reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Czesc kochane.
dziś zrobiłam test i niestety nawet cienia drugiej kreski. Okresu w sumie też nie mam dalej ale pewnie przyjdzie w 24 dc. Tak mi teraz cholernie smutno, płakać mi się chce, na dodatek poklocilam się z właściwym. Ot taka niedziela. Mam nadzieje ze u was lepiej ;)

reklama
Just! Ale poczekaj jeszcze. Jeszcze test może wychodzić fałszywie ujemny. Póki nie ma @, to jest nadzieja. Proszę, nie załamuj się. Testy są cholernie zawodne, a Ty w dodatku masz bardzo krótki cykl.

U nas spięcie było wczoraj... Więc nadal trochę nieciekawie, bo Drwal hipochondryk siedzi z bolącym gardłem i zamiast umierać... warczy :(

Just przykro mi jak napisalam wczesniej to kolejna @ blizej bobaska ja tez tak przezywalam kazde niepowodzenie minal rok a ja nauczylam sie cierpliwosci ze dla kazdej z nas usmiechnie sie slonce, a maz no coz pogodzicie sie napewno klotnie zdarzaja sie w kazdym zwiazku tak sie docieracie powodzenia w godzeniu☺

Lusia, po prostu tak dużo włożyłam wysiłku, że nie chciałabym zaprzepaścić szansy i tyle :) Na razie jestem w swojej małej euforii, zaraz emocje opadną i znowu wrócę do stoickiego oczekiwania :)
Będzie dobrze tak, czy inaczej :)

No i najpierw czekam na Twój test. Mam dziwne przeczucie, że będzie "sensacyjny" i zapewnisz tę sensację, której wszystkie jesteśmy rządne :)

Dzieki kochana oby

Lusia zazdroszczę Ci takiego spokoju, PanaKotce też. Nie wyobrażam sobie jak dużo musialyscie przejsc, żeby byc tu gdzie jesteście teraz.
A co do kłótni, jestem strasznie podlamana testem, zawiedzona, nie chce mu o tym "truć", staram sie jakoś w miarę normalnie wyglądać, a tu kłótnia, takie dwa w jednym.

No mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj z Drwalem pogodzić, ale mam obolały dół brzucha i libido w związku z tym na poziomie 0...

Termin @ to ciekawa historia. Wcześniej 6 cykli miałam 30 dniowych, ostatnie 2 były 32 dniowe, więc według 32dniowego cyklu na 07/09, według 30dniowego na 04/09, ale owulację swoją własną miałam w 13dc, więc może być tak, że @ mogła by nawet przyjść 2-3/09... Tak więc nie wiem na kiedy mam termin... 25dc konczę brać luteinę. Miesiączka powinna być TEORETYCZNIE w 3-4 dniu po odstawieniu lutki

reklama
Just, ja Ci powiem ze swojego doświadczenia - idź i powiedz swojemu, że robiłaś test, że jest negatywny, przez co źle się czujesz i jest Ci cholernie przykro i że może się z Tobą sprzeczać w każdym innym terminie, a nie wtedy gdy potrzebujesz go najbardziej. Faceci w ogóle nie rozumieją tego co przeżywamy i trzeba im mówić wprost wszystko. Wtedy czasem załapią...
Mnie wkurzyło jeszcze to, że powinniśmy wczoraj fikać, wiedział, że dzień wcześniej zastrzyki robiłam, a przylazł taki, jak by mnie znienawidził.... Nie wiem o co mu wczoraj chodziło...