reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od ponad roku i dalej nic.

reklama
Teraz już lepiej ale trochę jeszcze boli.. Pierwszy szok już minął :)
No to super[emoji6]
Ja mialam w czwartek hsg a teraz mam krwawienie jak na okres, nie wiem czemu. Podejrzewam ze to przez seks z mężem. Cos tam pewnie mi rozruszał, i teraz się męczę. Wiec Ty nie popelniaj mojego bledu i zaczekaj z seksem kilka dni[emoji6]

No to super[emoji6]
Ja mialam w czwartek hsg a teraz mam krwawienie jak na okres, nie wiem czemu. Podejrzewam ze to przez seks z mężem. Cos tam pewnie mi rozruszał, i teraz się męczę. Wiec Ty nie popelniaj mojego bledu i zaczekaj z seksem kilka dni[emoji6]
Krwawienie po hsg to norma ;) ja.mialam 2-3 dni plamienia. A potem można już seksowac:)

Ale i tak się boję że ten jeden jajnik w moim przypadku to może być za mało.. Cały czas o tym myślę i płakać mi się chce.. Drugi raz takiego bólu jak dzisiaj nie zniosę..
Jeden na prawde wystarczy!musisz w to uwierzyć. nikt nie będzie ci proponował kolejnego hsg bo nie ma takiej potrzeby. Ja również zle wspominam to badanie ale wierzę w to że dzięki temu cierpieniu jestem teraz w ciąży.
Głowa do góry i myśl pozytywnie!

Jeden na prawde wystarczy!musisz w to uwierzyć. nikt nie będzie ci proponował kolejnego hsg bo nie ma takiej potrzeby. Ja również zle wspominam to badanie ale wierzę w to że dzięki temu cierpieniu jestem teraz w ciąży.
Głowa do góry i myśl pozytywnie!
A po ilu miesiącach od hsg Ci się udało? Bralaś coś jeszcze..?

A po ilu miesiącach od hsg Ci się udało? Bralaś coś jeszcze..?
w 3 cyklu po HSG zaszłam. Teraz jestem w 5tyg. Staraliśmy się prawie rok o drugie dziecko.
Brałam FOLIK, wit d3 (4000j - mam niedobór) oraz wit a +e (regeneruje błony śluzowe).
Na pewno na te 3 mce przed zajściem bardzo dbałam o zdrowe jedzenie, duzo warzyw i owoców oraz ryby (nie wiem na ile to pomogło :) A co chyba najwazniejsze udało się zajść na urlopie nad morzem kiedy w ogole nie zagladalam do kalendarzyka choc wiem ze przytulanki byly w okresie przed i po owulacyjnym i w trakcie tak jak mieliśmy ochotę.
Mój mąż brał od mca Fertilman. Życzę powodzenia. Chyba nie ma złotej receptury choc jak wierze że to umysł musi być otwarty i oczywiscie zdrowe ciało.

reklama
w 3 cyklu po HSG zaszłam. Teraz jestem w 5tyg. Staraliśmy się prawie rok o drugie dziecko.
Brałam FOLIK, wit d3 (4000j - mam niedobór) oraz wit a +e (regeneruje błony śluzowe).
Na pewno na te 3 mce przed zajściem bardzo dbałam o zdrowe jedzenie, duzo warzyw i owoców oraz ryby (nie wiem na ile to pomogło :) A co chyba najwazniejsze udało się zajść na urlopie nad morzem kiedy w ogole nie zagladalam do kalendarzyka choc wiem ze przytulanki byly w okresie przed i po owulacyjnym i w trakcie tak jak mieliśmy ochotę.
Mój mąż brał od mca Fertilman. Życzę powodzenia. Chyba nie ma złotej receptury choc jak wierze że to umysł musi być otwarty i oczywiscie zdrowe ciało.
Super ze Ci się udalo[emoji173] Spokojnej ciąży[emoji258][emoji120]
Co ja bym dala zeby mi sie udalo, ale u Nas sa problemy z nasieniem, niby mamy piękna morfologie bo az 72% prawidlowych plemnikow, to zaden nie chce ruszyć dupki aby zaplodnic komórkę! No co za lenie![emoji23]

Do góry