reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Amelia to Twój brat też tak ciężko chory?? Współczuję :( A tej mojej koleżanki i jej synka strasznie mi szkoda, ciężko ich życie doświadczyło. Mały miał już nie żyć, a tu takiego psikusa zrobił i żyje, tylko strasznie choruje i wymaga ciągłej opieki i rehabilitacji... Jesli uda Ci się coś wpłacić to dziękuję bardzo.
A ja z torbą szaleję póki co w marzeniach, bo jednak ja nawet torby dla siebie za taką kasę nie kupiłam. Mam dylemat :) Może siostra mi przyśle?? Tam tanie są takie rzeczy, nawet jej link wysłałam ;)
Ada przykro że nie da rady naprawić relacji z teściową, a faktycznie bardzo Ci pomogła... Mam nadzieję że jednak się uda, tym bardziej że planujesz mieć dziecko z jej synem...

reklama
CARLA hmm zapuszczona to znaczy, że miałam chęci coś zrobić ze sobą a nie robiłam:-p Może powinnam to nazwać lenistwem, o:-p Wiesz ja nawet nie patrzę na wagę jak na samopoczucie. Najlepiej czułam się jak ważyłam 48-50kg, lekko i bardzo dobrze po prostu. Potem czułam te napływające kg, wkurzałam się, że chcę coś robić a nie robię nic, potem to zwalałam na to, że przy staraniach lepiej się nie odchudzać i lepiej ćwiczyć z głową a nie jakieś ostre ćwiczenia, no i tak to się w czasie przesunęło. No ale grunt, że ogólnie nie narzekam - zdaję sobie sprawę z tego, że mam szczęście, że mimo ciąży za wiele nie przybrałam i mi jest dobrze z tym. A Ty Kochana nie przesadzaj bo Ty nawet na końcu ciąży świetnie wyglądałaś, więc nie musisz czuć się urażona;-):-):tak: Ja po porodzie chciałabym ważyć te 52kg max, myślę, że się uda i będzie mi po prostu lekko:-) Anorektyczką nigdy nie byłam i nie zamierzam być:-p Kobieta ma wyglądać jak kobieta a nie jak syneczek:-p To słowa mojego mężowskiego, któremu się patyczaki nigdy nie podobały.

FUMA ja jako mała dziewczynka chorowałam na celiakię i miałam też takową dietę. Wiem, że było mi wtedy ciężko bo dziecku trudno zrozumieć, że tego nie wolno, tamtego nie wolno. Uff jak dobrze, że po 5rż miałam to z głowy bo ja i dieta to nigdy. Chyba, że taka dieta bez ryb to jestem pierwsza i najlepsza - nie cierpię ryb:-p Nawet mięsa mogę nie jeść:-p Powodzenia na dietce i zdrowia dla Twojego Lubego;-) E tam zaraz cykl bezowulacyjny - na pewno tak nie było;-) Trzymam mocno kciuki za NIEdostanie @:tak:
AMELIA widziałam Twoje fotki Ty ''zapuszczona'' Mądralo:-D A jak Majeczka w żłobku?

Carla - no niestety tak … A ja znalazłam taki coś BABY BOX - BBOX i się zastanawiam jak ja mogłam żyć bez tego hehe . Pamiętam jak mąż koleżanki był w Kanadzie to tam wszystko taki tanie było , szczególnie sportowe marki typu adidas czy nike , buty za śmieszne pieniądze przysyłał .

Ada - może nie wszystko jeszcze stracone , zawsze jest szansa by sobie wyjaśnić , wybaczyć itp .

Vegas - no z 70 kg ważę więc proszę Cię , a gdzie tam do końca :no:, napisałam na zamkniętym o żłobku :)

AMELIA teraz to jesteś w ciąży, ten stan to piękny stan i proszę mi tu nie narzekać:-) Bo klapsa dostaniesz takiego, że się nie pozbierasz. Po porodzie sporo się traci kg. Zresztą pewnie wyolbrzymiasz Kobitko. Póki nie zobaczę nie uwierzę a pewnie jak zobaczę to Ci spod byka kopa zapodam:-) Czytałam o Mai:tak: To już wiem co i jak:tak: Buziaczki dla Małej:* A jak się dziś czujesz??

Ale mam śliczny suwaczek z tym dzidziuleńkiem /oczywiście Zosia i Martynia number one, no ale:-D chodzi mi o ten z neta:-p/ 30tc leci:-)

Carla prześlę jutro jakąś kasę dla tego małego, rozliczam się w Danii tak że nici z 1%, ehh serce się kraje jak się czyta takie historie :(
Co do toreb to Ci powiem że są fajowe, no są :)
Amelia a nie słonica? Ty widzisz ile ważą Carla i Vegas? no moja startowa waga to 59!!!! boziu a teraz nie powiem . Słonica słonica i basta! i mi nie mów że ważysz więcej bo ja jestem niższa, taka niedługo będę tocząca się kula, nic tylko mnie z górki zepchnąć ! ehh no muszę zrobić te posiewy wymazy a wrrr nie lubię :)
Fuma moja siostra ma Hashimoto i ogólnie problemy z tarczyca, o pierwsze dziecko starała się 2 lata, w końcu przyleciała do męża do Danii, odpuściła i zaszła, teraz ma 2 dzieci, ale ona dużo lepiej się tutaj czuła, więcej jodu czy co, nie wiem. Też bym nie umiała być na diecie bezglutenowej. No zasiałam strach, to nie było krwawienie a dosłownie parę kropel ale się nabawiłam i tak stracha, już dobrze, teraz biorę magnez i czekam do wizyty w środę. Hubcio -- nie ładnie :)
Ada czemu za późno, zawsze jest czas żeby przeprosić i spróbować od nowa

w ogóle ile rzeczy są tańsze nawet w USA, mój zamawiał raz buty dla teścia dużo taniej niż u nas, teraz jakiś sprzęt nie wiem wiertarkę czy wkrętarkę dla mnie to to samo :) no ale dalej z przesyłką mówi że zaoszczędził połowę kasy, no ludzie a przecież ile my mamy niższe stawki

Hehe się uwzięłyście mojej wagi a ja niska jestem, mam 160cm i moja waga jest normalna:tak: W normie.

hehe no właśnie ja też mam 160 :) i Twoja waga jest śliczna i w normie tylko ja taki klops i już

dobra laski, przemyslałam na spokojnie i chyba jednak kupię Delti Torba do wózka MOTHERS Bag xlander (4087830102) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. o ile siostra nie zechce poszukać tej mojej wymarzonej w Toronto :)
Tamte są piękne, ale drooogieee.
Wiecie, moja Kasia mówi że np. adidasy Nike do fitnessu za 15 dolców by mi kupiła (a dolar kanadyjski jakoś po 2 zł), ogólnie ubrania sobie kupuje same firmowe, np. Guessa. Niech kupuje, jak wróci to już wiem które buty jej zabiorę :)

Vegas czekaj no, ja jednak jestem wyższa :) Ja mam chyba 164 cm, a coś mi się ubzdurało że niższa jestem. Wiem o co Ci chodzi z tą wagą, ja też się dobrze czułam jak byłam lżejsza, ale czasem wkurzało mnie że xs za duże.
Ja pod koniec ciąży wygladałam dobrze? Miałam 20 kg na plusie :) Ojj, ale mi było wtedy źle i ciężko, ile ja łez wylałam przez to... Ja nie cierpię być w ciąży, dobrze że mam już z głowy :)
Amelia fajny sprzęt, ale mi by się nie przydał, zamiast przewijaka wolę takie małe podkłady. Zaraz zobaczę na grupie o ile mąż nie zabierze mi kompa.
ianka dziękuję z góry za wpłatę, ja czekam do poniedziałku na zasiłek i też przelew zrobię.
Kochana, urodzisz i razem z resztą będziemy wieczorami się motywować do ćwiczeń grupowych :)
a co do choroby Twojej siostry to gdzieś czytałam że w takim przypadku powinno się bardzo uważać przy szczepieniu, już nie pamiętam o co chodziło dokładnie.

Dziewczyny, moja łazienka już na finiszu :) Widziałam na zdjęciach, fajna jest :)

Carla no siostra ma 2 latkę i 5 latka, oboje już przeszli szczepienia, z tym że ona jest dość oczytana, chyba zawsze kupowała bo nie chciała tych refundowanych i nie brała skojarzonych z tego co pamiętam.
To kiedy powrót na "stare śmieci"?

reklama
We wtorek robimy chyba odbiór, a później musimy posprzątać całe mieszkanie. Wszystko mamy popakowane w worki, szafki pozaklejane, będzie dużo mycia układania. Myślę że w przyszły weekend będziemy już u siebie :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry