reklama
justjestem
Moderatorka
Kurcze, mój serial się skończył, pierwszy sezon, ja nie wiem co zrobię, jak mi drugiego po polsku nie dadzą! Po turecku będę oglądać
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Mi lekarz tez mówił żeby codziennie. a wiecie że ja straciłam zaufanie do tego mojego lekarza? chyba nie jest najlepszy w niepłodności a jedyne czym leczy to duphaston i clo. mi też zaproponował pomimo tego że 2 cykle pod rząd miałam swoją owulacje. szkoda bo bardzo mu udałam :-( teraz idę do tej kliniki, podobno lekarz fajny i typowo od niepłodności. jak mi się uda zajść w ciążę to może wrócę do teraźniejszego, widocznie w prowadzeniu ciąży jest dobry bo na znany lekarz ma ocenę 5.0
PanaKotka
Czekam, Skarbeczku :*
Mała, dla mnie też nie ma najmniejszego problemu. Nie masz się czego wstydzić, czuj się tu swobodnie i zaprzątaj sobie taki rzeczami głowy Na pewno nikt źle Cię to nie odbierze
Moje też są skąpe, ale w trakcie bara-bara jest tego więcej. No i po orgazmie, przy silnych skurczach pochwy i macicy to prawie tryska (czasem ostatniego dnia wieczorem już nic nie widać, a po seksie ostatni raz mi się "uleje"). Więc Toporek Drwala wygląda faktycznie jak po rąbaniu, co dla niego jest trudne. Mnie to wsio ryba, mogłabym i 5x dziennie się wtedy kochać, tylko ręcznik wystarczy podłożyć
Szkoda, że nie ma zdjęcia doktorka, skoro mówisz, że przystojniak
Julka, nie zawsze mając owu jest ona ok. Jeśli jest późna, to może być zdegenerowane jajeczko. Dlatego daje się clo, owu występuje wcześniej, jajeczko jest lepszej jakości i wszystko idzie jak po maśle. Szkoda, że nie zapytałaś dlaczego chce dać to clo i żeby Ci wytłumaczył wszystko. Wcale nie musi być zły, no ale już zmieniasz lekarza. Konsultacja z innym też może dużo wnieść
Dziewczyny, słuchajcie się swojej intuicji. Ona często dobrze podpowiada, przynajmniej jesli chodzi o zmianę lekarza i tok leczenia. Jeśli przed czymś czujecie opór, to tego nie róbcie, a jeśli macie jakieś przeczucie piszcie o tym tu, pytajcie lekarza, szukajcie informacji. To bardzo dobry kompas.
Moje też są skąpe, ale w trakcie bara-bara jest tego więcej. No i po orgazmie, przy silnych skurczach pochwy i macicy to prawie tryska (czasem ostatniego dnia wieczorem już nic nie widać, a po seksie ostatni raz mi się "uleje"). Więc Toporek Drwala wygląda faktycznie jak po rąbaniu, co dla niego jest trudne. Mnie to wsio ryba, mogłabym i 5x dziennie się wtedy kochać, tylko ręcznik wystarczy podłożyć
Szkoda, że nie ma zdjęcia doktorka, skoro mówisz, że przystojniak
Julka, nie zawsze mając owu jest ona ok. Jeśli jest późna, to może być zdegenerowane jajeczko. Dlatego daje się clo, owu występuje wcześniej, jajeczko jest lepszej jakości i wszystko idzie jak po maśle. Szkoda, że nie zapytałaś dlaczego chce dać to clo i żeby Ci wytłumaczył wszystko. Wcale nie musi być zły, no ale już zmieniasz lekarza. Konsultacja z innym też może dużo wnieść
Dziewczyny, słuchajcie się swojej intuicji. Ona często dobrze podpowiada, przynajmniej jesli chodzi o zmianę lekarza i tok leczenia. Jeśli przed czymś czujecie opór, to tego nie róbcie, a jeśli macie jakieś przeczucie piszcie o tym tu, pytajcie lekarza, szukajcie informacji. To bardzo dobry kompas.
Julka89.89
Cudzie trwaj..
kotka ale ja już miałam 2 cykle z clo i owulacji nie miałam wcale wcześniej tylko standardowo w 18 dc, co parę cykli zdarza się pozna owu. ja czułam ze musze go zmienić bo on już z siebie dał tyle co potrafil i więcej by nie umiał.
kropeczka26
Zaciekawiona BB
WITAM WAS KOCHANE PRZYSZŁE MAMY !!!!!!!!
byłam dziś na moim pierwszym usg ciążowym i DZIĘKI BOGU wszystko w porządku !!!!!
"ciąża pojedyncza, żywa, a serce jak dzwon"- cytuję lekarza, bo dumna jestem z tego straaaaasznie :-)
moja kropka albo kropek ma 2, 16 cm, wielgachną głowę i pikające serducho !!!!!
jak zobaczyłam, to się popłakałam ze szczęscia!!!!!!
aaaa i jeszcze nogi widziałam, ale nie wiem czy sobie tego nie wkręcam
wg usg to 9 tydzień wg ostatniej miesiączki 10, ale cykle moje są mega zagmatwane, więc tak mogło się zdarzyć
POZDRAWIAM I TRZYMAM ZA WAS KCIUKI, ŚCISKAM I ZARAŻAM CIĄŻĄ WSZYSTKIE I KAŻDĄ Z OSOBNA !!!!!
byłam dziś na moim pierwszym usg ciążowym i DZIĘKI BOGU wszystko w porządku !!!!!
