reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Dziewuszki Fuma raczej nie ma szans na ciąże w tym cyklu.
Pisała o wynikach progesteronu. Był na tyle niski że nie utrzymałby ciąży. Poza tym widać to na wykresie.

Fuma ja i tak wierzę, że niedługo się uda ! A może jednak. Cuda się zdarzają. :tak:

reklama
Katka - tak bym chciała,żeby to była prawda. Ale chyba to raczej zaburzenia hormonów.Poczekamy jeszcze to się okaże.

Ok. Trzymam kciuki:-* fumka będzie ok ja już widzę te dwie kreseczki:):)

Ewka29 heh:)

Dziewczyny nie chciałam nic pisać rano, bo wiem że byście pisały że fiksuje już, ale od rana zmieniłam 3 pary majtek... Sama że tak to ujmę "Galareeta" ..

no ogarnęłam wszystko z grubsza

no ja mam gości w tym tygodniu prawie codziennie , ja też lubię mieć gości ,nie lubię sama siedzieć w domu wolę mieć towarzystwo;)

już zaktualizowałam listę jakby co i przypominam ,że lista znajduje się na pierwszej stronie w pierwszym poście ;)

no to o czym dyskusja ? o testach ? ja mam jeden tylko i nie zamierzam kupować ich więcej ,ale różnie to bywa więc nie dam sobie ręki uciąć ,że nie kupię jakiegoś w przyszłości;) Ja mam bobo-test , robiłam jeszcze pre-test i pink-test ,ale pink test wyszedł mi fałszywie dodatni przed terminem @ ,a potem @ przyszła i od tamtej pory obiecałam sobie ,że przed terminem nie testuję ;)

no to idę siku bo nie mam kiedy ;) :-D ja pitolę , wróciłam do domu , obiad podgrzałam, kawkę wypiłam , Was nadrobiłam , gości opękałam ,a mąż wpadł i wypadł bo dziś ( jestem w szoku) wrócił wcześniej i pojechał sobie buty i spodnie kupić bo ma tylko adidasy i ostatnią parę spodni roboczych którą muszę non stop prać.

aha jutro wyjeżdżam na 3 dni i mnie może nie być to znaczy zabieram laptopa ze sobą ,ale znając życie to nie napiszę Wam nic , bo raz ,że córki szwagra będą chciały pograć na necie ,a dwa ,że jak tylko odpalam to teściowa dziwnym trafem , siada obok mnie i się patrzy w monitor ( podejrzewam ,że dla niej laptop to jakieś ufo i musi poczytać co ja tam piszę i czy przypadkiem nie piszę z mężczyznami) no ,a gdyby się doczytała ,że ja na starczkach siedzę to by się kapnęła ,że się staramy,a tego nie chcę.

w związku z powyższym jeśli będziecie mogły lub będziecie aktywne w ten weekend to bardzo proszę zaopiekujcie się listą ( ja postaram się zajrzeć np wieczorem jak teście pójdą spać ) .

Ok. Trzymam kciuki:-* fumka będzie ok ja już widzę te dwie kreseczki:):)

Ewka29 heh:)

Dziewczyny nie chciałam nic pisać rano, bo wiem że byście pisały że fiksuje już, ale od rana zmieniłam 3 pary majtek... Sama że tak to ujmę "Galareeta" ..

Katka może to śluz płodny. Ty lepiej się nio obijaj tylko działaj z mężem w ten weekend ;-)

Fuma_Foch proszę bardzo leci i do Ciebie kawusia:tak:

Zobacz załącznik 591456
Wygląda super ja też chcę.
Katka a ty chyba jesteś tuż po owulacji czy w trakcie, bo tak masz podobnie do mnie, więc może faktycznie płodny.
Ja tak nie moge czegoś zrozumiec, brzuch pobolewa 2-3 dni przed owulacją mnie zaczął we wtorek wczoraj też, dziś tak troszkę taki lekki ból dookoła krzyże i dół brzucha, a teoretycznie owulację powinnam miec wczoraj, czy to znaczy że mogłam jej jeszcze nie miec, bo ja taka szczęśliwa, że przytulanki były juz półtora tygodnia co dwa dni aż do dziś, możliwe że ja jeszcze przed owulacja jestem:szok::szok::szok:

Wygląda super ja też chcę.
Katka a ty chyba jesteś tuż po owulacji czy w trakcie, bo tak masz podobnie do mnie, więc może faktycznie płodny.
Ja tak nie moge czegoś zrozumiec, brzuch pobolewa 2-3 dni przed owulacją mnie zaczął we wtorek wczoraj też, dziś tak troszkę taki lekki ból dookoła krzyże i dół brzucha, a teoretycznie owulację powinnam miec wczoraj, czy to znaczy że mogłam jej jeszcze nie miec, bo ja taka szczęśliwa, że przytulanki były juz półtora tygodnia co dwa dni aż do dziś, możliwe że ja jeszcze przed owulacja jestem:szok::szok::szok:

Płodnny w 18 dniu cyklu??
Kurde dziś szaleje z męzem na maxa!!!
ale kurde pogubiłam sie w tym z kalendarza wyszło mi ze w wekend miałam płodne a w poniedziałek owu,
Boli mnie podbrzusze od 2 dni dzis plecy i łeb mi zaraz rozsadzi.... pije juz 3 kawe i nie pomaga...

Płodnny w 18 dniu cyklu??
Kurde dziś szaleje z męzem na maxa!!!
ale kurde pogubiłam sie w tym z kalendarza wyszło mi ze w wekend miałam płodne a w poniedziałek owu,
Boli mnie podbrzusze od 2 dni dzis plecy i łeb mi zaraz rozsadzi.... pije juz 3 kawe i nie pomaga...
mnie wyszło że wczoraj powinnam miec owulację, a wczoraj bolało, tez się pogubiłam.

reklama
Dziewczyny ja już pisałam nie wiem czy pamiętacie , bez monitoringu cyklu tak na prawdę trudno określić dokładny dzień owulacji , te kalkulatory i kalendarze mogą być wsparciem , ale tak na prawdę to nawet pomiary temperatury czy ból owulacyjny nie musi oznaczać ,że ona wystąpiła na pewno w danym dniu , bo ja czasem mam ból jednodniowy , a któregoś cyklu przez 3 dni mnie bolało , z tego co mówi mój gin owulka występuje jak ból ustaje ,ale ja tam nie wiem , w sumie wystarczy ,że cykl się trochę wydłuży i już nie wiadomo kiedy owulacja , można też mieć krótszą drugą fazę i wtedy też wszystko się inaczej rozkłada.Najlepiej się kochać co dwa dni po prostu przez cały cykl , mi poprzednio nie wyszło bo mnie ta moja ósemka męczyła i nie miałam ochoty na sex w tym czasie.

Do góry