reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
No czekam na kolejne testujące ;)
Trzymam mocno kciuki za Was ;)
Chciałam przypomnieć ,że początki ciąży wiążą się często z bólami w krzyżu, podbrzuszu zupełnie jak na @ nie wiem czy pamiętacie ,ale jak już wiedziałam ,że w ciąży jestem to miałam wrażenie ,że @ nadeszła lub zaraz nadejdzie i nawet ginek mi powiedział ,że u sporej części kobiet to zupełnie normalne także puki nie ma @ jest nadzieja ;)
KaS - już Cię przepisałam na liście.
Aha bo miałam zapytać ,a po co mężczyźni biorą kwas foliowy ??? no bo wiem ,że to ma wpływ na cewę nerwową dziecka w łonie mamy i nawet nie wiedziałam ,że panowie też biorą.

Moj bierze jak mu dam;-) nie bierze codziennie;-) my palenie 3 lata temu rzucilismy oboje;-) teraz tylko nieraz jakies piwo albo drink na lepszy sen;-)

Mój bierze zestaw witamin dla mężczyzn. Tam jest mg, cynk, kwas foliowy i masa innych witaminek

Ja dziś ostatecznie pozbywam się kalendarzyka, termometra co ma być to będzie

Cykle mam ostatnio po 26 dni wiec jeśli dobrze liczę to zaraz po @ powinniśmy się intensywnie przytulać żeby niczego nie przegapić.

Mąż konczy dziś brać leki na żołądek a ja w końcu uporałam się z nawracjącym zapaleniem pęcherza więc powinniśmy teraz zaskoczyć a jak nie to za miesiąc czy dwa.

Gdzieś wyczytałam że napewno mężczyznom to nie zaszkodzi i może poprawić jakość nasienia :-)
Mój bierze od miesiąca :p
Domka! My rzucilisny 4 lata temu papierosy:-)razem zawsze lepiej

Mojemu ginka kazała brać kwas to ponoć też wpływa na jakość nasienia i do tego ten zestawi witamin i zero fasoli grochu a dużo miesa czerwonego warzyw i owoców. A co do piwa to raz w tygodniu może się napić bo drożdze zawarte w piwie źle wpływają na nasienie. Także ten miesiąc ostro stosujemy zalecenia żywieniowe

aprpopo winka

mi się przypomniało jak w zeszłym miesiącu postanowiliśmy dosyć mocno się rozluźnić bo ponoć po pikaju i dobrej imprezie zawsze dzieci wychodzą ale niestety w naszym przypadku to nie skutkuje

Mój mąż był ogólnie przeciw moim komentarzom na temat piwa , chciałam aby na czas staranek wstrzymał się z piwem i alkoholami bo mieli w zwyczaju ze szwagrem sobie chlapnąć w weekendy , akurat w weekendy mi wypadały te dni , w pierwszym cyklu starankowym akurat byliśmy w domu więc wstrzymał się z tym piwkiem , ale w drugim pojechaliśmy akurat do mojej kuzynki i jej mąż postawił wódkę , wypili tę wódkę i uznałam ,że pewnie ze starań nici bo plemniki będą w niefajnym stanie ,ale mimo to zaszłam w ciążę właśnie wtedy , jak człowiek myśli ,że i tak nic z tego i sobie tak jakby odpuszcza to chyba pomaga.

reklama
A wiecie co na stronie gdzie zamawialam testy są rownież testy dla mężczyzn ! Są dosyć drogie i wyglądają trochę jak nasze płytowe :0 daje sie tam nasienie chyba - muszę dokładniej poczytać ! :) powiedziałam mojemu ze jak do czerwca nie wyjdzie to go sama przebadane tym testem :) hehe

Do góry