"ciąża pojedyncza, żywa, a serce jak dzwon"- cytuję lekarza, bo dumna jestem z tego straaaaasznie :-)
moja kropka albo kropek ma 2, 16 cm, wielgachną głowę i pikające serducho !!!!!
jak zobaczyłam, to się popłakałam ze szczęscia!!!!!!
aaaa i jeszcze nogi widziałam, ale nie wiem czy sobie tego nie wkręcam
wg usg to 9 tydzień wg ostatniej miesiączki 10, ale cykle moje są mega zagmatwane, więc tak mogło się zdarzyć
POZDRAWIAM I TRZYMAM ZA WAS KCIUKI, ŚCISKAM I ZARAŻAM CIĄŻĄ WSZYSTKIE I KAŻDĄ Z OSOBNA !!!!!
PanaKotka
Czekam, Skarbeczku :*
Kropeczko, super wieści!!! Mówiłam, że wszystko będzie dobrze Cieszę się, że maleńkie rozwija się jak trzeba.
Julka, dlatego napisałam o tej intuicji. Słuchaj się jej i nigdy źle Cię nie poprowadzi (chyba, że intuicję pomylisz ze swoim "chciejstwem"). Ja tylko spróbowałam pomyśleć tak, jak on myśli. Może mam rację, może nie.
Otwierasz nową kartę w swoim leczeniu i tego się trzymamy Na pewno lekarz od niepłodności będzie dużo lepszy niż zwykły
Julka, dlatego napisałam o tej intuicji. Słuchaj się jej i nigdy źle Cię nie poprowadzi (chyba, że intuicję pomylisz ze swoim "chciejstwem"). Ja tylko spróbowałam pomyśleć tak, jak on myśli. Może mam rację, może nie.
Otwierasz nową kartę w swoim leczeniu i tego się trzymamy Na pewno lekarz od niepłodności będzie dużo lepszy niż zwykły
Just, my cały cykl średnio co 2 dni się kochamy, a gdy tylko zbliża się ten czas to codziennie. Ale lekarz mi kładł do głowy aby kochać się cały cykl. Bo niektórzy tak o biorą do serca, że bzykają się JEDYNIE w 3-4 dni płodne i marnują szanse na spontanicznych i przesuniętych owu. Generalnie bardzo fajnego gina masz. Podoba mi się to, co powiedział o testach, czekaniu i samobadaniu. Bardzo fajne podejście. Gin do którego trafiłam z tą kuleczką małą to pierwsze, co powiedział "po co tam grzebie?" - bezosobowo i bezpłciowo z pretensją. Więcej do niego nie poszłam...
Kaana, popłakałaś się, bo się cieszysz czy Cię to przygnębiło? Nie chciałabym abyś była smutna przeze mnie. Nam wszystkim się przecież uda, z lekami czy bez, zabiegowo czy naturalnie. Wózeczki już trochę mniejsze wrażenie na mnie robią (raczej od kilkunastu dni oglądam je z ciekawością - jaki model, jaki kolor, czy fajnie wygląda czy wygląda na praktyczny, jakie ma kółka, jakie zawieszenie), ale doskonale Cię rozumiem. Do niedawna miałam ochotę uciec z krzykiem przed każdą napotkaną "wózkarą"...
Na poprawę śluzu:
- siemię lniane w formie gluta: 1łyżka siemienia zalana chłodną wodą i postawiona na gaz, gotować 15 min od momentu wrzenia, pić na noc 2h po jedzeniu i lekach lub między posiłkami z zachowaniem takich samych odstępów przed i po, bo siemię powleka przewód pokarmowy i zmniejsza wchłanianie substancji odżywczych i leków
- oeparol femina 3x2 kaps do owu
- na rozrzedzenie śluzu: gwajafenezyna np syrop guajazyl 2-3x dziennie (należy wypijać wtedy 2-2,5l picia dziennie)
Na poprawę endo:
- codziennie 1 lampka czerwonego wina do kolacji obowiązkowo
- orzechy brazylijskie (5-6szt dziennie), migdały, pestki dyni i słonecznika (wszystko po sporej garści) - jako przekąska przed każdym posiłkiem do pogryzania (uwaga, doskonale zapobiegają zaparciom )
Dodatkowo pozytywnie wpływa magnez, żelazo, witamina b-komplex, wit d3 z k2 i zwykła multiwitamina - ja biorę falvit mama, i inofem.
Lusia, może wrzucimy sobie pod tabelkę w pierwszym poście takie kompendium wiedzy co jeść, co pić i jakie leki na co stosujemy? Bo ciągle nam się przewijają te same pytania.
Ok to napisz takiego posta a ja go skopiuje na 1 str bo nie mam glowy do tego bo pilnuje mlodego
reklama
Julka89.89
Cudzie trwaj..