reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

a korzystałaś może z wykresu na ovufriend.pl ? Tam pierwszy miesiąc jest z dodatkami i właśnie samo wykazuje kiedy owulacja jest , ja sobie przepisałam w tym cyklu dane z enpr i mi wyznaczył owulację ,ale przerywaną linią to znaczy ,że sam nie był pewien , dlatego polecam kochać się co dwa dni najlepiej przez cały cykl;)
Na ovufriend po pozytywnym teście otworzył mi się kalendarz ciąży można tam wprowadzać dane z okresu ciąży.

Kobietka byłam na ovu ale po 14 dniach miałam wszystko na szaro, i kazał wykupic abonament dlatego przepisałam sie na enpr. Kochamy się właśnie co drugi dzień ale akurat dziś wieczorkiem mąż ma nockę, rano jestem w pracy a mąż wieczorem ma nockę:-(a od czwartku wolne. Chyba że założę na ovu na adres M, i przepiszę dane.
Lisica dziękuję że, pamiętałaś o mojej pracy lepiej, dużo lepiej zrobiłam co miałam zrobic w tym miesiącu, pozostał nie smak, ale cóż jak to mówią czas leczy rany dziś ten problem jutro inny.

Ostatnia edycja:
reklama
Bella a gdzie ty pracujesz jak moge spytac ze jeszcze mykasz do roboty?

Coś tu cisza?
No to ide wziąc prysznic,zjem jakąś kanapke i poczekam z ksiązką pod kołderką na M,bo w garażu cosik jeszcze dłubie.
Dobranoc kochane;-)

Ostatnia edycja:
Domka ja już jestem taka zmęczona że, nie wiem co pisze, mąż musi wyskoczyc do pracy dziś na nockę, ja rano jutro, a on jutro na noc, a jak jesteśmy razem w domu to tez są dzieci, więc dziś i jutro odpada, zostaje mi czwartek niestety. Mam tylko nadzieje że, to wystarczy. Ja też uciekam Dobranoc.

Ostatnia edycja:
Wszystkie uciekaja...

moj te cos dłubie tyle ze w piwnicy ;) mlode patrza na bajke, zaraz ida spac :) i wieczorem dla siebie :)

Fuma moja siostra obskoczyla juz wiele lekarzy w stolicy. Byla tez w Invimedzie. W progu uslyszala in vitro. Ale ona nie rozumie dlaczego taka propozycja bez diagnozy. Stac ja ale nie chce. Co lekarz to inna propozycja leczenia. Leki na cukrzyce i dieta cukrzycowa (jest na niej do dzis) nie zadzialalo. Propozycja sterydow ale lekarz od sarkoidozy odradza bo choroba moze sie rozwinac. Rozwaza to. Teraz clexane i "obietnica" ze w pol roku zajdzie. I tak to wyglada...

Ja dzisiaj ugotowalam dwa obiadki zeby na jutro też bylo. Dzis wolny dzien ja zwykle spedzilam sprzatajac i taie tam... Moj łobuz sie właśnie kąpie a potem palulu :D. Też wieczorek ze meżem wspólnie wiec bedziemy dzilać :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ... Moj M wrócił do domu i zaczyna coś w kuchni robić.... dobrze że zajrzałam bo chcial sobie zrobić grzanke z czosnkiem :eek: a ja chyb na niego - "oszalałeś ovulka dzisija a Ty sie za czosnek bierzesz :-D po przytulańcach prosze bardzo ale nie przed :-) " początkowo myślał że zartuje hehe :D

Nie ma lekko :cool2:

zastanawiam się za co sie zabrać teraz... Wiecie co ja stwierdzam ze jestem jakas troche nie normalna. Nie potrafie siedziec bo przychodzą mi mysli że trace czas zamiast coś robić - macie tak ? :( męczy mnie to czasem bo działa to stresująco na mnie , siedze ciągle jak na szpilkach ( starzeje się czy coooooo... ?! :confused: )

Ritta - jesli moge zapytać? dlaczego sistra tak upiera sie ze nie chce in vitro ? Jesli nie chcesz nie musisz odpowiadac, rozumie ze to osobiste sprawy !

Ostatnia edycja:
Witajcie :) mogę się do Was przyłączyć? My z mężem także zaczęliśmy starania, trzy miesiące temu poroniłam byłam w 7 tygodniu ciązy. Ale nadszedł czas żeby zacząć starania :) Sądzę, że z Wami będzie łatwiej przeżywać te wszystkie chwile wyczekiwania na dwie kreseczki :)

Jestem w domu!
Padam...

Ritta współczuję Twojej siostrze :( I trzymam za nią b. mocno kciuki. Wierzę, że spotka ją w końcu to szczęście.

Temperatura spada mi na łeb na szyję, ciekawe ile będzie jutro? :/
Grrr. Zastanawiałam się czy może źle trzymam termometr, czy co...
Skoro lekarz stwierdził ovu, to czemu nie podniosła mi sie temp? :/

reklama
Fimka a moze spada zeby za chwile zrobic spektakularny skok :D
Wydaje mi sie ze przy cyklach bezowulacyjnych temp jest jak zygzak. Ale na staraczkach 2013 jest dziewczyna ktora ma podobny wykres (ovufriend nie wyznaczyl ovu) a dzis wyszedl jej bladzioch. Zawsze bede powtarzac ze wszystko jest mozliwe.

A ja dzis bylam na zakupkach. Kupilam corce fajny sweterek, sobie kosmetyki i koronkowe majteczki :p i bobo-test o czulosci 10 w super pharm :)

Do góry