reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Adelo zwrocilam uwage na delikatny spadek temperatury w 23 dc i do tego piszesz o plamieniach. Mozliwe ze to byla implantacja ale fasolka sie rozmyslila :/ Normalnie kobieta by tego nie zauwazyla ale obserwujac swoj organizm widzimy wiecej.

U mnie owulka jest w 16-19 dc. Wydaje mi sie ze wg wykresu nie powinnas miec obaw.

A bo ja taka niestety jestem, że wszystkim się przejmuje. W ostatnich miesiącach pomagałam bratu w problemach, dużo energii na to zużyłam byłam wypruta, wszystko szaro widziałam, do tego brak pracy... na pewno to też wszystko się przekłada na mój stan. Ale w końcu powiedziałam STOP ;-) ja też tu jestem i mam prawo zawalczyć o swoje szczęście.

Wykresy niby ładne, ale już też się naczytałam, że dwufazowe wykresy wcale nie muszą oznaczać owulki. Ponadto ciągle gdzieś mam w głowie, że coś mi jest i że nie uda się. Prl mam chyba dalej trochę wysoką (badałam kiedyś bez obciążenia) i estrogeny też. Ale tak jak pisałam, nie mam zamiaru na razie nic z nimi robić, bo nigdy nie brałam hormonów, prędzej poszłabym chyba sprawdzić pierwsze na monitoringu czy owulacja występuje w ogóle. Ale jeszcze z tym zaczekam :-)

reklama
Anulka - dzięki za wywołanie :tak: czuję się raz lepiej raz gorzej... raz mnie mdłości męczą... a raz nie (zamartwiam się wtedy straszliwie) za tydzień w sobotę znowu idę na usg - mam nadzieję, że zobaczę wtedy bijące serduszko :-)

Ciesze sie ze wpadlas:) trzymam i ja kciukaaki za wizyte i napewno bedziesz juz widziala sedruszko:)

A co sądzicie dziewczyny o testach owulacyjnych? Korzystałyście? Pomogły Wam w określeniu tych strategicznych dni?;-) Ja może spróbuję w tym cyklu razem z mierzeniem temperatury. Może jakoś bardziej mi przybliżą ten dzień:-p

Adelo - glowa do gory, piers do przodu i walczymy :) Masz racje, masz prawo do szczescia !
Moja starsza siostra stara sie o dziecko juz pare lat. Wiem ze ciaze w rodzinie i wsrod znajomych wywoluja u niej lzy. Bardzo bym chciala zeby zaszla przede mna. Wiem ze moja ciaza ja ucieszy ale tez sprawi przykrosc. Ale czy ja powinnam rezygnowac z rodziny ze wzgledu na problemy siostry ? Dla mnie to trudna sytuacja.
I nie nakrecaj sie negatywnie tylko tak jak piszesz, najpierw sprobuj. Trzymam kciuki :)

Ja uzywam testow owu i pieknie zgralo sie z temperatura. Zerknij na moj wykres. Niebieskie +/- to testy owu.

Ostatnia edycja:
A gdzie reszta naszych staraczek i zafasolkowanych??
No rozumiem Anastazii oo i wlasnie ciekawe jak prezenty sie podobaly mezowi:D
Pisz tu kochana szybko jutro jak to przyjal??:)

Adelo - glowa do gory, piers do przodu i walczymy :) Masz racje, masz prawo do szczescia !
Moja starsza siostra stara sie o dziecko juz pare lat. Wiem ze ciaze w rodzinie i wsrod znajomych wywoluja u niej lzy. Bardzo bym chciala zeby zaszla przede mna. Wiem ze moja ciaza ja ucieszy ale tez sprawi przykrosc. Ale czy ja powinnam rezygnowac z rodziny ze wzgledu na problemy siostry ? Dla mnie to trudna sytuacja.
I nie nakrecaj sie negatywnie tylko tak jak piszesz, najpierw sprobuj. Trzymam kciuki :)

Ja uzywam testow owu i pieknie zgralo sie z temperatura. Zerknij na moj wykres. Niebieskie +/- to testy owu.

Faktycznie, bardzo ładnie to widać :-) wypróbuję w tym cyklu! Do tego fajny ten program do tych wykresów ;-)

Dokładnie Ritta, przychodzi czas, w którym trzeba pomyśleć w końcu o sobie!! To ja podobnie mam z bratem - nieba bym mu uchyliła.. Będę pamiętać o Was "w zaciszu skupienia" :-) żeby Wam się udało najlepiej jednocześnie :tak: u mnie w rodzinie, a raczej od strony męża, to dzieciaczków pełno... najgorsze te spotkania rodzinne i pytania teściów ;-) Ale chyba już dali sobie spokój.

Życzę Wszystkim spokojnej nocki.

witajcie dziewczyny ;-) a ja tutaj skromnie do Was zaglądam ;-) mam już jedną małą kochaną artystkę ale strasznie chcemy z mężusiem kolejną pociechę.. więc myślę że od listopada zaczniemy intensywniej o tym myśleć :-D kochamy strasznie nasze małe cudo ale marzy nam się mała różnica wieku między szkrabami :tak: tym - którym się poszczęściło gratuluję z całego serducha i zdrówka życzę dla nich i dla pociech , a tym które dalej intensywnie myślą - zyczę powodzenia w staraniach! ;-)

witajcie dziewczyny ;-) a ja tutaj skromnie do Was zaglądam ;-) mam już jedną małą kochaną artystkę ale strasznie chcemy z mężusiem kolejną pociechę.. więc myślę że od listopada zaczniemy intensywniej o tym myśleć :-D kochamy strasznie nasze małe cudo ale marzy nam się mała różnica wieku między szkrabami :tak: tym - którym się poszczęściło gratuluję z całego serducha i zdrówka życzę dla nich i dla pociech , a tym które dalej intensywnie myślą - zyczę powodzenia w staraniach! ;-)

Caroline i ja dziękuję i życzę powodzenia!

Ja niestety zaczynam kolejny cykl :-( @ będę miała najpóźniej 25 listopada. Fajnie gdyby się udało, bo miałabym prezent na urodziny :-)

Ale się rozpisałyście, że chyba nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.

Gratuluję anastazi i ma_gda_86 :-) Spokojnych kolejnych miesięcy i zdrowych dzidziusiów :)

Chyba mam jakąś infekcje układu moczowego. Źle nie jest, ale czuje mały dyskomfort przy sikaniu lub raczej po, jeśli mocz nie jest rozwodniony. Mam żurawinę w tabletkach, ale pomaga tylko na jakiś czas. Niestety to duża dawka i pisze, że można zażywać tylko jedną dziennie. Staram się też jak najwięcej pić wody lub wody z cytryną.
Macie jakieś sprawdzone metody na coś takiego?
Ostatnio to chyba z 5 czy 6 lat temu miałam jakieś problemy z infekcją i nawet szybko się tego pozbyłam. Nie wiem skąd to się wzięło, bo od tamtej pory bardzo uważam na takie rzeczy. Może ph popsułam sobie, bo za często jadłam miód z pyłkiem pszczelim.
Wcześniej też brałam globulki vagical, bo wydawało mi się, że w pochwie też jest coś nie tak, choć śluz ani zapach się nie zmienił. Choć wydawało mi się, że śluz płodny jest lekko żółty, a nie całkiem przeźroczysty jak zawsze. Teraz chyba tylko z moczem jest coś nie tak. Miałam zrobić badanie moczu, ale niestety dostałam okres.

reklama

Witaj ;) miło mi Ciebie poznać ,zapraszam do naszego grona ;) podaj proszę datę @ to dopiszę Cię do reszty staraczek , na razie wpisałam Cię ze znakami zapytania :tak:.

Kwiatuszek. kurczę szkoda ,że się nie udało ,ale nie zrażaj się kochana mój cykl też nie wypalił , no nic próbujemy dalej ;) Wpisałam nowy termin Twojej kolejnej @ ;)

tak w woli przypomnienia i dla informacji Kwiatuszka i -caroline- lista od dziś znajduje się w jednym miejscu przez cały czas, na pierwszej stronie tematu w pierwszym poście ;)

Do góry