się zdawało że niby może... to J. chwycił mnie za pierś i powiedział : nie jesteś w ciąży na 100% - i miała rację ;)

Dominika źle mnie zrozumiałaś. Ja pisałam, żebyś się nie nakręcała po moim wpisie, bo nie chciałabym Ci narobić nadziei, a potem, żeby Ci było z tym źle. Po prostu nie chciałam, żebyś przeze mnie potem cierpiała.

U mnie pierwszym objawem było kłucie w dole brzucha. Bardzo to było nieprzyjemne i pomogły dopiero końskie dawki magnezu. Później były bolesne, twarde i powiększone piersi i senność. Więcej żadnych objawów nie miałam.

Kochana, nie nakręce sie;) spokojnie;) nie lubię pisać na tel.bo aparat sam słowa wstawia, można poprawiać a i tak zaraz to samo słowo będzie.

Ja tam nie miałam ŻADNYCH objawów ciąży przed pojawieniem się @, dopiero 2 dni po terminie zaczął mnie boleć biust. A jak tylko przestał to wiedziałam, że jest źle... ;)

Majdaczek
, jeszcze 10 dni, a już rozmyślasz o testowaniu - kobieto, zajmij się czymś!! :p:p
Jussastar, taak, te plany, ja miałam nadzieję, że pod koniec czerwca będziemy się chwalić owocną nocą poślubną :p:p Mam nadzieję, że dzieciorek się pojawi i na rocznicę, w prezencie, zobaczycie serduszko ;)

grubson nie myślę już o testowaniu, tylko zastanawiałam się, czy jest sens robić testy np. na 2 dni przed spodziewaną @, bo z tego co tu czytam, to niepotrzebnie człowiek się nakręca jak wychodzą bladziochy. Na brak zajęć to raczej nie mogę narzekać, bo pracuję i wychowuję dwójkę małych łobuzów :), ale to już niestety nasza natura, że my kobiety raczej wszystko chcemy wiedzieć od razu :)
Ja Ci życzę, żebyś dostała ten Twój wymarzony prezent na rocznicę.

Wiem, wiem, ale też myślę, ze własnie nie ma sensu robić przed, szkoda nerwów ;) Ja nawet ostatnio poprosiłam o przepisanie mojego terminu z 9 na 11 i nie ma opcji żeby testowała wcześniej, nawet tego 9! ;)

No i faktycznie wyznaczyło mi owu :p Ale temperatura baardzo bidna. :p No ale już zrobię ten progesteron, co mi tam :p

reklama
Wow dziewczyny jaki tu dzisiaj ruch! Podoba mi sie to:)
Gabis- a po co progrsteron mam robic? Do gina nie pojde bo chodze na nfz a jak nie kazal przychodzic, to wiadomo... juz od wczoraj czuje bol podobny no tego na @ czasami wiec cos sie dzieje. Czekam na testowanie juz...
Dominika- faktycznie 3 dni mi tez sie spoznila ostatnio, oby nie przyszla!!!
Martha- dzieki! I zycze tego samego w tym cyklu. A jesli chodzi o antybiotyk, to do owu ok:)
Butterfly- ja bede testowac przynajmniej dzien po terminie czyli 9 z Toba. Jak mam tak pozno owulacje to wczesniej nie ma sensu...
Grubson- a masz rocznice w czerwcu?

Ostatnia edycja:
Do góry