reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Powidz mi kochana jaki jest stopień trudności wykonania piernika, którego masz na blogu. Bo wiesz że ja ...;-)

Piernika? Tego na piwie? Stopień trudności 2/5.
Tu nie chodzi o trudność, tylko o cierpliwość... Trzeba cierpliwie rozpuszczać cukrowego "lizaka" zalanego piwem ;)
A reszta leci jak z płatka ;) Można zrobić byle jak i niekoniecznie dokładnie a i tak wyjdzie ;) Białka ubić pewinie potrafisz, a reszta to wrzucić pozostałe składniki i... upiec! ;) Tylko zrób kilka dni wczesniej przed podaniem. Będzie bardziej miękki ;)

Ritta dasz radę! :)

reklama
bo w Koxlu mam pryw. gin która wizyty ma za 50 zl...a na miejscu ma wszystko...i usg i wszystkie badania....nie trzeba nigdzie indziej chodzic a wizyta bardzo tania...no i babka bardzo mila bo tłumaczy wszystko...czasami to az się nie chciało jej sluchac haha.....ma bardzo dobre podejście do dziewczyn....

Dzień dobry:)
coś doczytałam ze ktoś dzisiaj testuje:) Mogłyby być II kreseczki :) trzymam mocno kciuki:)

Anastazi ta ginka u ciebie, 50zł i wszystko ww pakiecie:) pozazdrościc . u mnie w Poznaniu są dość drogie prywatne wizyty.:(

hej laski
moj pępek nadal co jakiś czas kłuje i rano bolało mnie na dole po prawo , mąż mnie zawiózł do przychodni i moja rodzinna pani dr , obadała brzuch , powiedziała ,że zapalenie wyklucza bo gdyby to było zapalenie to nie dałabym się dotknąć , bolało jedynie w okolicy pępka, przepuklinę też wykluczyła, to się u mnie pojawiło wczoraj jak nie mogłam się do końca wypróżnić i powiedziała ,że może to zatwardzenie lub jakieś zaparcie częste w ciąży radziła pojeść jabłek activie i śliwki suszone na razie zjadłam 2 jabłka i activię ze śliwkami , no i radziła to skonsultować z ginem ,ale nie odbiera na razie ....

Katka- a który to Twój dc lub który tydzień od @?U mnie było widać na usg taki punkcik dzień po terminie @ ,ale gin mówił ,że równie dobrze może nic nie być widać zanim zaczął badanie, a mi robił tylko usg i to tak delikatnie i nie grzebał mi tam ,ale wiem ,że niektórzy lekarze grzebią paluchami tam na dole i macają czy coś czuć ,a to chyba za dobre nie jest, dlatego wstrzymaj się może faktycznie z wizytą i zrób tę betę ,a kiedy są wyniki bety u Was?U mnie w szpitalu jak pobiorą do godziny 10 rano to o 13 już jest wynik.

Co do płci to moja znajoma miała powiedziane w 12tc ,że prawdopodobnie córka i urodziła córkę , ona miała te specjalistyczne usg w Łodzi bo w rodzinie jej męża urodził się dzidziuś z zespołem Downa , kiedyś jak mój Śp ginek żył i chodziła z synem w ciąży to on robiąc usg mówił ,że każde dziecko na wczesnym etapie zanim się ukształtują narządy to ma takie jakby jajniczki w jamie brzuszka i jeśli jest chłopiec to one zstępują niżej i przekształcają się w jądra ,a jeśli jest dziewczynka to pozostają na swoim miejscu i nie wiem który to był u niej miesiąc wtedy ,ale powiedział ,że wygląda jakby zstępowały i ,że może być chłopak i urodził się chłopak ,a czy to prawda to nie wiem czy może strzelał , moja kuzynka miała przez 2 lekarzy powiedziane ,że na 100% córka , wszystko miała różowe uszykowane na wyprawkę , a urodził się Kamilek ;D miała cc i podczas porodu , lekarz się zaczął śmiać i powiedział " o jaka ładna dziewczynka" potem pokazał jej ,że ma jajka ,kuzynka była w szoku i pytała w panice czy to znaczy ,że jest drugie dziecko hehe , akurat my ją do szpitala zawieźliśmy i potem dostałam telefon ,że ma syna było wielkie zaskoczenie ogólnie, dlatego ja postanowiłam ,że kupię wyprawkę w kolorach neutralnych.

