reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Witajcie! Kontynuując wczorajszą myśl Adelo namawiam aby docenić to co już się osiągnęło w życiu, na chwilkę przystopować z gonitwą dnia codziennego i uśmiechnąć się do osób na których nam zależy. Wszystkie mamy przy swoim boku kochających, wspierających partnerów. Jak wszędzie bywają lepsze i gorsze dni, są żale ale są również wspólne radości :yes: Rada na dziś: spójrzcie na Tę Osobę tak, jak patrzyłyście na niego w dniu poznania. Z podziwem, z szacunkiem, z chęcią bycia wystarczająco dobrą dla niego, z uczuciem.
Zadanie na dziś: niech każda z Was moje kochane znajdzie dzisiaj przynajmniej jedną rzecz/czynność, jaką Ukochany zrobił dla Was i najzwyczajniej w świecie podziękujcie mu za to. Doceńmy ich, nawet jeśli mamy mieszane uczucia (ja tak mam dzisiaj :-)). Takie dobro zawsze wraca w związku :yes:

Sentencja na dzisiaj:
"Facet upadnie łbem w sałatkę - jest pijakiem. Kobieta - nakłada maseczkę". :-D

_____
Na początek witam nowe staraczki :) Nasza lista się poszerza ale to dobrze, bo im nas więcej tym większe szanse na dwie kreseczki.

Dziękuję Wam wszystkim za informacje dotyczące naturalnych metod wspomagania ciąży. Zapisałam to wszystko sobie w kalendarzyku i teraz na bieżąco jak mam chwilkę doczytuje informacje w necie :) Co ja bym bez Was zrobiła! :-)

Fimka - obie będziemy sierpniówkami, mówię Ci :yes: ja już to wiem! Zrobimy sobie prezent na Mikołajki, tak jak piszesz, a reszta rodzinki dowie się w Święta. Wymarzony czas :)

Adelo - bardzo przyjemnie czytało się Twój post, chociaż odniosłam wrażenie, że bardzo blisko mu do pożegnania - mam nadzieję, że się mylę? Kochana, zostań z nami! :)

Ritta - jak się dziś czujesz? Ja ostatnio z tą samą dolegliwością (krwiomocz oraz ogromny ból) wylądowałam w szpitalu. Mam nadzieję, że już bierzesz antybiotyk, z tym trzeba od razu reagować. Napisz jak samopoczucie.

Chciałam powiedzieć, że mimo tego co napisałam na początku o dostrzeganiu pozytywnych rzeczy u partnera zdaje sobie sprawę, że nie zawsze jest to takie łatwe. Ja wczoraj miałam z moim taką kłótnię, że aż szkoda gadać. Napłakałam się za wszystkie czasy, mam oczy jak mały hobbit, całą noc nie spałam, od 4 rano grałam w jakieś durne gry na komórce bo miałam już dość bicia się z myślami. Bardzo ciężko dzisiaj spojrzeć mi na niego inaczej niż przez pryzmat rozczarowania, żalu i pretensji ale postaram się - w końcu to zadanie na dziś ;)
Nie wiem jak sobie poradzić z tym wszystkim co usłyszałam w trakcie kłótni. Oboje jesteśmy nerwowi, więc padają czasem słowa których potem się żałuje... mam ich teraz pełno w głowie, zarówno tych wypowiedzianych przez Mojego jak i przeze mnie. Nie mam pomysłu ani siły na jakąś ideę, która sprawi, że będzie lepiej.

To by było na tyle z mało optymistycznych rzeczy. Życzę Wam miłego dnia i na koniec dodam jeszcze coś wspomagającego uśmiechanie się do monitora:
wesoly-kwiatek.jpg

