reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od ponad roku i dalej nic.

reklama
w 3 cyklu po HSG zaszłam. Teraz jestem w 5tyg. Staraliśmy się prawie rok o drugie dziecko.
Brałam FOLIK, wit d3 (4000j - mam niedobór) oraz wit a +e (regeneruje błony śluzowe).
Na pewno na te 3 mce przed zajściem bardzo dbałam o zdrowe jedzenie, duzo warzyw i owoców oraz ryby (nie wiem na ile to pomogło :) A co chyba najwazniejsze udało się zajść na urlopie nad morzem kiedy w ogole nie zagladalam do kalendarzyka choc wiem ze przytulanki byly w okresie przed i po owulacyjnym i w trakcie tak jak mieliśmy ochotę.
Mój mąż brał od mca Fertilman. Życzę powodzenia. Chyba nie ma złotej receptury choc jak wierze że to umysł musi być otwarty i oczywiscie zdrowe ciało.
Gratulacje ❤️ ja biorę pregna start już od ponad roku a mąż narazie androvit plus a do tego dużo owoców, warzyw i ćwiczy :)

D
Super ze Ci się udalo[emoji173] Spokojnej ciąży[emoji258][emoji120]
Co ja bym dala zeby mi sie udalo, ale u Nas sa problemy z nasieniem, niby mamy piękna morfologie bo az 72% prawidlowych plemnikow, to zaden nie chce ruszyć dupki aby zaplodnic komórkę! No co za lenie![emoji23]
Dziękuję i zobaczysz że w końcu trafi swój na swego :D hahaha To jest nieuniknione!A jeśli można wiedzieć masz już dzieci? W jakim wieku jesteś?
My nie zdążyliśmy zbadać nasienia bo mój mąż obiecał że po wakacjach....I się wymigal;)

Nie mam dzieci, mam 27 lat. O pierwsze staramy sie juz ponad 2,5 roku, z czego meza przebadalismy dopiero po 1,5 roku starań, wiec o problemie wiemy lekko od ponad roku. Bo we wrzesniu bedzie rok od operacji mojego meza na zylaki powrozka nasiennego. My startowalismy tylko z 3 mln plemnikow, byl kiepski ruch, morfologia 1%. Po pol roku od operacji bylo juz ok 50 mln plemnikow, ruch 51% i morfologia 72%. Ale ciąży jak nie bylo tak i nie ma. Ale moze po tym hsg w koncu cos ruszy[emoji173]
Za 2 tygodnie znowu powtarzamy badanie nasienia, jestem ciekawa jak te wyniki wygladaja po roku od operacji
D
Dziękuję i zobaczysz że w końcu trafi swój na swego :D hahaha To jest nieuniknione!A jeśli można wiedzieć masz już dzieci? W jakim wieku jesteś?
My nie zdążyliśmy zbadać nasienia bo mój mąż obiecał że po wakacjach....I się wymigal;)

reklama
Do góry