reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

Jutro jadę do szpitala znowu złapać moją ginekolog, bo dzisiaj jej nie było. Także przepisze mi zapewne ten lek i do dzieła. Trochę się martwię, bo na pewno takie leki oddziałują konkretnie na organizm - mam na myśli skutki uboczne, a chciałabym przede wszystkim dochodzić do siebie teraz. Zobaczymy. Nio ja się cieszę, że zaryzykowałam z tym tuszem, fajny jest naprawdę i najbardziej obawiałam się tego, że będzie się kruszył, a tu nic a nic ;)

reklama
Ada - nie martw się, miejmy nadzieje że to już ostatnie z badań i wszystko się w końcu wyjaśni.
Adelo - bardzo się cieszę że wyniki dobre! :) No to wracacie do starań! :tak:

Możecie mi przypomnieć o jakim tuszu mowa?

Ostatnia edycja:
Hej :)

zbieram się za chwilę do mojej ginek, mam nadzieję, że uda mi się pozałatwiać sprawy.

Ada ja miałam podejrzenia boreliozy, kiedy po ciężkiej grypie 3 lata temu zaczęłam dostawać dziwnych objawów. Badania jej nie potwierdziły ani IgG ani IgM, miałam tylko jeden antygen podniesiony, który nie mógł świadczyć o tej chorobie, bo musiałabym mieć kilka antygenów podniesionych do poziomu wysokiego. W każdym bądź razie te same objawy, które ma borelioza, dają niedobory magnezu i wapnia, których brakuje w kościach. Grypa je po prostu wypłukała. Miałam zawroty głowy, ataki, palpitacje serca, drżenia, dziwne odruchy kończyn, drętwienia, mrowienia kończyn - i ogólna bezsilność organizmu. Do tego problemy z ukł. pokarmowym. Dodam, że z krwi nie wyjdzie Ci czy masz prawidłowy Mg i Ca, bo on tylko pokazuje ile jest ich w obiegu krwi. Ja robiłam tzw. próbę tężyczkową, która potwierdziła, że w mięśniach i kościach brakuje mi tych pierwiastków, bo miałam silne wyładowania przy tym badaniu. Wklejam ciekawą stronę na ten temat Borelioza - niedobór magnezu. Magnezu teraz bardzo brakuje wszędzie, gleby są wyjałowione. Do tego stres i nasza codzienność i masz gotowe. Ja wróciłam do formy zażywając przez pół roku wysokie dawki magnezu (Magne B6) i wapnia (Calperos). Tylko nie żadne musujące, bo to dziadostwo, to musi być nie suplement, tylko lek.

Adelo powodzenia na wizycie, napisz koniecznie jak wrócisz.
Lisica ja tez zanotowałam tusz, może tez sobie zakupię.:-)

reklama
Do góry