reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

To jest najlepsze. Bo zamiast zatrudnić facetów to jesteśmy prawie same kobiety i nie ma komu pracować. Już wczoraj się śmiałam ze my głupie jesteśmy. Te poj męskie osobniki mają totalną zlewke na to co robią a my baby przejmujemy się jak głupie. Czas wyhamować. U mnie ciąża to byłaby chyba najlepszym wyjściem. Miałabym przymusowe L4 od początku. Odpoczelabym A i szkole bym mogła na spokojnie zrobic:-)

reklama
PanaKotka, super! :) Wiedziałam, że będzie dobrze. No i jestem mega zaskoczona tym endo :p Mi na CLO nigdy nie udało się takiego ładnego mieć. No to teraz musicie działać intensywnie :) Myślę, że tym razem się Wam uda! :)

No i może będą te bliźniaki skoro dwa pęcherzyki :)

Dziewczyny przykro mi z powodu tych waszych wrednych małpiszonów, ale moja też się chyba zbliża bo mnie coraz bardziej podbrzusze pobolewa.

Jak ma przyjść to niech przyjdzie, bo już bym chciała zacząć nowy cykl na femarze :)

PanaKotka co bierzesz na śluz? U mnie co prawda jest on i wypływa ze mnie, ale jakby było go więcej to bym się nie obraziła :p Mój chłop też mówi że mokro tam jest w dni płodne, to tragedii nie ma.

Lui, na upartego to i 3 pęcherzyki mogą pęknąć, jeśli będą rosły tak ładnie, jak dotychczas. Z moich wyliczeń wynikało, że dzisiaj pęcherzyk powinien mieć max 16-17mm, a tu taka niespodzianka, więc jest szansa, że 2 raczej na pewno pękną, a trzeci możliwe, że pęknie. To co? Robimy trojaczki (żarcik oczywiście)? ;) :D
Śluz... mojego nadal nie jest dużo, ale guajazyl go rozrzedził i dzisiaj ładnie się rozciąga. Na zwiększenie ilości brałam oeparol femina i piję siemię lniane w formie gluta (1łycha stołowa na szklankę chłodnej wody, zagotować i gotować prze 15-20min). Poza tym wszystko inne też na to wpływa. Śluz i endo to zasługa wszystkich elementów tej układanki.

Karola, Wy rocznicę macie, a w sobotę mój Drwal urodzinki :) Róbmy sobie te prezenty, bo o takich przecież najbardziej marzymy! I tego Wam i sobie życzę :D

Cassiah, dawno nie byłam taka szczęśliwa, więc bierzcie, Dziewczyny, garściami! Wystarczy dla każdej :* Gdybyś była obok to bym Cię wytuliła z tej radości!

PanaKotka cudne wieści ;)

Mnie tak natchneło i zadzwoniłam do gina, zazwyczaj czekam na wizytę prywatną 4-7 dni, a dziś przyjmie mnie o 16.50!! Zapytam o to co wyczułam i o śluz, którego mam więcej.

Just, no i super. Wszystko układa się dobrze.

Laski, z tego wszystkiego, radości i szczęścia zapomniałam się zapytać pani doktor, czy jeśli jutro 14dc biorę pregnyl 10tys.j.m., to czy luteinę dopochwową mam brać tak, jak było zalecona od 16 do 25dc... Wiecie przypadkiem? A jeśli nie wiecie, to Just, podpytałaś byś gina?

reklama
Just, wydaje mi się, że powinnam wziąć tak, jak było w planach. Wolałabym się jednak upewnić. Czułabym się bezpieczniej. Nie chcę czegoś teraz spierdzielić :D

Od dzisiaj jeszcze ananasa zamierzam wcinać. Bo podobno sprzyja zagnieżdżeniu i od owu do końca cyklu trzeba wcinać w tempie 1szt na 3dni :D Wszystkiego się chwytam, więc i tego spróbuję. Co mi szkodzi...
Z odpadków z ananasa zrobię sobie peeling enzymatyczny - blenduje się na głodko i nakłada papkę na buzię lub ciało - bromelaina rozpuszcza martwy naskórek, a dokładniej rozkłada białko :) Uwielbiam sama robić sobie kosmetyki z naturalnych składników :)