reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Naszykowałam na obiad, umyłam okno w kuchni i pojadłam śniadanko:)

Odprawiłam sąsiadkę która miała zostać z Nadią jak pojadę na badania:) Jestem z siebie zadowolona że nie pojechałam:)

Zaraz zabieram się za łazienkę... a z miłą chęcią położyła bym się spać.. Normalnie śpiączka mnie łapie, muszę sobie zrobić kawę.

hej laski
anastazi - moja kuzynka robi kluski przecierane z serem boczkiem i cebulką ,ale z samym serem też są dobre ;)Tylko nie wiem czy lubicie.

Bellaa- kochana gratulacje , to co czekamy na kolejny test czy już mogę Cię umieścić na liście?
Katka- mój gin mi radził przy 28-30 cyklach testować około 35dc ,ale ja byłam niecierpliwa ze względu na wizytę u kardiologa, a w poprzedniej ciąży to mi test wyszedł dopiero 5 dni po terminie @ , ja wiem ,że to trudne ,ale spróbuj pomyśleć w ten sposób ,że jeśli jesteś w ciąży to na pewno tego nie przegapisz , teraz nam się udało w drugim cyklu ,ale byłam w lekkim szoku bo poprzednio pól roku nam to zajęło.Zaskoczyło jak odpuściliśmy dopiero.
W tym cyklu to nie myślałam ,że się uda bo tak na szybko to było i nawet nie poleżałam po wszystkim ;)

kobietka napisx mi przepis na takie kluski bo nie wiem jak zrobić a brzmi smacznie:)

Wiesz co ja patrzyłam z boku jak ona robi i nie wiem czy wszystko pamiętam , no robi się najpierw jak na placki ziemniaczane, ścierasz ziemniaki i na pewno dodajesz mąki tak żeby nie było za gęste ani za rzadkie ,ale też nie może się rozlecieć jak będziesz rzucała na wodę , rzuca się do osolonej wody gotującej i czeka aż wypłyną , ale czy to się doprawia i jak to pojęcia nie mam , kuzynka bierze po trochu na łyżkę stoi z talerzem nad garem z wodą i wrzuca po trochu do wody , jeśli robi z boczkiem i cebulką to gorące kluski miesza najpierw z serem na patelni smaży cebulkę i boczek i wszystko miesza ,ja się nigdy za to nie brałam bo się bałam ,że mi nie wyjdą ,ale może spróbuję zaryzykować , a jeśli chcesz więcej info to na pewno na necie też coś znajdziesz;)

Cześć Dziewczynki!

Bella - gratuluje MAMUSIU! Cudowna wiadomość! Zycze pięknych i spokojnych pozostałych 8 miesięcy.

Katka, nie szalej:)) niestety chyba musisz sie uzbroić w cierpliwość i poczekać. A potem dopiero na betke. Trzymam za Ciebi kciuki. &&&&&

u mnie ńic nowego. 4 dpo. Czuje śie dobrze, nic mi nie dolega. Acha! Byłam u lekarza w klinice, od świat, jak dostane @ zaczynam poważną stymulację gonadotropinami. Liczę ze sie wtedy juz na pewno uda! :)) jestem dobrej myśli.

BELLA gratulacje

ja czekam do poniedziałkowego braku @ i nie mogę się doczekać już

skąd bierzecie te wykresy temperatur na suwaczki. Odkąd mierze temperaturę to podnosi mi się od kilku dni dziś już 37.0

K_a_S musisz sobie założyć konto na OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę! lub Obserwacja cyklu - enpr.pl, po wpisaniu temperatur możesz udostępnić wykres. Nie wiem jak to się robi na enpr.pl, bo nie mam tam konta, ale na ovufriend.pl pod wykresem masz opcję "Udostępnij wykres", tam klikasz na zakładkę miniatura, kopiujesz link i wklejasz do sygnaturki:) Trzymam kciuki za poniedziałek, wtedy testujesz?:)

reklama
Cześć Dziewczynki!

Bella - gratuluje MAMUSIU! Cudowna wiadomość! Zycze pięknych i spokojnych pozostałych 8 miesięcy.

Katka, nie szalej:)) niestety chyba musisz sie uzbroić w cierpliwość i poczekać. A potem dopiero na betke. Trzymam za Ciebi kciuki. &&&&&

u mnie ńic nowego. 4 dpo. Czuje śie dobrze, nic mi nie dolega. Acha! Byłam u lekarza w klinice, od świat, jak dostane @ zaczynam poważną stymulację gonadotropinami. Liczę ze sie wtedy juz na pewno uda! :)) jestem dobrej myśli.

Agaawa super ! Będziesz miała monitoring ?

Do góry