Załączniki

• wesoly-kwiatek.jpg
    wesoly-kwiatek.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 37
reklama
ookatkaoo nie nie.. ja dzisiaj oczekuję na @.. październik sobie musiałam odpuścić bo brałam silne leki - miałam jeszcze niespodzianki po porodzie i ginekolog kazal mi odczekać.. także moje pierwsze staranka z drugim dzidziusiem będą listopadowe ;-) ale tu jest taka fajna atmosfera że chciałam dołączyć już wcześniej do was chociaż wiedziałam że w październiku nie mogę się starać..
Fimka porwie was szaleństwo i magia świąt i się uda !!! nic tak dobrze nie robi jak przytulanki pod choinką :-D
domka taka senność że śpisz do 10? nie chcę nic mówić ale jak byłam w ciąży to na początku też spałam do 10 :-)
adelo no właśnie opuszczasz nas? nieeeee!!! :-:)szok:

ja właśnie wstałam - wyczekuję @ ale nic nie ma.. może jutro przyjdzie.. bo przyjdzie w tym miesiącu na pewno.. ale w następnym już będę się modliła żeby nie przyszła.. :-D miłego dnia wszystkim - u nas pochmurnie, deszczowo i przygnębiająco :-(

A wiecie co ja tez tak miałam jak zaszłam w ciąze to dowiedziałam sie w maju, konczyłam wtedy 1 klase liceum i do czerwca pochodziłam normalnie... od wrzesnia poszłąm do skoły wieczorowej zeby skonczyć szkole... i kurde tak sie cieszyłam bo mogłam do porodu isc do dziennej a w 2 semestrze sie przeniesc, ale z czasem sobie zdałam sprawe ze dobrze zrobiłam, spałam do 11!!:szok: a jak miałam wizyte rano u ginekologa czy badania musiałam zrobic to była masakra:D

Katka - czuje sie dobrze, mimo ze teraz siedzę w autobusie, i czuje jak mój żołądek pływa.. No i zgaga wróciła. :)
Kobietko do niedzieli jeszcze pare dni i byc może test Cię zaskoczy, czego Ci bardzo życzę! :)

Fimka - ja jestem tego zdania, póki @ nie ma to jeszcze nie jest nic przesądzone, kochana! A jeżeli naprawdę sie teraz nie udało, to trzymam kciuki za następny cykl! :*

Ada - trzymam kciuki za następny cykl, i obyś 3.12 zobaczyła kreseczki! :*

Blueee wiesz co kiedyś czytałam?
że jak kobieta w ciązy ma często zgagę to dziecko będzie miało bujną czuprynke:D
nie wiem czy to prawda:D moja Nadusia sie urodziła łysa:D a zgage miałam tez pare sporych razy:p

Inis kochana co byśmy zrobiły bez twojego humoru:) i tegoooo ciasiaaaa:D

Witajcie:)

Katka ja czuje sie super nic nie dolega troche jezyk stoi deba i tyle...jak brak apetytu tylko...

Fimka ja tez jestem tego zdania co Blue ze puki @ nie ma jest nadzieja...macie moj przyklad:)

Witam nowe staraczki i trzymam &&&& za wszystkie;)

Co do plci to tez zagladalam do forum o planowaniu pluci ale jakos ciezko bylo sie zadomowic...i stwierdzilam ze sfiksowala bym jakbym tak wszystkiego pilnowala i planowala...tam na gorze mamy zapisane czy mamy miec same corki, synow czy parke...byle by zdrowe...
Fabi byl zdrowym chlopcem...rozwijal sie w brzusiu prawidlowo i przez 7 miesiecy po porodzie nie chorowal dopadla go krtan a po miesiacu wyszla ciezka choroba...usuneli nerke i dializowali...
Wiec cieszcie sie z przytulanek nie dajcie sie zwariowac bo chodzi tylko o to aby dziecie bylo zdrowe...

ookatkaoo ja w pierwszej ciąży to miałam wszystkie objawy - siusiu to co pół godzinki, wstawałam o 10 - po czym robiłam drzemkę od13 do 17 i około 21 już szłam spać na noc.. teraz sobie na to nie będę mogła pozwolić przy mojej ali.. ale przeeeemiłooooo wspominam tamte czasy.. i tęsknię za brzuszkiem już..

dziewczyny mi się zdaje że pod wplywem magii świąt to w styczniu wszystkie opuścimy ten wątek staraczek i przeniesiemy się do sierpniówek/wrześniówek 2014 :-D ja trzymam kciuki za wszystkie i za każdą z osobna.. a mojej @ ani widu ani słychu.. nie ma szans na dzieciątko ale mam nadzieję że za długo mi się nie spóźni bo już wreszcie chcialabym się brać do roboty.. no i muszę ogarnąć te testy owu :-D:-D:-D

ada213
miłej rocznicy i wracaj do zdrowia! szykujesz coś wyjątkowego na rocznicę? :-)
inis mówiłam ci już że jesteś boska?!!!! uwielbiam ludzi z takim podejściem do życia!! a sentencja za****ta :-D:-D:-D muszę to sprzedać dalej :-D
blueberry pij mleko - pomaga;-)

