hej laski
moj pępek nadal co jakiś czas kłuje i rano bolało mnie na dole po prawo , mąż mnie zawiózł do przychodni i moja rodzinna pani dr , obadała brzuch , powiedziała ,że zapalenie wyklucza bo gdyby to było zapalenie to nie dałabym się dotknąć , bolało jedynie w okolicy pępka, przepuklinę też wykluczyła, to się u mnie pojawiło wczoraj jak nie mogłam się do końca wypróżnić i powiedziała ,że może to zatwardzenie lub jakieś zaparcie częste w ciąży radziła pojeść jabłek activie i śliwki suszone na razie zjadłam 2 jabłka i activię ze śliwkami , no i radziła to skonsultować z ginem ,ale nie odbiera na razie ....
Katka- a który to Twój dc lub który tydzień od @?U mnie było widać na usg taki punkcik dzień po terminie @ ,ale gin mówił ,że równie dobrze może nic nie być widać zanim zaczął badanie, a mi robił tylko usg i to tak delikatnie i nie grzebał mi tam ,ale wiem ,że niektórzy lekarze grzebią paluchami tam na dole i macają czy coś czuć ,a to chyba za dobre nie jest, dlatego wstrzymaj się może faktycznie z wizytą i zrób tę betę ,a kiedy są wyniki bety u Was?U mnie w szpitalu jak pobiorą do godziny 10 rano to o 13 już jest wynik.
Co do płci to moja znajoma miała powiedziane w 12tc ,że prawdopodobnie córka i urodziła córkę , ona miała te specjalistyczne usg w Łodzi bo w rodzinie jej męża urodził się dzidziuś z zespołem Downa , kiedyś jak mój Śp ginek żył i chodziła z synem w ciąży to on robiąc usg mówił ,że każde dziecko na wczesnym etapie zanim się ukształtują narządy to ma takie jakby jajniczki w jamie brzuszka i jeśli jest chłopiec to one zstępują niżej i przekształcają się w jądra ,a jeśli jest dziewczynka to pozostają na swoim miejscu i nie wiem który to był u niej miesiąc wtedy ,ale powiedział ,że wygląda jakby zstępowały i ,że może być chłopak i urodził się chłopak ,a czy to prawda to nie wiem czy może strzelał , moja kuzynka miała przez 2 lekarzy powiedziane ,że na 100% córka , wszystko miała różowe uszykowane na wyprawkę , a urodził się Kamilek ;D miała cc i podczas porodu , lekarz się zaczął śmiać i powiedział " o jaka ładna dziewczynka" potem pokazał jej ,że ma jajka ,kuzynka była w szoku i pytała w panice czy to znaczy ,że jest drugie dziecko hehe , akurat my ją do szpitala zawieźliśmy i potem dostałam telefon ,że ma syna było wielkie zaskoczenie ogólnie, dlatego ja postanowiłam ,że kupię wyprawkę w kolorach neutralnych.
Amaliee- współczuję bólu , też byłam opuchnięta po wyrwaniu niewinnej piątki , ale zanim dotarłam do dentystki do ropień pękł i wszystko mi zeszło co przyniosło ulgę.