reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania od jesieni 2013

Anulka - jeśli masz jeszcze tyle czasu do @ to lepiej się wstrzymać , jeśli jednak zrobisz to trzymam kciuki , pamiętajmy o tym dziewczyny ,że komórka jajowa potrzebuje około tygodnia zanim się na dobre zagnieździ dopiero wtedy jest wytwarzany hormon hcg i powoli rośnie z dnia na dzień ,aż w końcu jest na takim poziomie ,że test już może ją wykryć.

reklama
Tylko APAP? To jeden z leków kltory nigdy na mnie nie działa :/ bedę się póki co kurować

no ja słyszałam ,że apap właśnie bo to paracetamol jest , nie wiem co jest w pyralginie wiem ,że zanim poroniłam i miałam gorączkę to lekarz kazał natychmiast zbijać apapem lub pyralginą , co lekarz to opinia może poczytaj w necie ulotkę od pyralginy , może ona na Ciebie by zadziałała jeśli nie apap , ja jak wzięłam pyralginę wtedy to gorączka nie spadła ,a jeszcze poszła w górę także nie wiem co lepsze...

sorki ,że tak post pod postem napisałam , zakręciłam się ;p

Październik:
nadzieja210- termin @ 17-23.10.2013
Mizzah - termin @ 23-24.10.2013
Pati.Patuszka - termin @ 23-26.10.2013
anastazi - termin @ 24-26.10.2013
Amaliee - termin @ 26.10.2013
Kobietka22 - termin @ 27.10.2013
Kazimiera- termin @ 27.10.2013
Anulka198424 - termin @ 27.10.2013
blueberrry - termin @ 28.10.2013
Ritta - termin @ 28.10.2013
Fuma_Foch - termin @ 30.10.2013
ma_gda_86 - termin @ 30.10.2013

Listopad:

inis- termin @ 03.11.2013
Fimka- termin @ 06.11.2013
Macadamia- termin @ 07.11.2013
Ewka29 - termin @ 09.11-13.11 2013
ookatkaoo1993 - termin @ 10.11.2013

mariaa - ??

Lista zafasolkowanych :

Mar-chew II
karolq8 II
paulinka88 II

wklejam listę bo nam przepadnie ;-)
Anulka- To Ty jesteś na tym etapie co ja pewnie bo mamy ten sam termin @ , jak chcesz to testuj i liczę na to ,że ujrzysz II kreseczki :tak: ale skoro jesteś przed @ lepiej zrobić test rano z porannego moczu i za dużo nie pić wieczorem i na noc.
Ja robiłam poprzednim razem w terminie @ i nie wyszedł dopiero 5 dni później się pokazała druga kreseczka ,ale ciąża ciąży nie równa rzecz jasna.
Ja to podziwiałam moją kuzynkę , ona w każdej ciąży robiła pierwszy test po miesiącu od terminu @ jeśli przez miesiąc nie było @ to dopiero robiła , naczekała się sporo ,ale za to za każdym razem dwie grube różowe krechy żadnych bladziochów.

Kobietka glupio mysle wiem...nie powinnam sie tak tym bardziej ze juz dziecko mam:)
Nie wiem czy kupie:)zobaczymy;)

Moje dziecko jest normalnie the best babcia(moja mama) nauczyla go mojego imienia i sa rezyltaty siedzi na hustawce i wola AKA HAHAHA

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wreszcie dopadłam laptopa. :-)
Musiałam porządnie posprzątać kuchnie, co odwlokło mnie od myśli testowania.
Oczywiście, może to głupie, ale chodzę jak wariatka i sama do siebie mówię: "Za wcześnie, za wcześnie, za wcześnie"
Mam dziewczyny w domu 3 testy ciążowe, i tak sobie patrzę na te opakowania..
Tak, bardzo bym chciała być w ciąży, że aż się boję że za bardzo.
Jeszcze dziś dzwoniłam do mojej koleżanki, po długim czasie i musiałam jej pogratulować, bo okazało się że jest w ciąży! Ale się ucieszyłam, miło jest wiedzieć, że komuś się udaje i też się bardzo z tego cieszy.
Co do objawów, a boli mnie krzyż i podbrzusze jak by przestało boleć..
Przychodzą momenty zwątpienia, ale wtedy przychodzi też, że przecież jesteś kobieto przed testowaniem, czego Ty oczekujesz gromu z jasnego nieba czy co? i to jakoś mi pomaga, myśl że jestem przed testowaniem i jest nas tyle kobiet, które będą testować! :tak:

Anulka - Jak przeczytałam jak Twój synek wymawia Twoje imię to pomyślałam, że na pewno pojawił się wielki uśmiech na Twojej twarzy. I przyznam, że u mnie też, jak sobie wyobraziłam jego słodką buźkę, wołającą AKA ;-)

P.S. Orientujecie się może w jakich dniach jest zalecane staranie się, jeśli nie wiadomo kiedy jest ovu? Mam miesiączki raczej nieregularne 27-30 dni.

jeśli nie wiadomo kiedy będzie owu to najlepiej starać się co 2-3 dni tak od 12dc, można też obserwować śluz, jak pojawia się rozciągliwy (podobny do białka jajka) to zaczyna się okres płodny, możesz też zakupić testy owulacyjne i testować tak od 12dc, jak wyjdą II tak samo mocne krechy to znak, że owulacja wystąpi najprawdopodobniej w ciągu 24-48 h.

mam nadzieję, że pomogłam, pozdrawiam.

Karola1986-21 Przepraszam za pytanie nie na temat fasolkowania itp., ale widziałam Twój suwaczek odnośnie małżeństwa i mam tylko takie malutkie pytanie, czy Ty ślub brałaś dn.4 sierpnia 2012? :)

reklama
Bo ja również w tym dniu brałam ślub i tak spojrzałam na Twój suwaczek i coś mi w głowie zaświeciło, że ja chyba już też tyle czasu jestem mężatką, potem obliczyłam no i na końcu musiałam się zapytać. :) ;-)

Do góry