reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Vinga- super, że macie zdolnośc!!!!mieszkanie tez upatrzone, teraz juz z górki;)

Carla- o masz! Wypoczęłaś tu Cie męczą. Jestes na zwolnieniu więc prace olej, chyba ze chcesz wrócić po macierzynskim a z szefem się nie dogaduj. Po to jest OC zeby pokrywały szkody. Na pewno gorzej na tym wyjdziecie jesli będziecie się próbować porozumieć.

Fuma- Ty to jesteś prawdziwa kobieta pracująca:) Kombajn, zniwa....:) Ja mam do zrobienia w słoiki 10kg ogórków i na samą myśl mnie skręca. Ale dzisiejszy wieczór na pewno coś wykombinuje;)

Odliczam dni do piątku:) Zaczynamy urlop z mężulkiem i mam nadzieję ze w trakcie jego trwania rodzinka nam się powiększy:)

reklama
Tesiak my jedziemy o Szaflar , tam też są termy a do Białki mamy blisko więc ewentualnie tam pojedziemy, przeraża mnie tylko myśl wbicia się w strój kąpielowy przy moim brzucholu i rozstępach :( A co do męża to żaden facet nie wie co to jest huśtawka hormonów, złego samopoczucia w ciąży , czy mdłości, mój też zawsze "rozumie" ale czasem się musi nagadać, a jak jemu cokolwiek dolega to już oj jak mnie gardełko pobolewa a mnie krew wtedy zalewa.
vinga super że możecie wziąść ten kredyt, ehh aż mnie kusi wracać, szukać tu pracy (co nie będzie łatwe) , wziaść kredyt no ale to pewnie już po drugiej dzidzi. Ale jak gabryska pisze że szybko się wam to toczy, jeszcze z miesiąc temu nie słyszałyśmy nic o wyprowadzce a tu proszę :)
Carla witaj spowrotem,na chorobowym jesteś, niech cie w du cmokną. Co do auta , mój mi zawsze mówi że jakby ktoś wjechał we mnie żebym nie słuchala żadnych "dogadamy się " tylko dzwoniła po policję żeby raport spisali , sama pewnie bym sie "dogadala' i bym pewnie i straciła na tym. taka do dupy sytuacja bo to szef, jesteś silna poradzisz sobie ale niepotrzebne nerwy :(
Wasila trzymam kciuki za przytulanki wekendowe :)

Wasila udanego urlopu życzę i powrotu w czwórkę :)

Taka jazda jest teraz przez ten zus i mój samochód że szok! Jadę tam jutro z teściem, może on ich zmobilizuje do wzięcia się do roboty i przygotowania papierów do zusu. Swoją drogą właśnie napisałam sobie zakres obowiązków :/ A on nie chce z oc bo ma za dużo aut, ale teściowi przez telefon powiedział że da nam numer tej polisy ale to koniec rozmowy. Więc co, teraz się wypnie i nie złoży papierów do zusu? Przecież wiedzial na co sie decyduje a teraz ja się czuje winna wszystkiemu!!

Vinga a nie mysleliscie o tym programie Mieszkanie dla Mlodych?? Ale fajnie że chcecie kupić 3 pokoje, przy dwójce dzieci tej samej płci nawet 2 pokoje ujdą, ale nie wiem jak u nas będzie w 2 pokojach z corką i synem...

Ktoraś pisała o usg na nfz- ja chodzę na nfz do lekarza, usg mam mniej więcej co drugą wizytę, czasem przy każdej wizycie- z Nelą chodziłam prywatnie i też tak miałam.

na decyzję w sprawie kredytu czeka się ok miesiąca, papierologi do zbierania jest od chol.ery, nie powiem. ale jakoś lepiej się będzie to zbierać gdy się wie, że dadzą nam ten kredyt (pani sądzi, że mało prawdopodobne żeby nie dali). tego co pani mówiła to najpierw podpisujemy umowę przedwstępną, dopiero idziemy z papierkami do banku.
Ianka, już od dawna myśleliśmy o tym by kupić mieszkanie, ale teraz sporo dało dam do myślenia po tych akcjach z tym facetem napastliwym. że najlepiej jak najszybciej się wyprowadzić... a że okazja jest - to korzystamy :) kredyt i tak prędzej czy później byśmy wzięli, bo inaczej nie stać nas by było na mieszkanie.
Carla, nie czekamy na "mieszkanie dla młodych" bo mieszkanie sprzed nosa by nam uciekło. już tylko kilka mieszkań zostało i raczej na nas by nie czekali ;) to mieszkanie jest 2 pokojowe, 45m2 ale w zupełności nam na początek wystarczy :)
a to ty nie byłaś czasem na l4 że cię teraz ciągają do pracy? o co im chodzi??

Vinga-super,ze znalezliscie to mieszkanko!:):) A bierzecie kredyt na 100% wartosci nieruchomosci czy macie jakis wklad wlasny?Na decyzje kredytowa czekalismy mniej niz tydzien chcoiaz doradca tez nam mowil ze wlasnie kolo miesiaca mozne to potrwac.
My dzis porozwalalismy sciany i okazalo sie ze bedizmey mogli miec 3 pokoje..w prawdzie sypialnia nie bedzie duza ale i tak bardzo sie ciesze bo zawsze chcialam miec 3 pokojowe mieszkanko:)
Carla-o żesz..wraca człowiek z urlopu a tu takie historie..jakies nieporozumienie ze kaza Ci do pracy przychodzic..i jeszcze ta ex szefa..

Carla -Hejka super, że urlop się udał, ale czemu Cię do roboty ścigają skoro wiedzą, że jesteś na l4, no i jeszcze ta stłuczka... Oby się wszytsko jakoś poukładało.
Vinga - Gratuluję pozytywnej decyzji w sprawie kredytu, teraz już pójdzie z górki, nim się obejrzycie będziecie na swoim :)
Fuma - Ty to jesteś normalnie baba nie do zdarcia :) Jeszcze teraz te żniwna.... tylko o starankach nie zapomnijcie :)
Ianka - Udanego wypoczynku, ja polecam Termy w Bukowinie Tatrzańskiej :)
Wasila - Tobie również życzę udanego urlopu no i wracajcie w czwórke :-):-):-)
pozdrawiam i miłego dnia.

Ianka- ja nie mam nie mam rozstępów,ale tez nie założę już raczej bikini. Ale mam duży biust, który zawsze skupia uwagę plazowiczów. Niestety po 14 msieicznym karmieniu nie jest już tak jak kiedys. Kupiłam sobie tankini- kiedy potrzebuję podwijam sobie, a kiedy ide z małą do wody nikt nie musi oglądać mojego brzucha. Zimą troszkę ciwiczyłam i efekty było widac, a teraz nie mam czasu i nie chce mi się:)

Carla- super, że na NFZ masz tak często usg, moja znajoma miała tylko trzy albo cztery. Widac zalezy to od lekarza. U mnie w miescie specjalnie tak robią, żeby kobiety chodziły na wizyty prywatnie.

Vinga- kredyt ma teraz sporo młodych luydzi, najwazniejsze, że bedziecie na swoim i nikt nie będzie Cie pouczał, straszył a 45m2 w zupełnosci wystraczy:) Ja w dziciństwie dzieliłam pokój z siotrą i krzywda mi się nie stała. Moje dzieci bez wzgledu na płec tez będą miec razem pokój.

Samosia- ja też kupiłam 2 pokojowe- zrobilsmy 3 pokoj o pow. 6 m2, choć miesici się tylko łożko i mała szafa 4 sciany ma i okno tez :) Mnie tez się marzyła sypialnia z dużym wygodnym łozem;)

Aniołek- jak się czujesz?

Ostatnia edycja:
Ianka, Wasilia - udanego wyjazdu i cudnej pogody życzę :)
Muffi - żeby znaleźć tego zaufanego musisz się przejść przynajmniej do jednego :)
Tesiak - mam nadzieje że mąż się ogarnie !! na pocieszenie powiem Ci że mój też ma czasem problem z zajmowaniem się małą , ostatnio mówię mu żeby przebrał jej pampersa , a on: dlaczego ja ??!! .. no ręce opadają .
Vinga - idziecie jak burza z tym mieszkaniem :)
Carla - ledwo człowiek z urlopu wraca a tu takie niespodzianki ...rozumiem że szef chce mieć darmowego pracownika skoro jesteś na l4 a do pracy masz przychodzić
Samosia - to rozpierducha na całego :)

hejka - czytam was na bieżąco, ale dzisiaj normalnie mam tyle roboty, że masakra a na dodatek dopadł mnie sennośc, jedyne o czym teraz marze to położyć się do łóżeczka i to będzie pierwsza rzecz, którą zrobie po przyjściu do domu, ogólnie czuje się dobrze po za tym, że jestem strasznie słaba, jutro ide powtórzyć bete, czasami boli mnie podbrzusze i mam duzo białego śluzu też miałyście taki śluz w ciaży??

reklama
Aniołku sennośc to normalny objaw ciązy, ja tez dużo spałam a w pracy ledwo wytrzymywałam. O sluz pamiętam pytałam gina i mówił, że w ciąży jego nadmierna "produkcja" jest normlana. Tłumaczył nawet z czego wynika ale już nie pamiętam.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry