reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Co Ci Katunia wysłać? Takie szszłyka z piersi papryki i cukini? Czy moze sałatki makaronowej albo z wedzonym kurczakiem;-)
Albo kawałek torciku jogurtowo bananowego;-)

reklama
Cześć dziewczyny!!

Fimka to głównie do Ciebie pytania ode mnie :) ale czekam na inne odpowiedzi jak coś wiecie.

- Czy usg dopochwowe może stwierdzić czy to jest torbiel "zwykła" czy krwotoczna? BO w sumie dr mi nic nie powiedziała, ponadto, że taka się może zdarzyć.

- I nie wiem sama jak z tym współżyciem. Ogólnie mówiła że wstrzymujemy się, ale szkoda mi trochę tych miesięcy. A może to powiedziała ze wzgląd na tą jedną dużą torbiel..

Pytanie1. Tak, usg dopochwowe może stwierdzić. Ale sprzęt musi być w miarę dobry. Mój poprzedni ginekolog nie widział i nie był nigdy pewien co to. Obecny jest pewien. A rozpoznał ją tak, że nie ma w niej innego koloru niż czarny. Mam też torbiel w drugim jajniku, niekrwotoczną i są w niej widoczne na obrazie jakby cienkie przezroczyste nitki (czyli tkanki) :) To świadczy o tym, że nie ma tam samej krwi... I wtedy wszystko jest ok, bo to na 99% ciałko żółte (może i przerośnięte, ale jednak, albo inny niż krew płyn). Ale, nie wiem czy wiesz, że "torbiel krwotoczna" występuje też do 5 dni po owulacji. Wzięłam ją w cudzysłów bo to tak naprawdę ciałko żółte, które przy uwalnianiu komórki jajowej naruszyło jakąś tkankę wewnątrz siebie i wylała się w nim krew. Lekarz też to u mnie podejrzewa.

Pytanie2. Po co się wstrzymywać? Mi wręcz zalecali współżycie. Bo zajście tylko unormuje hormony, a torbiele się wchłoną. Może odradziła Ci, ze wzgl. na to, że może Cię boleć. Mnie boli w każdej innej pozycji niż klasycznej ;) Ale normalnie z torbielą da się zajść ;)

Z luteiną Ci nie pomogę... Biorę Duphaston, niby też progesteron, ale mi temp. skoczyła.
@ nie mam nadal, a skończyłam brać w pon.

Domka mniam ;-) mnie iwostin uczula, obecnie testuję podkład z biodermy ale jest tylko w jednym kolorze i ciut dla mnie za ciemny, poza tym ja mam oliwkową cerę i jeszcze nie znalazłam dobrego fluidu który nie odroznialby się :-/ w zasadzie był jeden z kryolan, kolor idealny, ale tak mnie skóra swedziala że poszedł do kosza.

Hej Bella nie,no ci ty;-) lubie piec i pichcic;-)

Iwonka to włanie cebuszka która kiedys wam pokazywałam ze jest rewelacyjna.

Ja ostatnio miałąm krem BB z garniera,ale ja musze zmieniac podkłady bo po jakims czasie buzia brzydko wygląda;-)
Tez mało kiedy sie maluje;-)

Bella kiedy idziesz do Gina? M już wie?

Padam na twarz,dzis chyba nie bedzie przytulanek tylko ten kłoding na łożingu heheheh

Ostatnia edycja:
reklama
Iwonka Oriflame... Nie dla mnie :(
Fimka Revlon jest ok ale musiałabym mieszać ze sobą dwa odcienie. Ostatnio czaję się na firmę Kett. Mają oliwkowe odcienie. Tylko próbki strasznie drogie, za 3g ponad 60zł :-/

Do góry