Ostatnia edycja:
Inis sentencja świetna, a z zadankiem na dziś u mnie też będzie ciężko, bo wczoraj lekkie spięcie mieliśmy i mam jakiś taki żal, że miałam w planach dzisiaj być naburmuszoną, obrażoną i czekać na przeprosiny:-p ale po Twoim poście jakoś zdałam sobie sprawę jakie to głupie i że nie warto tracić czasu na złości, więc duma do kieszeni i staramy się być lepsze i doceniać dobro innych, bo jak sama pisałaś to potem do nas wraca;-)

Ojj ja to i bez ciąży potrafię wstawać o 10 :p Ale odkąd mierze temperaturę(o 7) to potem już mi się nie chce dalej spać i wstaję:sorry:

Ehh.. mi się też marzy dziewczynka, ale wiem, że co by nie było będę kochać nad życie i najważniejsze, żeby było zdrowe i szczęśliwe:tak:

ookatkaoo ja w pierwszej ciąży to miałam wszystkie objawy - siusiu to co pół godzinki, wstawałam o 10 - po czym robiłam drzemkę od13 do 17 i około 21 już szłam spać na noc.. teraz sobie na to nie będę mogła pozwolić przy mojej ali.. ale przeeeemiłooooo wspominam tamte czasy.. i tęsknię za brzuszkiem już..

dziewczyny mi się zdaje że pod wplywem magii świąt to w styczniu wszystkie opuścimy ten wątek staraczek i przeniesiemy się do sierpniówek/wrześniówek 2014 :-D ja trzymam kciuki za wszystkie i za każdą z osobna.. a mojej @ ani widu ani słychu.. nie ma szans na dzieciątko ale mam nadzieję że za długo mi się nie spóźni bo już wreszcie chcialabym się brać do roboty.. no i muszę ogarnąć te testy owu :-D:-D:-D

ada213
miłej rocznicy i wracaj do zdrowia! szykujesz coś wyjątkowego na rocznicę? :-)
inis mówiłam ci już że jesteś boska?!!!! uwielbiam ludzi z takim podejściem do życia!! a sentencja za****ta :-D:-D:-D muszę to sprzedać dalej :-D
blueberry pij mleko - pomaga;-)

Jesuss Caroline nawet nie wiesz jak ja tęsknię za brzuszkiem, jak rósł z tygodnia na tydzien, tych kopniaczków...kurde najbardziej tej czkawki jak Nadusia miała w brzuszku... kurde...:) ahhh do tej pory mam filmik na 2 komputerze jak w swieta Bożego Narodzenia Nadia szalała w brzuchu 4 minuty filmiku jak mój brzuch przybierał takie kształty , górki... masakra... nawet mam filmik jak Nadia sie urodziła... pierwszy nasz dzień w domku, piersze kąpanie... jak jedna babcia ją kąpała a 2 ubierała... masakra... cudne wspomnienia...

Katka super, że macie filmiki, możecie sobie wrócić do tych cudownych wspomnień, a i dla Nadusi świetna pamiątka, będzie mogła sobie oglądać jak podrośnie :tak:

reklama
Fimka ja tez jestem tego zdania co Blue ze puki @ nie ma jest nadzieja...macie moj przyklad:)

No tak Anulko - jesteś dla nas ewenementem!

A propos płci - dla mnie też nie ma znaczenia. Najważniejsze zdrowie! Choć pytając męża o imię jakie chciałby dać dziecku powtarza tylko: Ala, Lila, Bianka... Same żeńskie!! :D Mówi, że nie ma ładnych męskich :D (poza jego własnym oczywiście) :D

Mi się podobają imiona:
żeńskie: Alicja, Lilianna, Amelia, Róża
męskie: Cezary, Tymoteusz, Ambroży

..................................................
czuję małpę @
zbliża się... :p

Ostatnia edycja:
Do góry