reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

hej
ja dzisiaj mam ostateczny termin @.. tzn miałam zapisane 10.12 ale tak naprawdę między 8-10 grudnia.. omijaliśmy dni płodne - bo testy owu nie powychodziły ale bałam się strasznie że @ jeszcze nie ma.. a teraz w ciąży to byłoby ciężko bo brałam antybiotyki no i miałam jelitówkę kilka dni bez jedzenia :-( dzisiaj robiłam testy z samego rańca i na obydwu testach jedna krecha - w sumie to się uspokoiłam bo bałam się strasznie o tą moją chorobę ostatnio :-( @ jeszcze nie przyszła ale to pewnie przez moją jelitówkę i antybiotyki które wcześniej brałam..
muszę uciekać do mojej małej bo idą trójeczki i maruderek straszny z niej :-(

reklama
Dziewczyny, wybaczcie że mało się udzielam ale nie wyrabiam :-( Pisałam (nie pamiętam czy tutaj czy na drugim wątku), że w weekend wylądowałam na pogotowiu dentystycznym... mam antybiotyk, jakiś lek, osłonę ale g**no daje, boli mnie non stop. Nie daje rady, dzisiaj w szkole myślałam, że się poryczę a jeszcze musiałam wygłosić referat przed wszystkimi :no:

Irytują mnie te moje ósemki, żeby nie powiedzieć dobitniej. Najpierw zaczeły wychodzić kilka lat temu - wszystkie 4 na raz. Ból nieopisany, 10x to co teraz. A na dniach ostatnich jedna ósemka znów daje o sobie znać... nie wiem co to za antybiotyk beznadziejny ;| jutro biorę ostatnią dawkę (4 dni mam brać tylko) a to DALEJ BOLI. Nie chce mi się starać, nie chce mi się liczyć dni, nic mi się nie chce. Nie mogę jeść, bo nie mogę gryźć, nie mogę nawet ziewać - nie mówiąc już o tym, że boli jak przełykam ślinę. Buuuu ;(

Musiałam się wygadać. Amaliee, nawet nie wiesz jak ja Cię rozumiem z bólem zęba... przytulam mocno. Na pocieszenie powiem Ci, że jak powiedziałam mojemu, że mnie boli to przez telefon mi poradził "wbij w zęby w ścianę i wytrzymaj" :-D To chyba miało być zabawne wg niego :-D

hej
ja dzisiaj mam ostateczny termin @.. tzn miałam zapisane 10.12 ale tak naprawdę między 8-10 grudnia.. omijaliśmy dni płodne - bo testy owu nie powychodziły ale bałam się strasznie że @ jeszcze nie ma.. a teraz w ciąży to byłoby ciężko bo brałam antybiotyki no i miałam jelitówkę kilka dni bez jedzenia :-( dzisiaj robiłam testy z samego rańca i na obydwu testach jedna krecha - w sumie to się uspokoiłam bo bałam się strasznie o tą moją chorobę ostatnio :-( @ jeszcze nie przyszła ale to pewnie przez moją jelitówkę i antybiotyki które wcześniej brałam..
muszę uciekać do mojej małej bo idą trójeczki i maruderek straszny z niej :-(
tak jak mówisz kochana pewnie @ się spóznia przez antybiotyki i jelitówke. nie martw się wszystko bedzie dobrze:) no to troche masz roboty jak mała tak ząbkuje i marudna ale ani się obejrzysz a bedzie ładny uśmiech pełny ząbków:)

Dziewczyny Rita może ty bo się znasz... bedę mierzyc tą temp do konca ale powiedz mi ile dni przed @ jeżeli ma przyjsc spadnie mi temperatura?

Ja już jestem głupia... jak chodzę... czy coś robie to nie bolą mnie cycki, a jak się położe to ciągnie mnie od pach, identycznie jak opisywała Anulka.

Ostatnia edycja:
Ada - zaraz Cię przeniosę ;)
Co do listy to już uaktualniłam , jest na pierwszej stronie w pierwszym poście ;)
Karla- a Tobie jaki termin @ wpisać?Czy może np zapisać Cię ale ze znakami zapytania na grudzień lub styczeń bo nie wiem kiedy możesz się spodziewać???

Inis- a ona wyszła ta ósemka czy jeszcze jest częściowo schowana?Ja pamiętam jak moja dawała popalić dosłownie tuż przez zajściem rzutem na taśmę zrobiłam z nią porządek , chirurg mi usunęła ten fragment dziąsła , który jeszcze ją zakrywał i teraz sobie ją szczotkuję normalnie i płuczę i puki co ( odpukać ) mam spokój , a wtedy to spuchłam po nocach nie spałam nie mogłam brać antybiotyku bo mogłam być w ciąży , oczyściła mi dziąsło i zapisała na usunięcie tej kieszonki , ale jadłam tyle co nic właściwie same papki , przez co schudłam tuż przed ciążą i w sumie dobrze ,że tak wyszło.Znam ten ból kochana przytulam;*

ja mam lekkiego nerwa, bo jak by nie było, wczoraj mężul nie uważał, a miałam ovulacje :( panicznie się boje co teraz!!!!
Antybiotyku nie mam, łykam apap przeciwbólowo, oby do jutra było lepiej bo zwariuje.
Strasznie teśknie za mężem :(

Kochana jeśli nie łykasz antybiotyku tylko apap to się nie martw , zanim się fasolka zagnieździ to już Ci się wszystko podgoi ;) Ja miałam wycinane dziąsło 2 dni po owulacji , w znieczuleniu, ginekologa się radziłam i dentystki i oboje powiedzieli ,że to działa miejscowo i jeśli dopiero co do zapłodnienia doszło to dziecko jeszcze nie jest podłączone do mnie w żaden sposób tylko wędruje sobie jajowodem, uszy do góry;)

Ada - zaraz Cię przeniosę ;)
Co do listy to już uaktualniłam , jest na pierwszej stronie w pierwszym poście ;)
Karla- a Tobie jaki termin @ wpisać?Czy może np zapisać Cię ale ze znakami zapytania na grudzień lub styczeń bo nie wiem kiedy możesz się spodziewać???

Inis- a ona wyszła ta ósemka czy jeszcze jest częściowo schowana?Ja pamiętam jak moja dawała popalić dosłownie tuż przez zajściem rzutem na taśmę zrobiłam z nią porządek , chirurg mi usunęła ten fragment dziąsła , który jeszcze ją zakrywał i teraz sobie ją szczotkuję normalnie i płuczę i puki co ( odpukać ) mam spokój , a wtedy to spuchłam po nocach nie spałam nie mogłam brać antybiotyku bo mogłam być w ciąży , oczyściła mi dziąsło i zapisała na usunięcie tej kieszonki , ale jadłam tyle co nic właściwie same papki , przez co schudłam tuż przed ciążą i w sumie dobrze ,że tak wyszło.Znam ten ból kochana przytulam;*

Kochana wpisz mnie ze znakami zapytania, bo nie moge sie doliczyc kiedy mogę mieć @ oczywiscie jak jakiś down zapomniałam zapisać poprzednią @ i nawet nie pamietam kiedy miałam wrrrr... musze męza spytać kiedy na działce byliśmy bo wtedy własnie dostałam i zijałam się z bólu:(

A ja wogóle musze iść do neurologa bo mam silne migreny ja ja codzien wieczorem mam brać tabletkę któa normalnie biorą ludzie na padaczkę, ale ponoć na migrene też się ją stosuje i ja je z dnia na dzien odstawiłam, i teraz bedzie mnie częściej i mocniej boleć glowa, musze się poradzić neurologa mojego co teraz czy je odstawić tak jak kiedys i olać to najwyzej bede zdychac z bólu czy co bo nie sadze zeby był jakiś zamiennik do stosowania w ciazy. nawet przeciwbólowych nie łykam bo się boje, i czasem wytrzymuje ten ból...

reklama
Kochana to nie ja odkad brałam ten lek topiran się nazywał to migreny miałam rzadziej i dużooo słabsze. dostałam też lek dexak on jest przeciwbólowy ale dość silny chyba typowa na migreny i przy silnych migrenach pomagał zazwyczaj, przy słabszych brałam dwa ibupromy.
teraz pomimo ze odstawiłam te leki to i tak mam słabsze i duzo krótsze niz miałam.
chyba trafiłas na kijowego neurologa skoro nic ci nie dał tylko przeciwbóle kazał brac.

Do góry