reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Domka ja w tej wsi lublin obkupilam sie w suplementy i witaminki ze hej :) U mnie wszystko duuuuzo drozsze. A termometry owulacyjne raczej sa malo popularne.
I zwroccie uwage czy wasze termometry dokonuja pomiaru z dokladnoscia do dwoch miejsc po przecinku czy tylko tak wyswietlaja. Zdecydowana wiekszosc termometrow ma dokladnosc 0,1 st ale to wystarcza.

Apatka witaj :)

reklama
Buble ja chyba jednak poczekam na @ i nie bede testowac. Nie mam zadnych ojawow, nic a nic i jakos mysle ze w tym cyklu sie jednak nie udalo dlatego spokojnie poczekam do @. Powinna przyjsc w sobote, zawsze mam bardzo regularnie co 28 dni

Iwonka moim zdaniem wszystko zalezy od tego czy masz watpliwosci czy nie. Ja jakos w tym miesiacu nie mam i spokojnie czekam na @ :)

Apatka witaj :) mowisz ze tydzien juz nie masz @?? To testuj koniecznie bo nawet jak to nie ciaza (chociaz trzymam kciuki ze jednak jest) to lepiej wiedziec co jest grane.

Witaj Apatka!
Powiedz coś więcej o sobie - ile masz lat, czy to pierwsze dziecko?

Ritta - dobra uwaga, ja mam z dokładnością 0,01
Domka - ja tez nie kupiłam typowo owulacyjnego, bo to sa zwykle elektroniczne, tyle że tak je nazwali i więcej kasy za nie chcą...

Buble ja chyba jednak poczekam na @ i nie bede testowac. Nie mam zadnych ojawow, nic a nic i jakos mysle ze w tym cyklu sie jednak nie udalo dlatego spokojnie poczekam do @. Powinna przyjsc w sobote, zawsze mam bardzo regularnie co 28 dni

Iwonka moim zdaniem wszystko zalezy od tego czy masz watpliwosci czy nie. Ja jakos w tym miesiacu nie mam i spokojnie czekam na @ :)

Apatka witaj :) mowisz ze tydzien juz nie masz @?? To testuj koniecznie bo nawet jak to nie ciaza (chociaz trzymam kciuki ze jednak jest) to lepiej wiedziec co jest grane.

Ja sie zwyczajnie fatalnie czuje. Na pewno to nie jest jelitowka bo ma zupelnie inny przebieg. Jest mi ciagle niedobrze. NAjchetniej polozyc sie do lozka i z niego nie wychodzic przez 24h na dobe.
Watpliwosci to jedno ja nie mam cierpliwosci ;)

Dzięki za miłe przyjęcie.
Mam 31 lat i to moje pierwsze starania, troche żałuję, że dopiero teraz, człowiek młody, to głupi :/
Przez kilka lat brałam pigułki, przestałam wiosna (w marcu) i chcielismy troche odczekac.
Juz raz po odstawieniu mialam, ze jedna @ wcale nie przyszla (w czerwcu) i "spóźnila sie" o jakies 4 tygodnie. Ale obyło sie bez hormonow. Od lipca mialam juz regularnie, wiec zaczelismy juz na powaznie sie starac.
No i teraz taka nadzieja, czy udalo sie od pierwszego razu, czy znow jakies wahania. Jeszcze kilka dni i jak test nadal negatywny to trzeba bedzie sie umowic do gin. W sumie jak bedzie pozytywny, to tez trzeba bedzie :)
A zajrzalam tutaj ponownie szukając informacji jak z objawami i jak bardzo wierzyc tym testom kupowanym w aptece.
i moze jakies objawy, na które normalnie nie zwróciłabym uwagi.
Widzę, ze macie w sobie tutaj na forum ogromne wsparcie. I troche mi glupio było czytac Wasze posty i nie dołączyc. Bo to takie troche podglądactwo ;-)

Apatka witaj, rozgość się :-)
Kobietka miło cię widzieć, zaczynałam się martwić że tak długo cię nie ma.
Ritta no nareszcie! Cieszę się że was wypuścili.
Domka daj kawałek tortu! ;-)

Synuś nienajgorszy, ma nadreaktywność oskrzeli. Jak wyzdrowieje to robimy komplet badań + ige i już dostaliśmy skierowanie do laryngologa żeby zobaczyć czy nie ma trzeciego migdałka. Daniel polubił nową lekarkę, ona jego chyba też bo dostał dużo naklejek i koronę dzielnego pacjenta :-D moje pierwsze wrażenie też pozytywne. A ja padam, głowa mi pęka z niewyspania, dziś pewnie padnę po dobranocce :-D dobrze że mąż ma nockę.

Witam,
Wspaniałe forum :) Próbuję nadrobić czytanie, ale widzę, że trudno będzie.
Ja właśnie jestem po pierwszym cyklu starania się. Narazie podchodzimy do tego na luzie. Jednak @ jest juz tydzień opóxniona, robiłam test w dniu kiedy powinna wypaśc i negatywny. Teraz pewnie w weekend potestuje (jeśli do tego czasu nie przyjdzie).
Miło jest zobaczyć, iż nie tylko ja tak mam, że cały czas mi sie o tym myśli.
Trzymam za Was kciuki i za siebie tez troche ;)

Witaj mi po terminie @ tez nie wychodzily testy hihi tydzien po taki bledziuch hehe dopiero w ta sobote poprawila i ladna krecha moze byc i tak u ciebie:) nie jestem sama hehe a masz jakiej objawy??

reklama
Szwgierka mi kupiła termometr do planowania rodziny microlife ale w sklepie mówili że to zwykły absolutnie nie owulacyjny hehe. Dobra to gdzie mierzyć? boje się troche w pochwie...

Do góry