reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla- przyjemnie patrzeć na tak ładnie rosnącą betkę...super :)
ianka- mały co im dłużej z nim jestem tym gorzej...ale czasami potrafi być kochany i naprawdę słodki :)
Fuma _Foch- kukam rzadko bo do 15-16 pracuję a później to już sama nie wiem w co ręce włożyć :) Serio mały diabeł mnie wykańcza,ale na razie się trzymam :)

Muszę Wam powiedzieć że kupiłam sobie mikroskop Donna i mam zamiar sprawdzać codziennie co się ze mną dzieje...mam nadzieję,że dam sobie z tym sprzęciorem radę :)

reklama
Witam:).... a ja nawet nie wiem kiedy mi dzień przeleciał, szybko ugotowałam zupkę, ogarnęłam troszkę mieszkanie, pokrzątałam się i już była 18 i co... chciałam iść do wanny a tu zonk... awaria i nie ma wody... ale na szczęście szybko włączyli:) tak więc już jestem okąpana i w piżamce:)
Carla - super, że beta rośnie..:) czekam teraz na pierwszą fotkę z USG:)
Samosia - my wzięliśmy 150 tys kredytu, też miałam stracha, ale już roczek przeleciał a uczucie bycia na swoim najcudowniejsze na świeci:) tak więc nie bój się, będzie dobrze, grunt to pozytywne myślenie.
Fuma - podziwiam za pracę z dziećmi, mi by chyba serce pękło z rozpaczy... takie niewinne istotki a tak po dupie od życia dostają.
Dorcia - słodkich snów i regeneruj siły przed jutrem - bo powtórka z rozrywki Cię czeka -
Ianka - to za niedługo będziesz musiała mieć oczy do okoła głowy jak Ci mała zacznie po całym mieszkaniu ganiać;)
Co do pracy i zarobków to teoretycznie najgorzej nie mamy - ale zawsze mogłoby być lepiej - starcza z miesiaca na miesiąc i staramy się też robić oszczędności:) Mój zarabia jako specjalista ds obsługi klienta (sprzedaje części do samochodów ciężarowych) od ok 2500-3000 uzależnione jest to od zysku i obrotu jaki zrobi w danym miesiacu, a ja jako specjalista ds finansowych mam 1900 , wiec najgorzej nie jest, ale z tego sam kredyt i rachunki to co miesiac kwota ok 1600 zł a paliwo do dwóch samochodów ok 700 zł więc już mojej wypłaty brakuje.... ehhh strasznie to życie drogie a jak jeszcze dziecko dojdzie to dopiero będzie liczenie każdej zł.
A ja obejrzę jeszcze M jak miłość i zmykam do spania tak wiec słodkich snów Mamuśki:)

Carla- najwyżej wezmę ją ze sobą :)moja wina , nie wiem jak to się mogło stać , zawszę pilnuję takich rzeczy .
Fuma - ja nie mogłabym pracować w domu dziecka , zbyt duże obciążenie psychiczne :(ja adoptuję ale na odległość :)
Dorcia - to niezły egzemplarz Ci się trafił:)
Samosia - mnie też kredyt przeraża , u nas to będzie większa kwota , jak sobie pomyśle że będę mieć 60 lat jak go spłacę to mi się odechciewa:-(, jeśli dożyję rzecz jasna..
Ianka - pocieszyłaś mnie :) nie jestem sama ,mam nadzieję że dziś pośpimy troszkę dłużej. A dajesz małej butelkę ?Z badań zrobiłbym cytologię, usg , i zależy jakie miałaś poprzednie wyniki ew. różyczkę i tokso.

Witajcie wieczorowo,

dopiero teraz mam wolniejsza chwilke bo skończyłam angielski, we wtorek mam do 21-ej.

samosia, nie Bój sie kredytu, teraz wszyscy maja kredyt. Nie jest to zbyt duża suma. We Wrocławiu i innych dużych miastach to dopiero sa kwoty do spłacania. Ja mam juz 6 lat kredyt i jakoś to leci, dajemy na razie radę.

carla- byłam pewna, ze będzie ok i błąd jest laboratoryjny, bo aż tak szybko Betka nie spada. Gratuluje!

Fuma - mam nadzieje, ze będziesz następna, a ja zaraz po Tobie. Ba ja teoretycznie staram sie w najbliższy weekend.

a teraz o moim cyklu- wystawilam miniaturke z ovufrienda. Może będzie bardziej czytelne. Tak więc wczoraj miałam pozytywny test, a dzisiaj juz linia testowa była bledsza niż ta główna, więc wpisałam, ze wyszedł negatywny. Sluz mam, ale taki dziwny- poprostu jest mi wilgotno. A temperatura niska. Poczytalam o tym PCO i postanowiłam ze we wtorek idę do gina, zrobię monitoring, uspokoje sie czy mam w ogóle owulację.

co Wy o tym wszystkim myślicie?

Helołłł !!!

Ahhh dawno mnie nie było… zaganiana byłam. W poniedziałek szkoła fitness i imprezke mialam, a wczoraj zrobilismy sobie wyjazd nad morze jednodniowy no i w ten sposób nie mogę Was nadrobić!!

Ale to co pamiętam…

Aniołek świetnie Wam wyszły te panele i całe wnętrze, super! Prosimy o więcej fotek. A co do męża to wg mnie powinnaś bardziej zająć się sobą… wychodzić gdzieś z koleżankami, na zakupy, do fryzjera. Na facetów to działa, jak widzą że kobieta ma swoje życie poza nimi ;];];] No i stają się wtedy trochę zazdośni ;]

Fuma no takie krótki wypad zawsze fajny ;)

Agaawa organizm może czasami robić kilka podejść do owulki, wtedy poziom LH wzrasta i test wychodzi pozytywny ale niekoniecznie dojdzie do tej owulki (temperatura nie podskoczy), także raczej nie masz się co przejmować ;]

Carla bardzo ładna beta!!! Bardzo się cieszę ;] Bardzo szybko przyrasta ;] A co do pomyłki to masakra… a człowiek zawsze się zdenerwuje ;/

Co do wózków to dylemat jest taki, że albo kupujesz 3 w 1 albo kupujesz oddzielnie używaną gondolę (służy dość krótko) a potem kupujesz lepszą spacerówkę bo tak naprawde ten wózek powinien być najbardziej wytrzymały i wygodny bo najdłużej nam służy ;]

Ale jest piękna pogoda od tygodnia… aż nie wierzę ;]

Co do kredytu to my się jakoś przed tym bronimy. A u nas trzebaby było brać na jakieś 300 tys. ;/

Hej

Jakoś dzisiaj nie mam humoru chociaż taka ładna pogoda. Chyba mi mojego chłopa brak.

Carla-bardzo ładna beta,teraz już na pewno wszystko będzie ok.

Aniołek ,Amelia - no właśnie ja tez nie wytrzymałam i dlatego już tam nie chciałam dłużej pracować.A nie pracowałam w Domu Dziecka tylko w szkole specjalnej, do której te dzieci chodziły.Spędzały tam prawie cały dzień do 17.Teraz jeszcze chodzę je odwiedzać.

Muffi-właśnie wczoraj o Tobie myslałam. Zastanawiałam się co porabiasz i czemu się nie pojawiasz.A Ty widzę intensywnie czas spędzałaś:-).

Dorcia, tez kiedyś pilnowałam takiego łobuza,że cieszyłam się kiedy poszedł do przedszkola.

Muffi, a wiesz Ty ze nie pomyślałam o tym, ze organizm może sie do owulki przymierzyć wiecej razy niż raz? Hmmmm... Bardzo mnie pocieszylas... Dziękuje Ci kochana jesteś... Także ja ze spokojem czekam na weekend, aby sie zafasolkowac...

Mowie Wam, ze sie musi udać, jakoś tak od początku jestem pozytywnie nastawiona.

Fuma, a co to za tęsknoty, co? Przypomnijmy sobie pokój w Toruniu i skrzypciace łóżko, to Ci sie uśmiech pojawi od razu. A jak miło będziesz mezusia witać! Huhu!

Aniolek, ja tam jestem dobrej myśli, ze damy radę nawet z tymi kredytami i z dziećmi. Poprostu musimy!

Czesc kochane!
Dorcia-jak w pracy?Mały dał popalić czy dziś łagodnie się obszedł z ciocią?:p
Fuma-podziwiam Cie,musisz mieć silną psychikę.Ja 2 razy byłam w Domu Dziecka zanieść ubranka i jak widziałam te dzieciaczki to mi serce pękało..:( oby jutro humor Ci się poprawił:)i Agaawa ma rację,pomyśl jakie miłe powitanie będziecie mieć:)
Agaawa-jasne,że damy rade!nie może być innaczej !:)
Muffi-zazdroszczę tego wyjazdu nad morze..taka piękna pogoda,że sama bym chętnie pojechala:)
A u nas od jutra ma znowu być zima..a ja sie juz do tego słońca i 11stopni na plusie zdazylam przyzwyczaic:(

Hej laski!
Tylko tak z grubsza forum przeleciałam, mało czasu mam ostatnio, ciągle coś, choć chęci na cokolwiek w zasadzie brak.... i tak rządzą ostatnio moim życiem te dwie sprzeczności:baffled:

Fuma_Foch głowa do góry, nawet się nie obejrzysz a mąż wróci i jeszcze będziesz miała go dosyć, a poza tym może wcale sama nie jesteś i coś już się tli pod Twym sercem....

Carla bardzo się ciesze, że beta rośnie, musi być dobrze moja kompanko;-)

SAmosia87 to pewnie ostatnie podrygi zimy będą, mam nadzieję, bo więcej już nie zniosę:-p

Agaawa testy owu mają to do siebie, że nie zawsze są dokładne, ja też tak miałam, że czasem nie miało to ładu, a owulacja była. No i dziewczyny mają rację, że organizm robi takie jakby podejścia, wydzielanie LH następuje pulsacyjnie, aż do momentu głównego 'wyrzutu', więc na pewno będzie dobrze, masz zdrowy organizm, więc do owulacji dojdzie, zobaczysz:*

A ja dzisiaj byłam na wizycie moje dziecko ma 10,6 mm długości i bije mu SERDUSZKO:biggrin2: dołączam fotkę i pozdrawiam wszystkie! 7w3d.jpg

reklama
Stan- ale cudo!

dobrze, ze z Wami jestem, jakoś tak pozytywnie mi sie zrobiło, jak przeczytałam o tym pulsacyjnym LH. Musi być dobrze!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry