reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Fimka, ale Cię molestuję...:-( odebrałam wynik mam 32,30 u/ml (norma <35) CA125. Jakoś tak nie mam przekonania.. tym bardziej, że wyniki ponad normę oznaczają w konsekwencji nic a w normie czasami okazuje się, że jest źle. Pamiętasz swój wynik? Mam jeszcze przedzwonić do ginek i jej przekazać wynik. Zobaczymy co powie. W labo mi mówili, żebym za jakiś czas znowu sprawdziła. Czuję cały czas tę torbiel od wczorajszego badania chyba jeszcze bardziej, w nocy nie mogłam znaleźć pozycji do spania.
Ze staraniami jeszcze zobaczę, jako tako mnie nie boli przy współżyciu, ale jak mnie dalej będzie tak boleć ona, to jednak boję się zachodzić w ciąże. W sumie teraz będzie się kończył 3 miesiąc jak ją odczuwam. Zobaczymy jak będzie po @.

Ritta pierniczek będzie pyszny :)

Ostatnia edycja:
reklama
Fimka czy do piernika potrzebne jakies specjalne piwo i miod ??? Jakie najlepsze ?

RITTA SUPER! Wyjdzie na bank! Tylko keksówkę taką większą użyj ;)
My też wyjeżdżamy i chcieliśmy się nacieszyć, dlatego już świeci ;)

Piwo miałam Żywe (nie Żywiec). Ale to nie ma znaczenia. Ważne żeby było piwo :)
Miód miałam lipowy, ale szybciej miękki zrobi się po sztucznym ;)
Więc z miodem zależy od Ciebie. Nie polecam gryczanego do wypieków, bo jest dosyć cierpki.

Adelo już idę do teczki i zaraz Ci odpiszę ;)

Fimka, ale Cię molestuję...:-(

Adelo czil! ;) Już piszę. Miałam 27,30U/ml (norma 21,00), więc miałam flagę.
A poniżej notatkę z labo: "Poniższy wynik jest zbyt niski żeby świadczył o obecności zmiany nowotworowej. Przy najbliższej wizycie przedstaw go lekarzowi."
Więc mam podwyższone, ale gin mi powiedział, że przez dziada jest stan zapalny i to dlatego. Tak samo leukocyty miałam podwyższone. Ale spoko, żeby się martwić powiedział mi, że musiało by być CO NAJMNIEJ 80U/ml, max to 300U/ml jaki odnotowano. No więc nawet nie przekroczyłaś wg swojej normy ;)

Ostatnia edycja:
Fimka dobrze ze jestes:-) napisalam na blogu u ciebie kiedy w tych pierniczkach dodajemy cukier waniliówy olejek kakao i kawe

O kurka!! JUŻ poprawiam, zaraz będzie ok! Pominęłam jakoś :/

Ale to wtedy co miód, przyprawę korzenną. Czyli przed zagotowaniem :)

KAROLQ dzięki śliczne!! Już poprawiłam! :)

Ostatnia edycja:
Uff.. a myślałam, że tylko za mnie taka makijażowa maniaczka, to mnie pocieszyłyście:-D Ja w sumie nie muszę używać, bo nie mam jakiś problemów z cerą, ale mam na nosku trochę piegów i one mnie krępują dlatego się maluje:zawstydzona/y: Chociaż mój i znajomi co mnie widzieli bez makijażu mówią, że przesadzam i że tych piegów w ogóle nie widać, ale ja wiem swoje:pP

Ja też się zastanawiam kiedy ubierać choinkę, miałam przed samą wigilią(w zeszłym roku mój Mężuś sam ubierał 23.12, bo ja u teściowej pomagałam jej z uszkami i pierogami), ale jakoś w tym roku chyba wcześniej ubiorę, a co niech już będzie atmosfera świąt pełną parą:-)

Karolq8 co tam u Ciebie? Nic się nam tutaj nie odzywasz:-( Jak się czujesz?:)

Dziękuję Fimka :) mam nadzieję, że jest ok. Ja póki co nie mogę o tym przestać myśleć, bo cały czas mnie boli. Jakoś muszę dać radę, ale ciężko.

Pyszności robicie wszystkie. Za niedługo też się przymierzam do wypieków. Uwielbiam jak dom w okresie przedświątecznym zaczyna nabierać zapachów wypieków, przygotowywanych dań, zapachu mandarynek, goździków mmmhhhyyy:-)

Ja chyba ubiorę w następny weekend choinkę. Jak tu czuc już świętami mmmm :tak: nie chce się wierzyc że to już za tydzień.

Ja chyba też na dniach ubiorę choinkę, Daniel się nie może doczekać. Ja w sumie też :-)
Adelo dostałaś jakieś leki poza luteiną?

reklama
Bubbles bo ja to tak po cichaczu wam kibicuje:-) podgladuje was z ukrycia:-) 3 mam kciuki za kazda z was i ciesze sie z kazdych 2 kresek:-)

A co u mnie juz ok mdlosci minely teraz czekam na 1 ruchy;-) przyszedl czas na leczenie zebow tak wiec przed swietami gotowka ucieka:-)

Do góry