reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Beata kurcze to tsh 8 jest stanowczo za wysokie nawet sie w normach nie miesci a on Cie odsyla do ginekologa?? Nie mozesz isc do jakiegos innego?

Tak, tego dnia najlepiej działać bo owulacja powinna nastąpić po 24-36 h. Mi lekarz zalecił działać co drugi dzień bo plemniki i tak żyją dłużej więc poczekają ;) Ale niektóre staraczki działają codziennie. U mnie wyszło jak wyszło bo m. wyjeżdżał w delegację.
masz racje Ritta trzeba działac co drugi dzien wtedy jest najwieksza szansa aby zajsc w ciąże he ale to nie dla mojego męża takie zabawy bo on nie lubi często:crazy:ja tam bym mogła i 3razy dziennie a zeby cos z tego wyszło:-D

Beata kurcze to tsh 8 jest stanowczo za wysokie nawet sie w normach nie miesci a on Cie odsyla do ginekologa?? Nie mozesz isc do jakiegos innego?
wiem ze duze ale jak to mi dzis powiedział no i oczywiscie wyczytałam w necie ze mając duze tsh to nie taki problem bo mam juz leczone gozej było by gdybym miała tsh 8 i bym była w ciązy i nie leczyła

Beata spróbuj poszukać ginekologa-endokrynologa. Aż trudno uwierzyć, że lekarz może powiedzieć że taki wynik jest ok :szok:

anias to działaj co drugi dzień w okolicach przewidywanej owulacji. Niech się chłop poświęci ;-)
oj, przepraszam, to nie o Twojego chłopa chodziło. To Ty musisz się poświęcić :)

Ostatnia edycja:
wiem ze duze ale jak to mi dzis powiedział no i oczywiscie wyczytałam w necie ze mając duze tsh to nie taki problem bo mam juz leczone gozej było by gdybym miała tsh 8 i bym była w ciązy i nie leczyła

Beata - a może tak jak pisałaś wybierz się do prywatnego? Może będzie bardziej przychylny aby coś wskurać i zmienić niż ten pryk u którego byłaś?

reklama
anias2 Ja mam podobnie przez ostatnie 4 miesiące miałam na przemian 31 lub 27, i wt ym cyklu obliczyłam owulacje jak dla cyklu 27 i 31, i jeszcze średnia obliczyłam, wyszło tych dni płodnych półtora tygodnia, jestem w trakcie, ale na razie jakoś brzuch mnie nie boli na owulację a zawsze pobolewały jajniki, sama nie wiem jaki będę miał cykl w tym miesiącu, to dopiero drugi cykl starań, jak długo nie będzie wychodziło, to też chyba pomyślę o tych testach na owulację.

Do góry