reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Fuma Foch to musiało bardzo boleć, nie wyobrażam sobie jak się czułaś, na pewno serce Ci pękało... Trzeba być bardzo zdystansowanym albo nie wiem co żeby wykonywac taką pracę. Narzeczony mojej siostry był grabarzem, pracował przy sekcjach... Masakra, co musiał czuć ubierając do pogrzebu niemowlaka... Siadało mu to na banię.

Wynagrodzenia tak się różnią między miastami że w glowie się nie mieści. U nas powtarzają "jak na to miasto to nie masz źle", co to za głupie tłumaczenia? Ale jakie życie jest drogie, kredyt trzeba spłacić, coś zjeść, ubrać się- na to nikt nie patrzy.

Zaraz do domku, dziś mąż na obiad serwuje gyros, a później pewnie spacerek :) A po 19 wynik z dzisiaj, ciekawa jestem o ile wzrosło :)

reklama
Carla. nie mogę się doszukać skąd jesteś, ale powiem Ci, że w Poznaniu nie lepiej.
U mnie w firmie stawka informatyka-programisty 2 tys. to już sukces po dwóch podwyżkach :baffled: Ciągle sobie powtarzam, że czas zacząć czegoś szukać, ale teraz jak zaczęliśmy starania to jakoś nie specjalnie nawet mam motywację do szukania, a nawet wręcz odwrotnie...

Moniqaa a Ty programujesz? Mój kolega programista pracuje u nas w firmie ponad 3 lata i tyle zarabia, śmiech na sali. Właśnie siedzi z grafikiem na piwie (przed chwilą ich spotkałam) i obmyślają biznesplan- ja mam być u nich w firmie sekretarką hahaa :) Powiem Ci że skoro masz pracę i staracie się to nie zmieniaj teraz, poczekaj aż urodzisz. Przynajmniej ja bym tak zrobiła.

Dzisiaj sobie uświadomiłam jaka jestem szczęśliwa dzięki tej ciąży :)

Carla. właśnie też tak myślę. dziwnie byłoby zmienić teraz pracę i nagle uświadomić pracodawcę, że zostanę matką (o ile się uda). Jeszcze trochę poczekam, a potem zobaczymy... No chyba, ze mnie zdążą do tego czasu zwolnić :wściekła/y: A odpowiadając na Twoje pytanie, to tak z wykształcenia jestem informatykiem, wiec chcąc nie chcąc programować też muszę :-D
O sekretarka tez bym mogła zostać - byle dobrze płacili :-)

Nie dziwię Ci się, że jesteś szczęśliwa. Ja jestem zazdrosna ;-)

Hej dziewczynki
Troszkę zaniedbałam forum,ale uwierzcie że po całym dniu z małym terrorysta padam na twarz-i to dosłownie :(

Carla-ale kobieto przeżyłaś nerwówkę-ja to bym ich tam pozabijała-albo chociaż powydzierałabym się za wsze czasy :) Daj znać jaki dzisiaj wynik bety

Jeśli chodzi o wózek to nam strasznie podoba się Mutsy Evo-ale chyba kupię go jak wygram w totka :) natomiast Lupo baby Designe jest całkiem całkiem :)

Ehhhhhh...uciekam spać ...padam...padam...padam :( Wszystko mnie boli bo na dniach mam dostać @

Mam nadzieję że znajdę jutro chwilkę i naskrobie troszkę

DOBREJ SPOKOJNEJ NOCKI ŻYCZĘ

Dorcia masz zaprawę przed własnym maluchem :) Odpoczywaj, miłego wieczoru.
Moniqaa kurcze, powinnaś dobrze zarabiać... Ja uważam że utrzymanie pracownika w Polsce jest za drogie, co z tego że zarabia się najniższą krajową niecałe 1200 zł na rękę, pracodawcę kosztuje taka osoba 1900 zł. Paranoja jakaś w tym kraju.

O, Dorcia, cześć, dawno Cię nie widziałam.

Carla weszłam tu bo czekam na Twoją betkę &&&&&.

A gdzie nasza Matka -Założycielka Samosia?

Fuma-obecna! :)
Przykro mi,że nie mogę się udzielać tak często jakbym chciała ale chociaż staram się Was czytać w miarę regularnie..
Nie udzielam się teraz tak często bo wyszła taka sytuacja,że prawdopodobnie do końca roku będziemy musieli z mężem zmienić mieszkanie.Do tej pory wynajmowaliśmy lokal od moich rodziców -było to biuro ale przerobiliśmy na mieszkanie.I tak już sobie mieszkamy tam od 4 lat ale teraz będą potrzebowac ten lokal z powrotem i będziemy musieli kupić własne mieszkanko..
Dlatego teraz zasuwamy jak nienormalni,żeby uzbierać jak najwięcej na wkład własny..powiem Wam że wizja wzięcia kredytu mnie przeraża..
Jeśli mowa o wynagrodzeniach w pracy to zgadzam się,że to paranoja..Mój mąż jest geoinformatykiem. Ma naprawde trudną pracę -nawet ja do końca nie łapie co on właściwie robi-a zarabia niewiele ponad 2000zł.W zaistniałej sytuacji będzie musiał iść po podwyżkę bo jeśłi mamy dostac kredyt nawet na te 70000zł to będzie musiał wykazać jakiś dochód bo ja niestety nie mam umowy o pracę.
Postaram się pisac częściej,bo jakoś mnie to uspokaja:) Fajne jesteście dziewczyny! :) Miłego wieczorku

betka 9962,0 mlU/ml.

Samosia kredyt to poważna sprawa, ale im wczesniej weźmiecie, tym szybciej spłacicie. Mało kto ma dom/mieszkanie bez kredytu. Dacie radę, na swoim zawsze najlepiej :)

reklama
Tesiak nasze auto jest takie stare, że pomarzyć o isofixie , ale chyba fajna sprawa
Amelia była opcja "za płotem" ale wrrrr nie nie , nigdy w życiu :) oj i widzę że mam taki sam budzik, dzis niby o 7 ale wczoraj jak u ciebie 5.40 i spać już nie chciała , a tak ją tuliłam w łóżku ale za skarby nie i koniec!
Carla super że betka rośnie, fajowo :)
Fuma_foch obyś była kolejną zaciążoną :) A co do Twojej starej pracy , chyba bym nie dała rady tam pracować, serce by mi się krajało, smutne jest to że ludzie czasem latami się starają o dziecko, a taka co nie chce , cyk pak i jest, niesprawiedliwość.
Dorcia miłej nocki i niech jutro ten Twój podopieczny da Ci trochę odsapnąć :-)
Samosia też bym się bała kredytu, ale jak Carla pisze na swoim zawsze najlepiej.

Moja niunia ( że tak się pochwalę ) przepełzała kawałeniuś dziś i obracała się nareszcie, jeszcze chwila a nie zostawię jej samej w pokoju nawet na minutę . po za tym moja mała niestety musi mieć cycusia przed pójściem spać :( i kurde nawet jeśli daje jej kaszkę czy zupkę pół godz wcześniej to i tak do snu chce pierś :( , sama się w to wpakowałam , w przyszłości będę mądrzejsza, no ale co będzie jak odstawię ją całkowicie ...może miałyście ten problem?
Za dwa tygodnie lecimy do Polski, idę do gina , ale co myślicie czy robić teraz jakieś badania (jak tak to jakie) czy jak będziemy w czerwcu? z tym że w czerwcu lipcu chcemy się już starać napewno

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry