reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla nie dziekuje ;)
Vegas ja juz dawno nie jadlam chipsow :) za to bardzo lubie paluszki beskidzkie o smaku sera i cebuli.
Wczoraj sobie uswiadomilam ze musze do dentysty.
Mi sie podoba imie Julia, Sandra, Wiktor, Pawel.

Kurczak niestety pozno wracam z pracy.

Ostatnia edycja:
reklama
Amelia, Kurczak czy spakowana? hehe no nawet nie mam listy czego nie zapomnieć :( wczoraj zrobiłam pranie, dziś prasowanie potem wymyślanie w co wystroić moją damę :) a resztę bach do walizy, sobie mam 4 ciuchy bo zrobiłam rano przegląd i wyglądam we wszystkim jak słonica więc żeby się bardziej nie dołować biorę to w co się wcisnę,
Kurczak i znowu goście :) a powiedz mi, ile brałaś magnezu w ciąży? bo chyba brałaś przy takich twardnieniach
Amelia lubię Panią gadżet, nie oglądałam wczoraj ale liczę na powtórki. Ja mam na szczeście 3 torby i to dość dobre a tanie bo używane :)
Aniołek codziennie na tel sprawdzam czy już coś napisałaś czy jesteś z nami jeszcze:)
Carla to Tomek już siedzi? że w spacerówce. a bo z tymi imionami to jest tak że zawsze jakieś się z czymś kojarzy.. mój też z powodu skojarzeń skreślił Dawida, Filipa i Szymka, a Hubert mu się po prostu nie podoba :( został wybór między Kubą, Krystianem i Oskarkiem, i mam nadzieję że on zdecyduję bo ja akurat takich decyzji nie lubię podejmować. to ma Twój dobrze z Tobą , żeby żona "odrabiała lekkcję" za niego heeh. Fajnie że mały zajada tak ładnie oby mu to pozostało.
Vegas 57 kg?? o jak ja Ci zazdroszczę, super waga.
Samosia no nie dawaj się !!! :) jak tak wolisz to się tego trzymaj, ja przeciwnie już czekam na wizytę u kuzynki żeby coś zrobiła z moimi kłakami
Ada mojemu się podobał Wiktor ale został skreślony jak sobie przypomniał że ma jednego z kolegów oszołoma Wiktora

dziewczyny robicie/robiłyście jakieś wymazy w ciąży, posiewy? bo muszę w poniedziałek zrobić kompleks badać bo to ostatnie (i drugie dopiero) badanie

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja chyba się skuszę na Torba Dash Cherry Bloom SKIP HOP Praga (4022118644) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. albo Torba Duo Cherry Bloom SKIP HOP Praga (4022119107) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tylko jak ja taki wydatek ukryję przed mężem :) ? Napisałam do siostry, może ona mi przyśle taniej z Kanady, bo tam po 58 dolców widziałam. A jak nie to żadnej szmaty nie kupię, ale uparłam się na tą torbę cholera jasna :/

Vegas imię dla syna miał wybierać M., ja dla córki, bo żadne imię męskie mi się specjalnie nie podoba. Tomek- no to ładne, ni to brzydkie, jest bo jest. Może jakoś bardziej podoba mi się Michał, nie jest popularne, ale mój mąż ma tak na imię.
Za to mam imiona męskie stanowczo na nie, czyli Jaś, Staś, Franek, Antek. Trzepie mnie jak słyszę jak ktos woła tak za maluchem.
A Ty nie przesadzaj, ważysz tyle co nic więc nawet bez ciąży Twoja obecna waga byłaby super :)
Samosia ten kolega to największy głupek jakiego swiat widział, książkę można by pisać na temat jego głupoty.
Co do farbowania włosów...Ja nie farbuję od kiedy urodziłam Nelkę, ale ostatnio coraz częściej myślę o zafarbowaniu... Marzę o jakiejś czekoladzie czy cuś, dlatego wiem co czujesz.
Kurczak Karolek jest boski :* Z Kiką dacie radę, na październiku mamusie też muszą starsze dzieci wozić i odbierać. A Ty mi nie mów że Karolowe ubrania prasujesz, ja Tomkowi wyprasowałam ubranka zanim się urodził i nigdy więcej, aż tyle wolnego czasu nie mam :)
Amelia ta Ibiszowa ostatnio w DDTVN pokazywała torby do wózków, jedna to kosztowała tyle, że nawet nie powiedziała (ale ja szpieg sprawdziłam- ponad 1500 zł). I tak mnie korci na nową, bo ta co mam jest beznadziejna, wszystko pomieszane razem, a tego nie lubię.
Ada moj M. też lubi te beskidzkie :)
ianka no coś Ty, nie siedzi, jeździ w spacerówce na płasko :) Zanim ten leń usiądzie to ja osiwieje ;) Ja miałam robiony posiew ale to chyba po 35 tc w kierunku jakiejś bakterii, nie pamiętam.
O Wiktor też fajnie, ale z tych co wymieniłaś ja bym wzięła Krystiana- znam dwóch, oboje są przystojniakami :)

Aha laski, jeśli tylko możecie to prosiłabym o najmniejszą chociaż wpłatę... To syn mojej koleżanki z klasy licealnej, bardzo fajna dziewczyna... Jak czytam to aż wierzyć się nie chce że nasz cudowny kraj nie daje złotówki na taki turnus! Jeśli któraś się jeszcze nie rozliczyła z pita to prosiłabym też o 1 % dla Wiktora.
Oszukać przeznaczenie: Fundacja Dzieciom ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ zbiera w Siepomaga.pl

[url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=555449617882822&set=pcb.555450981216019&type=1&theater

[/URL]

Ostatnia edycja:
IANKA, CARLA 57kg to ja nigdy w życiu jeszcze nie ważyłam:-p Prócz teraz oczywiście. Ja mam 160cm i najlepiej czuję się z wagą 50kg. Nawet 48kg miałam 1.5 roku temu, ale się zapuściłam i tę ciążę zaczynałam z 53kg. Nie ma tragedii, dobrze się czuję w swoim ja, przynajmniej teraz, a po porodzie zabiorę się za siebie ostro:-p:-)
ADA aa wiem jakie paluszki, ale tych to ja nie lubię. Wolę solone lub z sezamem. A czipsy mniam, mniam, ale to cholerstwo niezdrowe niestety.
CARLA :szok: Boziu jakie ceny tych toreb. A Ty tak narzekałaś na Tomka, że się nie chce obracać z plecków na brzuszek i na odwrót a moja dopiero jak miała 5 miesięcy to tak się turlać zaczęła, ależ pękałam z dumy:-D Do dziś to pamiętam:-p Myślę, że nim się obejrzysz to Cię Tomeczek zaskoczy z tym:tak: U nas to było z dnia na dzień:tak:
Mój bratanek to Jaś, hehe, ale to jeszcze spoko. Jego brat za to to Kacper i to imię mi już uszami wychodzi. Jak bratowa rodziła prawie 8 lat temu to to imię nie było popularne a teraz co drugi to Kacper w naszych rejonach. Tragedia.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

Jestem w chatce na weekend,w poniedzialek znowu jade na tydzien a potem juz luzik.
Na grupie Wam napisze wiecej co u mnie.Tu tylko wspomne,ze ledwo chlopa na troche zostawilam samego a juz chory.Twierdzi,ze z tesknoty ale mi to wyglada na przeziebienie.
Bylam u nowego doktorka i polecil mi przejsc na diete bezglutenowa.Kilka dni ja stosuje i fakt,czuje sie lepiej ale zobaczymy co dalej,podobno taka dieta wzmacnia organizm,ktory sie regeneruje a przy moim Hashimoto to wskazane.
Sama nie wiem kiedy bede miala @ bo chyba mam cykl bezowulacyjny.Ale tak pi razy oko powinna przyjsc ok. 5 kwietnia.

IANKA- co ja czytam,jakies krwawienia? Juz lepiej?Widze,ze sluzba zdrowia podobna do norweskiej.A co do imion to mi sie podoba Oskar i Krystian.Hubert to nie za bardzo bo mialam takiego ucznia i wolali na niego Hubcio.

CARLA-torba fajna,tez by chetnie kupila ale ja teraz jestem sikorka uboga.
Tez mi sie imie Michal bardzo podoba ale Mojego dziadek mial tak na imie i Moj sie upiera,ze mu sie kojarzy ze starym dziadkiem.

WASILA-wszystkiego najlepszego dla corci,Sto lat i samych szczesliwych dni.

