reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej hej :)
Amelia my też mamy problem z zaaplikowaniem leków Nankowi... ucieka, krzyczy, a jak uda się mu wstrzyknąć je do buzi to pluje ehhh...
Carla 2 razy pobudka to dla ciebie dużo? heh byłabym przeszczęśliwa gdyby Nataniel tylko tyle razy się budził, u nas 6 razy to normalka (i od listopada nie je w nocy! a nadal się budzi) ale to mąż teraz się z nim męczy heh
Ianka dlatego się cieszę, że Nankowi jeszcze daleko do 2 lat :) bo wtedy pewnie sceny zazdrości by urządzał, już teraz z niego buntownik, a co dopiero wtedy będzie ehh. ale mam nadzieję, że Roksanka dobrze przyjmie rodzeństwo

my z mężem planowaliśmy 2 dzieci, czasem tak myślimy, że jak będziemy lepiej stać finansowo to, za kilka lat może będzie trzecie dziecko... ale ja znów myślę, że po tym co mnie po ostatnim porodzie spotkało to chyba nie chcę jeszcze raz rodzić...
dziś od połowy dnia boli mnie w krzyżu, tak jak boli przy porodzie i brzuch teraz doszedł jak na okres... boję się, że jeszcze mi coś tam zostało, że nie wszystko się oczyściło, bo i nagle po tygodniu spokoju krwawić znów zaczęłam ehhh

my dziś byliśmy na usg bioderek - wszystko ok. no i złożyłam papierki na becikowe i rodzinne :)

reklama
Vinga- super, że na bioderkach wszystko ok. Krwawienie może trwać do 6 tygodni niestety.
becikowe to wiadomo:) a rodzinne? Jakie kryteria trzeba spełniać? teraz to i tak sobie pomarzyć mogę o jakichkolwiek pieniądzach ale nie wiem czy nie pójdę na wychowawczy. Wtedy może coś się uda....

Muffi- brawo! w końcu dentysta! No to jesteśmy trzy - ja Aniołek i Ty. Może jeszcze ktoś się skusi?

Wasila nie można przekraczać 539zł na osobę. a od stycznia mąż formalnie nie pracuje także widać tylko moją pensję, także mieścimy się w tych wymaganiach. no i drugie becikowe nam się należy :)

No to super, że jeszcze drugie becikowe:)
Vinga starajcie się jeszcze o dodatek mieszkaniowy na nowe mieszkanie! Tylko musicie mieć tytuł prawny do lokalu najpierw.
Właśnie poczytałam o tych zasiłkach.Od listopada bedzie 574 zł osobę. Nie wiem nawet czy załapiemy się jak będę na wychowawczym. Ale to jeszcze daleki temat.

Ostatnia edycja:
Witajcie środowo !!!

Ja zaraz zawożę córę na salkę wspinaczkową i później zbieram się na łyżwy basen i go ginka...jestem bardzo ciekawa co mi powie...pewnie wszystko już w google wyczytałam .

Tesiak
...śniłaś mi się ...co u Ciebie ???

MIŁEGO DZIONECZKA

Dorcia - trzymam kciuki za wizytę u gina :) nieźle aktywny dzień Ci sie zapowiada :)

Vinga - no to fajnie, że się załapiecie na podwójne becikowe i rodzinne - trzeba rzeźbić z tego Państwa ile się da.... a i tak te kwoty są mega śmieszna a warunki do spełnienia kosmiczne... :) Fajnie, że z bioderkami ok :)

Muffi - no brawo :) to już jesteśmy 3 na wizyte do sadysty :)

Ja dzisiaj wstałam wcześniej, oczywiście nocka w połowie nie przespana do godziny 3 rano miałam już 4 razy wizyte w wc :) heh... taki żywot :) Ale pogoda piękna, będe miała dzisiaj gościa na kawkę więc zapowiada się fajny dzionek :)
Miłego dnia :)

Dorcia- trzymam kciuki za wizytę!

Tesiak- no właśnie co u Ciebie?

Aniołek- jak napisałaś, że już praktycznie spakowana jesteś to zmotywowałam się do tego, żeby jeszcze w tym miesiącu przejrzeć ciuszki po Kornelce i zabrać się za pranie/ prasowanie. U mnie pogoda też piękna. Spacery w końcu są tak przyjemne, że małą muszę na siłę do domu zabierać:)

Vegas- Ty tez dziś wizytujesz chyba! Więc trzymam kciuki i daj znać co u Zosi słychać.

Wasila - no ja wiem, że niby jeszcze troszke czasu mam, ale życie jest na tyle nieprzewidywalne, że wole mieć wszytsko wcześniej przygotowane, zresztą zawsze taka była ze wszystkim, że wolałam wcześniej i mieć spokój i czekać :) Więc ty sobie też na spokojnie poprzeglądaj co masz itp :)

Ostatnia edycja:
Aniołku z doświadczenia wiem, że lepiej mieć wszystko szybciej przygotowane, już nie chodzi o to, że może się coś niespodziewanego zdarzyć (tfu tfu) ale potem możesz nie czuć się na siłach np. prasować... ja w ciąży z Natem w 30tc miałam gotowe już wszystko, a teraz w brodę sobie plułam że nie zaczęłam przygotowań tak wcześnie jak wtedy, tylko czekałam i pod koniec ciąży dopiero prasowanie zaczęłam.. tak mi plecy podczas tego prasowania wysiadały, że myślałam, że ducha wyzionę ... dlatego super, że masz już wszystko gotowe na przyjęcie córeczki :)

i ja trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :)

reklama
Hej:)

Melduje sie nadal w dwupaku;)

Dorcia a co Ci sie snilo? Bo Twoje prorokowania z reguly sie sprawdzaja;)

Bylam wczoraj u gina. Szyjka powoli sie skraca. W pon mam pojawic sie na ktg. No i dostalismy zalecenie...sexic sie ile wlezie;)

Trzymam kciuki za najblizsze wizyty. Czekam na dobre wiesci:)

Pozdrawiam:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry