reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Ja mysle ze niechciana ciaza moze zniszczyc zycie, jak sie nie chce byc mama i jest sie do tego zmuszonym, jak ma sie inne plany i trzeba z nich rezygnowac to w twojej glowie rodzi sie taka mysl ze twoje zycie jest zrujnowane... Niektore kobiety daja rede tak jak ty Lisica a inne nie... Nie kazdy jest silny psychicznie i nie kazdy ma wsparcie niestety. Moze i taka ciaza nie rujnuje zycia w rzeczywistosci ale jak masz takie mysli i tak sie nastawisz psychicznie to wszystko jest w czarnych barwach i twoje zycie to "ruina" :( ale jesli chodzi o aborcje to zdecydowanie NIE. Lepiej dziecko oddac niz zdecydowac za nie i zabic....

reklama
Dziewczyny - mam pytanie nie wiecie może że być przyczyną bólu w okolicy pępka ?Bo ja tak miałam już wcześniej , myślałam ,że to pęcherz ,ale ostatnio badałam go mocz ogólny ok , posiew też nie wiem co to zaczęło się kiedyś jak w lesie siku na dworze zrobiłam to lekarz rodzinny gadał ,że to pęcherz, potem jakoś u teściów mnie złapało no i teraz jak byłam na kibelku i nie boli mnie ciągle tylko ja się ruszę nieraz albo chcę się wyprostować jakby mi ktoś żyłkę przeciągnął w okolicy pępka i pociągał tą żyłką do dołu taki kłujący dość silny ból , czasem jak wezmę nospę to przechodzi , tylko co to kurna jest :eek:

Jejku jakie tutaj ostre dyskusje:-o hmm ... Ja również nie planowałam pierwszej ciąży byłam na studiach obroniłam się gdy syn miał 6 miesięcy a jego ojciec już od nas odszedł. Druga ciążę planowałam a niestety nie donosiłam teraz liczymy że się uda bo tworzymy tzw rodzinę 'poczwarkową' chcemy mieć wspólne dziecko. Znam również kobietę która świadomie zaszła w ciążę mając 19 lat. A następne dziecko urodziła z wpadki bo zapomiała tabletki- takie rzeczy też są bardzo możliwe:-) nie ma sensu się tutaj unosić. Mamy wspólny cel więc wpierajmy się i nie oceniajmy bo nie po to tutaj jesteśmy :-) głowa do góry napewno się nam uda:-)

Ale jeżeli ma dziecko zabić, to niech je usunie...

Dla mnie to też zabicie...
Wiem że miałaś ciężką sytuację i jaką jesteś dzielną matką, ile musisz mieć siły w sobie, ale jestem pewna że Twój syn jest Ci bardzo wdzięczny za wszystko co dla niego robisz i bardzo Cię kocha.

Fimka super że po lekach się wszystko ładnie normuje :-)
Kobietka też myślę że to może być przepuklina.

Ostatnia edycja:
Fimka jestes. Jakos mi umknelas. Twoja tempka zaszalala. Oby @ szybko nadeszla i odliczanie do ovu. Fajnie ze bedziesz mogla podejzec co sie tam dzieje. A zestaw wspomagaczy staly czy cos dorzucasz ?

Też słyszałam o tzw przepuklinie pępkowej ,ale to mają często kobiety po porodach ,a ja nie rodziłam , nie dźwigam no może czasem zakupy dźwignęłam ,a myślicie ,że to niebezpieczne w ciąży może być?Kurczę to się teraz wystraszyłam ,ale jak byłam z tym u lekarz rodzinnego to gadała ,że to od pęcherza i już głupia jestem , to mnie tak nachodzi co jakiś czas średnio raz na miesiąc i potem jest spokój i znowu , w sumie to trochę tak jak u mojego teścia on ma przepuklinę pachwinową chyba taka gula mu wychodzi ,ale jego to trzyma i trzyma jak już chwyci aż się blady robi i ma zimne poty ,a mnie ukłuje spokój za parę minut znowu i spokój tak parę razy raz mocniej raz mniej i potem już jest dobrze muszę o tym powiedzieć ginowi na wizycie koniecznie.

Fimka jestes. Jakos mi umknelas. Twoja tempka zaszalala. Oby @ szybko nadeszla i odliczanie do ovu. Fajnie ze bedziesz mogla podejzec co sie tam dzieje. A zestaw wspomagaczy staly czy cos dorzucasz ?

No zaszalała, nie wiem w sumie czemu :szok:
Zestaw wspomagaczy stały, choć na razie wiesiołek mi się skończył (mąż wcinał ze mną).
Kupię na dniach :)

Do dziewczyn, które pytały o przepis na pierniki, dziś wtorek, pamiętacie?
Przepis już jest, zapraszam:
Cake Caprice: Pierniczki świąteczne :-)

Ameliee - jak dla mnie zdecydowanie Timex.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry