reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Czesc dziewczyny.
Jestem, jestem.
Imprezka bardzo fajna i udana.

Lisica deser wyszedl pyszny. Wszystkim baaaardzo smakowal. Dzieki za przepis ;) Mezusiowi tak sie spodobalo ze zapytal czy co weekend bede robic cos slodkiego do kawki :eek: Normalnie chlop mi sie rozbestwia :) Nastepnym razem zrobie z przepisu Fimki.

Ja kawke pije z ekspresu, najlepiej ze spienionym mlekiem, bez cukru.
Jak pracowalam na budowie pilam czarna plujke, bleee. Normalnie w dup... sie poprzewracalo :D

My na obiadek mamy nalesniki z nadzieniem z kurczaka i pieczarkami w sosie, posypanie serem i zapiekane. Zostaly z imrezki, mezus robil ;)

Juz ogarnelam domek i kuchnie. Zaraz zciagne m. z wyrka na obiadek (jeszcze dochodzi do siebie ;) ) i wybieram sie pocwiczyc na 2 godzinki bo w tym tygodniu przez przeziebienie bylam tylko raz :eek:

reklama
kobietka22niestety przyszla @ mam nadzieje ze w tym cyklu juz sie uda ;-)
Bylam u lekarza przebadala mnie zrobila wszystkie badania i stwierdzila ze nie ma zadnych przeciwwskazan wiec nie odpuszczam

kobietka22niestety przyszla @ mam nadzieje ze w tym cyklu juz sie uda ;-)
Bylam u lekarza przebadala mnie zrobila wszystkie badania i stwierdzila ze nie ma zadnych przeciwwskazan wiec nie odpuszczam

podaj proszę termin @ to Cię przepiszę no i trzymam kciuki za kolejny cykl ;)
Iwonka-biedronka- ja tam Ciebie nie wklejam do poczekalni ,a nóż się przydarzy;)
Wiecie co jak się ma ovufriend to po odnotowaniu testu ciążowego otwiera się kalendarz ciąży , notuje się , info na temat samopoczucia, badań , leków przyjmowanych , na temat dziecka , jest forum też , wykresy rozwoju dziecka, wykresy wagi przyszłej mamy , cotygodniowe info na temat etapu ciąży i co on oznacza dla mamy i dzidzi fajne to , kalendarz wyznacza odpowiednią datę na pierwszą wizytę , kiedy bije już serce dziecka i je widać na usg.
Znalazłam fajną piosenkę bardzo mnie wzruszyła , pt Ja jestem - Arka Noego polecam do posłuchania jak już się zafasolkuje nawet mój mąż powiedział ,że fajna ,a on tylko lubi umc umc i garko tłuki jak to mawiam ;)

Kobietka z tego co piszesz to rzeczywiscie fajny ten kalendarz. Juz nie moge sie doczekac ;) Ja wykupilam abonament na rok i ciekawa jestem jakie beda bajery w tym kalendarzu.

Wyobraźcie sobie taką sytuację:
Mój przyszedł, ja powiedziałam Mu, że robiłam dziś test rano i jest 1 kreska i że test jest w łazience.
On poszedł po ten test i przylatuje z wielkim uśmiechem i radością, że są 2 kreski :szok: z tej radości poleciał po drugi test. mówiłam Mu, że test jest ważny do 5 minut...
Sama już nie wiem.
Przecież okres miałam 6 listopada, jest to możliwe żeby nie wykryło przez taki czas?
Bo w tym cyklu tylko z zabezpieczeniem było...
Mam tylko nadzieję, że jeśli jestem w ciąży to Fasolce nic się nie stało.

Ada przeciez dzis dopiero twoj 33dc. Jesli ovulacja sie troche przesunela to jest to mozliwe. Nie wiem jak sie zabezpieczaliscie ale ja w ciaze z prezerwatywa niezbyt wierze. Moze powtorz test rano.

My tylko się prezerwatywą zabezpieczaliśmy... tabletek antykoncepcyjnych nigdy nie brałam. Metody naturalne też odpadały ze względu na mój nieregularny cykl.

Ada jezeli nie pekla to marne szanse na ciaze (tak mi sie wydaje). Niby prezerwatywa nie daje 100% pewnosci ale ja takiego przypadku nie znam.
Ze wzgledu na rtg moze lepiej zeby @ przyszla i bede trzymac kciuki za kolejny cylk ;)

reklama
Ada nie martw sie. Kobietom w ciazy przeciez tez podaje sie znieczulenie, niektore przechodza nawet operacje. A rtg na szczescie bylo zeba i wrazie czego fasolki nie przeswietlilo. Bedzie ok

Do góry