Just, my cały cykl średnio co 2 dni się kochamy, a gdy tylko zbliża się ten czas to codziennie. Ale lekarz mi kładł do głowy aby kochać się cały cykl. Bo niektórzy tak o biorą do serca, że bzykają się JEDYNIE w 3-4 dni płodne i marnują szanse na spontanicznych i przesuniętych owu. Generalnie bardzo fajnego gina masz. Podoba mi się to, co powiedział o testach, czekaniu i samobadaniu. Bardzo fajne podejście. Gin do którego trafiłam z tą kuleczką małą to pierwsze, co powiedział "po co tam grzebie?" - bezosobowo i bezpłciowo z pretensją. Więcej do niego nie poszłam...
Kaana, popłakałaś się, bo się cieszysz czy Cię to przygnębiło? Nie chciałabym abyś była smutna przeze mnie. Nam wszystkim się przecież uda, z lekami czy bez, zabiegowo czy naturalnie. Wózeczki już trochę mniejsze wrażenie na mnie robią (raczej od kilkunastu dni oglądam je z ciekawością - jaki model, jaki kolor, czy fajnie wygląda czy wygląda na praktyczny, jakie ma kółka, jakie zawieszenie), ale doskonale Cię rozumiem. Do niedawna miałam ochotę uciec z krzykiem przed każdą napotkaną "wózkarą"...
Na poprawę śluzu:
- siemię lniane w formie gluta: 1łyżka siemienia zalana chłodną wodą i postawiona na gaz, gotować 15 min od momentu wrzenia, pić na noc 2h po jedzeniu i lekach lub między posiłkami z zachowaniem takich samych odstępów przed i po, bo siemię powleka przewód pokarmowy i zmniejsza wchłanianie substancji odżywczych i leków
- oeparol femina 3x2 kaps do owu
- na rozrzedzenie śluzu: gwajafenezyna np syrop guajazyl 2-3x dziennie (należy wypijać wtedy 2-2,5l picia dziennie)
Na poprawę endo:
- codziennie 1 lampka czerwonego wina do kolacji obowiązkowo
- orzechy brazylijskie (5-6szt dziennie), migdały, pestki dyni i słonecznika (wszystko po sporej garści) - jako przekąska przed każdym posiłkiem do pogryzania (uwaga, doskonale zapobiegają zaparciom
)
Dodatkowo pozytywnie wpływa magnez, żelazo, witamina b-komplex, wit d3 z k2 i zwykła multiwitamina - ja biorę falvit mama, i inofem.
Lusia, może wrzucimy sobie pod tabelkę w pierwszym poście takie kompendium wiedzy co jeść, co pić i jakie leki na co stosujemy? Bo ciągle nam się przewijają te same pytania.