reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
Migduch, nie zamartwiaj się na zapas :-) Ja też mam wysoką prolaktyne. Biorę na noc pół tabletki bromergonu. Czuje się po nim bardzo dobrze i bardzo ładnie obniża mi prolaktyne. Teraz mam idealna. A miałam na prawdę wysoka, bo karmiłam piersią. Nawet miałam po odstawieniu młodego od cyca kilka miesięcy wyciek :p

PanaKotka wymacałam ją, w sumie nie mam porównania, czuję guzek ale wiem czy jest twardy, miękki, otwarty czy zamknięty. Jest jak... nie wiem do czego porównać, ale nie czuję żadnej dziurki, raczej wypukły guzek.

Ostatnia edycja:
Just, jak nie czujesz wgłębienia, to ja bym uznała, że jest zamknięta. :)
Długość palców jest mało istotna, musisz popróbować badać ją w różnych pozycjach. Nigdzie nie znalazłam w jakiej pozycji POWINNO się badać szyjkę. Ja ją najlepiej czuję jak leżę na plecach i wygnę plecy w koci grzbiet... Wtedy jest pod takim kątem, że mogę ją wymacać. Próbowałam też na stojąco, z nogą opartą na łóżku i w kucki, ale nie było mi wygodnie i nie mogłam dokładnie wyczuć co jest w środku :) Metodą prób i błędów znajdziesz taką pozycję, w której ją będziesz czuła. Chyba nie ważne w jakiej pozycji. Ważniejsze, aby zawsze w tej samej pozycji, aby widzieć różnice w jej położeniu.

Wyczułam jeszcze coś szorstkiego, to normalne? Na początku pomyślałam że to nadżerka ale miesiąc temu miałam cyto i wyszła mi 1...

reklama