Amaliee- współczuję bólu , też byłam opuchnięta po wyrwaniu niewinnej piątki , ale zanim dotarłam do dentystki do ropień pękł i wszystko mi zeszło co przyniosło ulgę.

reklama
hej laski
moj pępek nadal co jakiś czas kłuje i rano bolało mnie na dole po prawo , mąż mnie zawiózł do przychodni i moja rodzinna pani dr , obadała brzuch , powiedziała ,że zapalenie wyklucza bo gdyby to było zapalenie to nie dałabym się dotknąć , bolało jedynie w okolicy pępka, przepuklinę też wykluczyła, to się u mnie pojawiło wczoraj jak nie mogłam się do końca wypróżnić i powiedziała ,że może to zatwardzenie lub jakieś zaparcie częste w ciąży radziła pojeść jabłek activie i śliwki suszone na razie zjadłam 2 jabłka i activię ze śliwkami , no i radziła to skonsultować z ginem ,ale nie odbiera na razie ....

Katka- a który to Twój dc lub który tydzień od @?U mnie było widać na usg taki punkcik dzień po terminie @ ,ale gin mówił ,że równie dobrze może nic nie być widać zanim zaczął badanie, a mi robił tylko usg i to tak delikatnie i nie grzebał mi tam ,ale wiem ,że niektórzy lekarze grzebią paluchami tam na dole i macają czy coś czuć ,a to chyba za dobre nie jest, dlatego wstrzymaj się może faktycznie z wizytą i zrób tę betę ,a kiedy są wyniki bety u Was?U mnie w szpitalu jak pobiorą do godziny 10 rano to o 13 już jest wynik.

Co do płci to moja znajoma miała powiedziane w 12tc ,że prawdopodobnie córka i urodziła córkę , ona miała te specjalistyczne usg w Łodzi bo w rodzinie jej męża urodził się dzidziuś z zespołem Downa , kiedyś jak mój Śp ginek żył i chodziła z synem w ciąży to on robiąc usg mówił ,że każde dziecko na wczesnym etapie zanim się ukształtują narządy to ma takie jakby jajniczki w jamie brzuszka i jeśli jest chłopiec to one zstępują niżej i przekształcają się w jądra ,a jeśli jest dziewczynka to pozostają na swoim miejscu i nie wiem który to był u niej miesiąc wtedy ,ale powiedział ,że wygląda jakby zstępowały i ,że może być chłopak i urodził się chłopak ,a czy to prawda to nie wiem czy może strzelał , moja kuzynka miała przez 2 lekarzy powiedziane ,że na 100% córka , wszystko miała różowe uszykowane na wyprawkę , a urodził się Kamilek ;D miała cc i podczas porodu , lekarz się zaczął śmiać i powiedział " o jaka ładna dziewczynka" potem pokazał jej ,że ma jajka ,kuzynka była w szoku i pytała w panice czy to znaczy ,że jest drugie dziecko hehe , akurat my ją do szpitala zawieźliśmy i potem dostałam telefon ,że ma syna było wielkie zaskoczenie ogólnie, dlatego ja postanowiłam ,że kupię wyprawkę w kolorach neutralnych.

Amaliee- współczuję bólu , też byłam opuchnięta po wyrwaniu niewinnej piątki , ale zanim dotarłam do dentystki do ropień pękł i wszystko mi zeszło co przyniosło ulgę.

No to wy macie super ze macie w ten sam dzien, Mi powiedziała ze dopiero na następny nie wiem czy bete robią na miejscu u nas czy ślą do wroclawia... wiec ale dupa zrobie jutro rano jeszcze test i pojade na bete

Do góry