reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
hej dziewczynki , właśnie wstawiłam niedawno kapuśniaczek , śniadanko i drugie śniadanko oddałam do kibelka i głodna jestem jak wilk ,a mam ochotę na kapuśniak straszną , wiecie co mam dziwne bóle nóg czy one się zdarzają w ciąży?Od rana mnie bolą łydki jakbym mięśnie naciągnęła , no i teraz to boli mnie od łydek do pasa w krzyżu nie jakoś bardzo ,ale nieprzyjemnie to jest , może jak z mężem baraszkowaliśmy to ponaciągałam mięśnie... no nie wiem jutro mam wizytę i powiem o tym ginowi , oddałam siuśki do badania z rana , no nie mogłam napełnić pojemniczka zwykle sikam na potęgę ,a dziś nawet nie pół kubeczka ,ale pani w labo powiedziała ,że wystarczy , wkurzyłam się bo byłam w laboratorium chwilę po 10 ,a od 10 jest przerwa ja myślałam ,że od 11 , no i podeszłam do okienka od tyłu tak jakby i pytam czy mogłabym oddać mocz do badania jeszcze, a one popatrzyły (trzy kobity tam były) i dalej sobie każda swoje robiła i nawet nie raczyły odpowiedzieć czegokolwiek , no to powiedziałam : aha czyli jestem niewidzialna ? i sobie poszłam , potem zachciało mi się sikać strasznie więc poszłam z kuzynką ,która mnie zawiozła do wc szpitalnego jak tam weszłam tak szybko wyszłam taki smród i wstrzymałam to sikanie , normalnie tak mi słabo było w tym szpitalu ,a godzinę tak krążyłam , sam zapach szpitala mnie dobija , w końcu poszłyśmy do sklepiku po wodę bo bym chyba zemdlała , tam poszłam po godzinie do labu i dałam siuśki , a pani mówi ,że nie ma wydać i muszę mieć równo więc mówię ,że skoczę do kiosku rozmienić i za chwilkę wrócę kiosk jest bliziutko wracam z kasą ,a laboratorium zamknięte :no:, pukam raz , nic , pukam drugi raz cisza , w końcu rypnęłam w te drzwi otworzyła i mówi słucham ?:szok: a ja ,że miałam przynieść pieniądze to ją olśniło i zapłaciłam ,a wyniki będę miała za chwilkę jak mama wróci bo tam w przeciągu godziny dwóch już jest wynik i tylko dlatego tam robię badania.

ale się rozpisałam idę zerknąć na mój kapuśniak

Anastazi - witaj kochana po nieobecności ;) ja mam już troszkę brzuszka ,ale też nie wiem czy to moje czy dzidziolkowy brzuszek potem wstawię Wam fotki bo ja mam od 4tc do 10tc co dwa tygodnie robię ;)

Kobietka
Najważniejsze, że w końcu te siuśki oddałaś. Widać jak i kto podchodzi do sprawy. No i aby wyniki były dobre. :)
Co do zwracania. Wczoraj zaczęłam 16 tc a dziś zwróciłam sernika na zimo i tosta, teraz ledwo zjadłam ziemniaka.. :/ chyba odchył od normy dzisiaj mojego organizmu. :/
Co do Twoich trwania nóg. Dziewczyny z Lipcówek piszą, żeby brać magnez, bo to niby zapobiega trochę, no i w ciazy zdarzają sie takie skurcze nóg.. Ale tak jK piszesz zapytaj tez swojego lekarza, to lepiej Ci to wytłumaczy.

A ja kochane gotując obiad, byłam tak zajęta, ze jak spojrzałam na okno, mowię kuźwa ale mgła, podchodzę bliżej, a to śnieg pruszy. Nie wiedziałam ze za tym widokiem zatęsknię. :)

blueberrry - no zaraz zapodam sobie magnez ;)dzięki za radę ;)

no wyniki mam i wszystko jest dobrze czyli glukoza ujemna, białko też i ciała ketonowe też nie wiem czemu te wyniki z nfz robione były jakieś złe????jedynie mam fosforany liczne ,ale nie czytam tym razem w necie bo się strachu najem jutro mi gin powie co i jak.

U mnie w nocy spadł śnieg po czym zamarzło to wszystko no i dzisiaj się ślizgałam na mieście boję się jak jest ślisko ,że się przewrócę no ,ale w domu też nie chcę się kisić za bardzo buty mam płaskie, wygodne i niby nie powinny się ślizgać ,a jednak...

Domka ja tez, żeby można było wyjśc z dziecmi na sanki, ale żeby drogi nie były śliskie bo tego się boję najbardziej.

reklama
No ja juz Sebola uspilam i teraz trochę relaksu bo sprzątać bede jutro bo wolne :) . Tak jak Ty DOMKA latalas dzisiaj ja bede latać jutro :):)

Kobietka - cieszę sie ze wyniki ok :) a jeśli chodzi o panie w okienku to one wiecznie jak za karę :( byłam w czerwcu z Seba pobrać krew to poprostu aż żałosne ze o wszystko samemu trzeba pytać z lacha jakaś odpowiedz Eh... Temat rzeka :/

A tak jeszcze pytanko : kto w najbliższym czasie testuje ? To jeśli nie dostanę @ to potowarzysze :)

Ostatnia edycja:
Do góry