Ja mysle ze niechciana ciaza moze zniszczyc zycie, jak sie nie chce byc mama i jest sie do tego zmuszonym, jak ma sie inne plany i trzeba z nich rezygnowac to w twojej glowie rodzi sie taka mysl ze twoje zycie jest zrujnowane... Niektore kobiety daja rede tak jak ty Lisica a inne nie... Nie kazdy jest silny psychicznie i nie kazdy ma wsparcie niestety. Moze i taka ciaza nie rujnuje zycia w rzeczywistosci ale jak masz takie mysli i tak sie nastawisz psychicznie to wszystko jest w czarnych barwach i twoje zycie to "ruina"
ale jesli chodzi o aborcje to zdecydowanie NIE. Lepiej dziecko oddac niz zdecydowac za nie i zabic....
reklama
K
kobietka22
Gość
Dziewczyny - mam pytanie nie wiecie może że być przyczyną bólu w okolicy pępka ?Bo ja tak miałam już wcześniej , myślałam ,że to pęcherz ,ale ostatnio badałam go mocz ogólny ok , posiew też nie wiem co to zaczęło się kiedyś jak w lesie siku na dworze zrobiłam to lekarz rodzinny gadał ,że to pęcherz, potem jakoś u teściów mnie złapało no i teraz jak byłam na kibelku i nie boli mnie ciągle tylko ja się ruszę nieraz albo chcę się wyprostować jakby mi ktoś żyłkę przeciągnął w okolicy pępka i pociągał tą żyłką do dołu taki kłujący dość silny ból , czasem jak wezmę nospę to przechodzi , tylko co to kurna jest 

MonaG1985
Fanka BB :)
Jejku jakie tutaj ostre dyskusje:-o hmm ... Ja również nie planowałam pierwszej ciąży byłam na studiach obroniłam się gdy syn miał 6 miesięcy a jego ojciec już od nas odszedł. Druga ciążę planowałam a niestety nie donosiłam teraz liczymy że się uda bo tworzymy tzw rodzinę 'poczwarkową' chcemy mieć wspólne dziecko. Znam również kobietę która świadomie zaszła w ciążę mając 19 lat. A następne dziecko urodziła z wpadki bo zapomiała tabletki- takie rzeczy też są bardzo możliwe:-) nie ma sensu się tutaj unosić. Mamy wspólny cel więc wpierajmy się i nie oceniajmy bo nie po to tutaj jesteśmy :-) głowa do góry napewno się nam uda:-)
Lisica.
Ale jeżeli ma dziecko zabić, to niech je usunie...
Dla mnie to też zabicie...
Wiem że miałaś ciężką sytuację i jaką jesteś dzielną matką, ile musisz mieć siły w sobie, ale jestem pewna że Twój syn jest Ci bardzo wdzięczny za wszystko co dla niego robisz i bardzo Cię kocha.
Fimka super że po lekach się wszystko ładnie normuje :-)
Kobietka też myślę że to może być przepuklina.
Ostatnia edycja:
K
kobietka22
Gość
Też słyszałam o tzw przepuklinie pępkowej ,ale to mają często kobiety po porodach ,a ja nie rodziłam , nie dźwigam no może czasem zakupy dźwignęłam ,a myślicie ,że to niebezpieczne w ciąży może być?Kurczę to się teraz wystraszyłam ,ale jak byłam z tym u lekarz rodzinnego to gadała ,że to od pęcherza i już głupia jestem , to mnie tak nachodzi co jakiś czas średnio raz na miesiąc i potem jest spokój i znowu , w sumie to trochę tak jak u mojego teścia on ma przepuklinę pachwinową chyba taka gula mu wychodzi ,ale jego to trzyma i trzyma jak już chwyci aż się blady robi i ma zimne poty ,a mnie ukłuje spokój za parę minut znowu i spokój tak parę razy raz mocniej raz mniej i potem już jest dobrze muszę o tym powiedzieć ginowi na wizycie koniecznie.
Fimka
Fimka jestes. Jakos mi umknelas. Twoja tempka zaszalala. Oby @ szybko nadeszla i odliczanie do ovu. Fajnie ze bedziesz mogla podejzec co sie tam dzieje. A zestaw wspomagaczy staly czy cos dorzucasz ?
No zaszalała, nie wiem w sumie czemu

Zestaw wspomagaczy stały, choć na razie wiesiołek mi się skończył (mąż wcinał ze mną).
Kupię na dniach
Do dziewczyn, które pytały o przepis na pierniki, dziś wtorek, pamiętacie?
Przepis już jest, zapraszam:
Cake Caprice: Pierniczki świąteczne :-)
Ameliee - jak dla mnie zdecydowanie Timex.
Ostatnia edycja:
reklama