MUFFI- kochana,nie boj sie dentysty.Naprawde nie ma czego.Ja tez zawsze w stresie ide a potem dochodze do wniosku,ze nie bylo sie czego bac.

SAMOSIA- tak jak ty z farbowaniem to ja mam z wlosami,zawsze najpierw chce zapuszczac a potem mnie cos podkusi,zeby sciac.

GABRYSKA-Przyslij do mnie troche tej ladnej pogody bo u mnie coos nie bardzo.Jutro ma byc lepiej.

VEGAS-normalnie mnie w kompleksy wpedzasz.Ja waze 60 kilo i chetnie bym kilka kilo schudla.Moze na tej nowej dietce sie uda.

Ostatnia edycja:
Vegas zapuściłaś się? Ejj no, ja niższa jestem i w ciąży z Tomkiem startowałam z wagą ok. 54 kg, więc czuję się urażona ;) Ja pamiętam jak ważyłam 47 kg, więc wyobrażam sobie jak Ty wyższa i z taką wagą wyglądałaś- byłaś wysuszona :p
Tomek nie przewraca się ani na brzuch, ani na plecy więc dalej na niego narzekam że leniwy jest :) Nawet na boczki się już nie kładzie i to mnie zaczyna martwić, zero inicjatywy.
A te torby drogie okropnie, ale kurcze, tak mi się podobają... Pomyślę, poczekam co mi siostra napisze.
Fuma zaraz looknę na grupę. Mam nadzieję że dieta Ci pomoże, ale ja bym nie dała rady bez glutenu- kocham kaszę manną :)

Ianka - słonico :p , ja mam do zrobienia wymazy i się zbieram i zebrać się nie mogę , z pochwy i z cewki moczowej

Kurczak - ja swoje olałam , będę pomięta chodzić trudni .

Carla -ja nie mogę czytać o takich dzieciach bo beczę od razu :no: straszne to jest , jakąś wpłatę zrobię bo 1 % oddaje co rok mojemu bratu , jest w tej samej fundacji . Strasznie się wycierpi to dziecko , współczuję :no: . Szalejesz z ta torbą ;p

Fuma , Vegas - nie dobijajcie leżącego co ??? obie zapuszczone , w doopę kopnąć jak nic ;-)

reklama
Wreszcie w domu :-) teraz to mi się normalnie pisze, bo na komputerze.
Fuma ja też mam dietę bez mąki. Mnie wzmocnił olej lniany i probiotyk. Byłam u neurologa prywatnie, zrobiła mi akupunkturę, zaleciła dietę i właśnie 2 łyżki oleju lnianego rano, pół cytryny i probiotyk. Miałam jeszcze naftę pić i Vilca Cora albo Pau D'arco, ale tego nie wykupiłam, bo nie było. Po 2 tygodniach bardzo dobrze się czuję, odstawiłam tabletki na zawroty głowy (miałam podejrzenie zapalenia nerwu przedsionkowego) i nie mam niestrawności ( ta dzisiejsza była przez tą paprykę i pomidora na noc:zawstydzona/y:). Normalnie jem rano.
A tak przy okazji: jesteś ścigana na wątku jesiennym ;-) martwimy się o Ciebie :-(
Vegas smaki mi narobiłaś ;-)
Ianka nam się podoba imię Wiktor bo przyszły Teść miał na imię Wiktor i mój Dziadek też miał na imię Wiktor. Mój Narzeczony nie poznał swojego Tatę, bo Jego Mama będąc w 1 miesiącu ciąży została wdową. Wychowała samotnie dwóch synów, a różnica między nimi to 9 lat, więc kawał czasu. Za to, że sobie poradziła podziwiam Ją. Szkoda, że nie mamy już dobrego kontaktu ze sobą. Kiedyś traktowała mnie jak córkę, a ja i moja matka zepsułyśmy to. Moja mama jest alkoholiczką. Jak miałam 18 lat przyszła Teściowa, Babcia i P przygarnęli mnie do domu. U moich rodziców nie miałam szans na naukę. Byłam zagrożona z wielu przedmiotów. Dzięki Nim zdałam. Niestety bardzo zraniłam przyszłą Teściową. Teraz po latach to zrozumiałam. Chciałabym to naprawić, ale niestety się nie da. Mojego Dziadka Wiktora nawet nie pamiętam, bo zmarł jak miałam roczek.

Ale się rozpisałam...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry