reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Vegas u nas to w sumie staram się omijać dni płodne ... ale wiadomo że nigdy nic nie wiadomo :-D Teraz jak ta gorączka , ból nerki i to wszystko to mi się odniechciewa dziecka...serio !
Zobaczymy co czas pokaże ...ale na razie świadome planowanie powiększenia rodziny zostaje odłożone na drugi rok !
Ale powiem Wam że cały czas zastanawiam się jak to jest że w patologicznych rodzinach rodzi się cała masa dzieci ... zdrowych dzieci. Moja sąsiadka jak zaszła z trzecim dzieckiem w ciążę to zastanawiała się na głos "za co Bóg ją pokarał kolejnym dzieckiem-za jakie grzechy ???"
Chora babka

reklama
Hej laseczki !!!

Przepraszam, że Was zaniedbuję… ale muszę się przyzwyczaić do porannego wstawania, potem praca, wracam ogarnę obiad, coś w chacie i do spania :( Co do pracy to b. mi się tam podoba, fajni ludzie, naprawde jest spoko ;]

Samosia jak Ci się mieszka??? NIE MÓWIĘ NIC O TYM, ŻE NADAL NIE MAMY OD CIEBIE FOTEK MIESZKANIA :)

Dorcia bidulku życzę zdrówka ;] I nie wmawiaj sobie takich głupot oj TY TY !!! :no:

Vinga gratulacje dla synusia ;] Super, jakbyście byli na Święta już na swoim ;]

Ianka kiedy idziesz wkońcu na to usg? Bo chciałabym Cie wpisać do tabeli ;]

Fuma… jak nie urok to… przemarsz wojska ;/ Mam nadzieję, że szybko wydobrzejesz !!!

Kurczak super, że na wizycie wszystko ok ;]

Dziewczyny już powoli zaczyna się cudowny okres Świąt… ah uwielbiam to !!! Uwielbiam dekorować dom, piec pierniczki ahhhh super. A jeszcze fajniej jak się ma dzieciaczki. Może powymieniamy się naszymi świątecznymi zwyczajami czy przepisami ??? Ja mogę dać przepis na pyszne pierniczki, które zawsze wychodzą ;]

s,vhs,n,44526059,f,540101230632841114376600_pres.jpg

Załączniki

• s,vhs,n,44526059,f,540101230632841114376600_pres.jpg
    s,vhs,n,44526059,f,540101230632841114376600_pres.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 92
Muffi to ja poproszę o przepis...My Święta spędzamy od zawsze u moich rodziców (piętro niżej) lub u teściów...na zmianę. Obiad zawsze przygotowuje moja mama i zawsze nas czymś zaskoczy...prócz barszczyku czerwonego i rybki jest cała masa różnych mięsidełek...pieczeń ze śliwką, zawijańce Babcine itp. Do mnie należą ciasta...więc koniecznie makowiec ( zawsze kilka sztuk) sernik,ciasteczka i co mi jeszcze do głowy wpadnie. Ogólnie przez te kilka dni zawsze kilka kilogramków nadprogramowych przybędzie !

MUFFI spadłaś mi z nieba! Potrzebuję właśnie przepisu sprawdzonego na pierniczki:tak: W tym roku sama robię bo tak to co roku dostawaliśmy pierniczki od przyjaciółki moich rodziców. Ona to przepyszne robiła, ale teraz chciałam sama zrobić:-p
Więc poproszę o przepisik:tak:
Fajnie, że w pracy Ci się podoba, byle tak dalej:tak:

My Wigilię spędzamy głównie z moimi rodzicami, czasem też do rodziców przyjeżdża mój brat z rodzinką, rok temu był wyjątek i spędziliśmy Wigilię z teściową, ciocią męża i szwagrostwem;-) A kolejne dni świąt również, to tu, to tam, rodzinnie:tak:

Kurcze chodzę podekscytowana, za tydz. urodziny córki, zawsze to dla mnie takie emocje, żeby wszystko super wypadło:-p Rodzinkę ze strony męża mamy sporą, więc będzie ponad 20 osób. Torcika chcemy zrobić takiego /mąż zawsze co roku sam robi torty/. Zrobimy też ciasto 3Bita:tak: Mniam, już mi ślinka cieknie:-p

http://3.bp.blogspot.com/-Vb8fBVJ_xC0/UIEsD0zfryI/AAAAAAAACJ0/oD4cLH1T2zM/s1600/DSC_1067_hf.jpg

Ostatnia edycja:
Hehehee Dorcia widzisz ja też lubię piec, ale mój mąż nie lubi słodkości :( My wigilię spędzamy pół na pół z teściami i moimi rodzicami. I całe święta kursujemy po rodzince ;] Ale marzy m isię jednego roku wyjazd w alpy na narty na święta ;] Może się spełni ;]

Vegas widzisz dobrze wypaliłam z tymi pierniczkami.

A więc te pierniczki są pyszne, można je zrobić dużo wcześniej, jeżeli przechowacie je w jakiejs puszce, będą dalej miękkie i pyszne. I radzę zrobić z połowy porcji, bo jak się zrobi z całej to wychodzi tego masaaaaaa. No chyba, że macie głodomorów w domku i będziecie je rozdawać, to warto zrobić z całej porcji ;] Oto przepis:

[h=1]PIERNICZKI[/h]
50 dkg masła
50 dkg miodu
50 dkg cukru
3 dkg kawy mielonej
15 dkg kakao
3 jaja
5 żółtek
1,5 kg mąki
3 łyżeczki sody oczyszczonej
2 przyprawy do piernika

Jaja utrzeć z cukrem. Miód z masłem roztopić. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą. Wałkować ciasto na 0,5cm i wykrawać ciastka. Piec ok 10min (w 200 ok stopniach).

Dorcia 8 miesięcy karmiłam małą. Ja przyznaje się bez bicia że żywcem mocy nie mam żeby posiedzieć na kompie tylko bym spała. I nie opowiadaj głupot że nie będziesz miała dziecka, takich bredni to ja wieki nei słyszałam !
Samosia właśnie czekamy na fotki:)
Fuma
pozazdrościć teściowej! moja jak przyjechała do nas jak się urodziła Roksanka to robiła bigos, grochówkę dla synka bo przecież ja zaczynałam karmić i nie mogłam jeść takich rzeczy tak że obchodziłam się smakiem :-D
kurczak ale masz fajnie zawsze w górach chciałam mieszkać, ale i tak z małopolski jestem więc daleko nie mam. A w Danii jeszcze grama śniegu nie widziałam :)
Vegas z reguły nie pijam gazowanych napojów, w pierwszej ciąży kategorycznie przestrzegałam takich zasad, a teraz też już zgrzeszyłam parę razy. Ale czadersko wygląda ten tort
Muffi super że jesteś zadowolona z pracy. Jutro idę na 9 na usg i wszytko się okaże, trzymajcie kciuki. Ja też uwielbiam święta, aczkolwiek dawniej lepiej je wspominam jak nie byłam mężatką, mój nie wyniósł z domu takich tradycji jak są u nas na szczęście ja je staram się podtrzymywać. powinnyśmy zrobić osobny wątek na przepisy i nie na grupie, bo jak się od razu nie przepisze, to potem ginie

MUFFI dzięki Ci Kochana za przepis:-)
IANKA trzymam mocno kciuki za wizytę jutrzejszą:tak: Zobaczysz, wszystko będzie dobrze:tak:
Ja święta to polubiłam najbardziej odkąd mamy Martynkę:-) Bardzo wyjątkowe są święta jak ma się dziecko/dzieci. Wcześniej były też ok, ale to zupełnie inna sprawa:tak:

Myślałam, że na zawał zejdę. Rano będąc jeszcze w wyrku miałam wrażenie, że mnie już piersi w ogóle nie bolą. A to źle mi się kojarzy bo jak poroniłam to też nie bolały:-( Ale na szczęście!!! jak wstałam i się ubrałam, tak ból powrócił. Jak ja kocham ten ból!!:-D Wiem, brzmię jak wariatka, ale bardzo mnie stresuje ta ciąża, prócz oczywiście, że jestem z niej szczęśliwa;-) Byle do porodu a potem też będą stresy, ale już inne;-)

Ostatnia edycja:
Ianka to trzymam kciuki za jutro...na bank będzie wszystko dobrze...a i chyba czas odpowiedni żeby serducho usłyszeć ???

Vegas ja z Młodą w ciąży nie pijałam nic gazowanego...ale wiele razy słyszałam że teraz na mdłości lekarze wręcz zalecają colę czy pepsi. Więc spokojnie...grzesz kochana !
Jak ja chcę mieć taki ból cyców !!! Z Młodą mnie bolały tylko trzy-cztery pierwsze tygodnie,ale pamiętam to dokładnie ! A ten torcik widziałam na żywo w pastelach...ciastka były pomarańczowe a cukieraski to były Skittles ( o ile dobrze napisałam) A i widziałam też brązowo -kremowy ( cukierki to były zwykłe draże śmietankowe ) z meeega kokardką :)

Hej Babeczki:)

Wpadłam dosłownie na moment żeby dać znać że żyję;) Wybaczcie moją nieobecność ale mam teraz mega dużo pracy. Miałam spore zamówienie na kalendarze personalizowane. Bardzo polecam na prezent. Jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana to można taki kalendarz kupić za 19,99, a powyżej trzech sztuk jest kurier gratis. Oczywiście potrzebny jest kod rabatowy;) Kalendarze są do zobaczenia tutaj Colorland. Fotoksiążki, fotokalendarze i odbitki. Najwyższa jakość w najlepszej cenie. - colorland.pl
Poza tym masowo robie bombki karczochy, może też uda mi się zrobić stroiki i choinki...Zostały trzy tygodnie;) Tutaj można zobaczyć niektóre moje prace Tasiemkowo - Srebrna Agrafka
Muszę się pochwalić że zrobiłam pierwszy krok do założenia mojej mikro firmy:) Wasze kciuki działają;) Dziękuję i proszę o więcej;)

Jak tylko skończy się ten gorący czas to mam nadzieję wrócić do Was;)
Pozdrowienia dla Wszystkich i zdrówka:)

reklama
nie umiem wstawić fotki :( wrr , więc byłam na usg serduszko widziałam :) 1,2 cm szczęścia !! teraz tylko patrze na ten skan i taki ten pęcherzyk pociągły jest, też takie miałyście? bo nie pamiętam jak było z małą ale na pewno taki miałam jak byłam w pierwszej ciąży,
sorry za prywatę ale muszę się położyć na chwilę
tesiak śliczne te bombeczki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry