reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Adelo w niedziele bedzie 14 dpo ale w piatek beta powinna wyjsc. Ale obiecuje, nie zawiode dziewczyn. Pojade do pracy okrezna droga :D (przejezdzam obok laboratorium).
A oddawanie krwi mnie nie przeraza. Na studiach oddawalam honorowo :)

Adelo w niedziele bedzie 14 dpo ale w piatek beta powinna wyjsc. Ale obiecuje, nie zawiode dziewczyn. Pojade do pracy okrezna droga :D (przejezdzam obok laboratorium).
A oddawanie krwi mnie nie przeraza. Na studiach oddawalam honorowo :)

to jak w pt 12 dpo, to tym bardziej nie ;) dziewczyn na pewno nie zawiedziesz a do pracy nawet zaśpij, żebyś się do niej śpieszyła ;-) spokojnej nocki :*

Hej dziewczyny, widzę tworzycie...masakra, sory ze was nie nadrobie ale to by mi zajęło wieki a mam tylko chwilkę bo zaraz trzeba się do pracy zbierac:);-) a chce mi się jak nie wiadomo co, za oknem śnieg i -4 stopnie...:szok:Jak sobie pomyśle że trzeba wyjśc i odśnieżać samochód... brrrr masakra jakaś... ja chceeee latoooo:(

Wg przepraszam że wczoraj sie nie udzielałam, ale wpadłam rano się przywitac, Nadusia od wczoraj jest w tym przedszkolu co ja pracuję a tam są dwie grupy maluszki i starszaki więc cały czas praktycznie mnie widzi, ale i ja mam oko na nią, grzeczna jest, to co muszę zrobic bez problemu robie, mogłam od początku brać ją tak ze sobą...
Wczoraj miałam małe nieporozumienie z moim m ale nie wytrzymałam i spakowałam swoje rzeczy powiedziałąm że wyhodzę do sąsiadki i ma 30 min na zastanowienie się nad sobą a jak nie to się wyprowadzam...przyszłam i on sie dalej nie odzywa....no to ja się zaczęłam konczyc pakować....chyba zakumał ze mówie serio i gadaliśmy pół wieczora, przez co jestem kompletnie niewyspana, ale najwazniejsze ze nie bedziemy sie na siebie fochać pół dnia czy więcej... tylko wszystko jest wporzo,

Rita słuchaj dziś jest mój 10dc powiedz mi kochana od którego ty sprawdzałas testami ovu?

Widzicie mój wykres niestety stoi w miejscu, moje dziecko złamało mi termometr....:confused2: więc bez mierzenia narazie do miasta specjalnie jezdzić nie będe tym bardziej ze snieg a ja dziecko w samochodzie mam i jednak sie troche boje...dziś pewnie pojade ale juz po ptokach bo od 4 dni nie mierze...jak sie tym razem nie uda, to kupie nowy w nastepnym cyklu. ale już ten specjalny, w sumie to muszę nawet zwykły kupić bo nawet nie bede miała jak dziecku zmierzyc temperaturyL;p

Lecę pożegnać męza:-*

Dzień dobry! :-)
Dzisiejszy dzień rozpocznie kawa w nieco innym wydaniu:
1381695219_xlasdx_600.jpg

Zadanie na dziś jest bardzo proste - nie odkładajcie marzeń na potem. Tak po prostu, zwyczajnie, jeśli czegoś chcecie, macie ochotę, marzycie to zróbcie chociaż ten pierwszy krok w tym kierunku. Większość marzeń to plany, które ktoś wcielił w życie :yes:

Chinolek:
"Kobiece zgadywanie jest o wiele dokładniejsze niż męska pewność". No ba! :-D:-D

Adelo - pisałaś o lęku przed nowym, o tym że nigdy jeszcze nie byłaś mamą - jak ja doskonale Cię rozumiem! Ja mam mnóstwo obaw z tym związanych; jak się odnajdę z małym dzieckiem, jak to będzie, czy dam rade je wychować na porządnego człowieka, czy będę miała siłę, czy na pewno jestem dobrym wzorem dla dziecka... pełno, pełno obaw. Myślę jednak, że każdy je ma, bo z natury boimy się nieznanego. Gratuluję propozycji pracy :yes:

Tweety - trzymam kciuki za kolejny cykl. Pomyśl w ten sposób, że może dobrze zrobiliście. W końcu Twój brał leki, Ty jesteś w stresie przez pracę... może tak własnie miało być, że dzidzia czeka na spokojniejszy okres. Nie ma tego złego kochana :yes:

Amaliee - zaliczasz się do nas, a jakżeby nie? Zostań z nami :tak: i podaj kolejną datę @ to się do listy przyda.

Kobietka - bardzo, bardzo się ciesze. Trzymam wszystkie kciuki abyś spokojnie i bez komplikacji przebyła całą ciążę. Gratuluję ponownie! Super! :-D

Lisica - trzymam kciuki za Waszą "pracę" po pozytywnym teściku :-D

Ritta - wytrzymaj, bo i mi jest trudno! :) W niedzielę wszystkiego się dowiemy. Uff, tyle jeszcze czekania :-D

Miłego dnia kochane!

Załączniki

• 1381695219_xlasdx_600.jpg
    1381695219_xlasdx_600.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 40
Witajcie pięknie :*

Dzisiaj czeka mnie ciężki dzień z @ już czuję jak wszystko nabiera tempa :/ Chciałabym być w sumie jeszcze przed testowaniem :tak: hehe ale w sumie jestem przed :-) tylko jeszcze 4 tygodnie :-D Nie no trzeba jakoś się pocieszyć:-p

Coś Wam wkleję też pozytywnego i ja się tego trzymam :-)

2086409.jpg

Załączniki

• 2086409.jpg
    2086409.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 32
Adelo - dobre podejście!

Słuchajcie dziewczyny, poradźcie mi. Mamy ofertę bardzo fajnego wyjazdu za dość okazyjną cenę, na którym nam bardzo zależy. Problem jest w tym, że wyjazd pochłonie prawdopodobnie wszystkie nasze oszczędności. W tym momencie staramy się o fasolkę i kasa wiadomo - przydałaby się, żeby nie powiedzieć, że jest niezbędna. Nie wiem co zrobić... bo z jednej strony może okazać się, że uda nam się dopiero za rok czy dwa (tfu, tfu!) a stracimy świetną okazję i będziemy bardzo żałować. A z drugiej strony może udać się za miesiąc czy dwa i wtedy będziemy spłukani z oszczędności. Wiem, że napisałam z rana, aby nie odkładać swoich marzeń na później...
Co byście zrobiły na moim miejscu? Nie dać się zwariować i jechać? Czy zachować się bardziej odpowiedzialnie i trzymać kasę? Bardzo Was proszę o radę, bo decyzja czeka w zawieszeniu a ja im więcej myślę tym mniej wiem. :tak:

Ja bym INIS brała to co życie daje w danej chwili :) jeśli okaże się, że za niedługo będziesz w ciąży - za co 3 mam kciuki, to sądzę, że potem jakoś się ułoży i nie ma co przejmować się na zapas :-) ja już to pojęłam ;)
Ale zależy oczywiście jak bardzo tego pragniecie - czy jest to i było jakimś marzeniem czy tylko chcecie skorzystać z okazji.

reklama
Witam dziewczęta.

inis zrobię wszystko żeby się nie złamać :-)
A co do wyjazdu. Hmmmm trudno doradzić. Ja pewnie bym pojechała. Tak ja doradza Adelo, jak już zajdziesz wszystko samo się ułoży.

Katka testy owulacyjne zaczyna się robić zgodnie z poniższą instrukcją:

• 24 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 7 dniu cyklu miesiączkowego
  • 25 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 8 dniu cyklu miesiączkowego
  • 26 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 9 dniu cyklu miesiączkowego
  • 27 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 10 dniu cyklu miesiączkowego
  • 28 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 11 dniu cyklu miesiączkowego
  • 29 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 12 dniu cyklu miesiączkowego
  • 30 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 13 dniu cyklu miesiączkowego
  • 31 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 14 dniu cyklu miesiączkowego
  • 32 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 15 dniu cyklu miesiączkowego
  • 33 dniowy cykl miesiączkowy - pierwszy test zrób w 16 dniu cyklu miesiączkowego

Do góry