reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Just, powiem Ci namacalnie nie wiem... Teoretycznie, z tego co zrozumiałam, przed okresem powinna być nisko, otwarta i twarda, a w ciąży wysoko, zamknięta i twarda. Jak będzie w praktyce, to wymacam ;)
Na razie w ciągu tych 4 dni badania, szyjka poszła wyżej (ciężej jej dosięgnąć) i zaczyna przypominać w miękkości takiego rozgotowanego grzybka jak z zupy grzybowej (nie umiem tego do niczego innego przyrównać). Pierwszego dnia była bardziej zwięzła, gładsza, a teraz bardziej jak ślimak taki :D I otwiera się - wyraźniej czuć wgłębienie, które u mnie zaczyna wypełniać śluz, który jest bardzo gęsty i zbija się aż w takie grudki półprzezroczyste, klejące, rozciągające się jak baaaaaaaardzo gęsty kisiel. Wcześniej na palcach zostawał tylko taki białawy krem, którego nie dało się rozciągnąć jak kisielu.

Kotka to czekamy na efekty ☺ trzymam kciuki

reklama
No ja pierwszy raz badam szyjkę.
Just, pod palcami nie wyczuwasz takiego sporej wielkości, wypukłego, okrągłego guzika/guzka na przedniej ściance pochwy (jak wsuniesz palec, to dotkniesz jej opuszkiem palca - nie stroną z paznokciem, nie czubkiem, tylko opuszkiem)? Wyraźnie czuć spory, gładki, okrągły "twór" z małym wgłębieniem na środku. Na pewno ją czujesz, tylko nie wiesz, że to TO :)

Lusia, Ty badasz sobie szyjkę?

Dziewczyny ratunku!!!!

Wlasnie wpadlam do domu, pozniej was doczytam.
A wiec: Bylam u lekarza i co? I okazalo sie ze mam za wysoka prolaktyne!!!! On mowi ze powinna wzrosnac po badaniu tak 3-5 razy a u mnie wzrostamo 10 razy.
Dostalam tabletki Norprolac, mam brac przez 5 dni po cwiartce a pozniej po pol tabletki, jakos przez 2 miesiace napewno a pozniej zobaczymy. Powiedzial, ze jak najbardziej mozemy sie starac i ze do przyszlej owulacji powinno byc juz ok wiec mam sie nie martwic. Ale ja sie martwie po stokroc, lekarz mowi ze ta podwyzszona prolaktyna to wynik stresu- ja jestem nerwusem okropnym, stresuje sie byle czym, jeszcze teraz ciaza i inne sprawy zawodowe ze tak powiem...No ale chyba lekarz wie co mowi? Dal mi tez skierowanie na progesteron i jestem umowiona do niego w nastepna srode z wynikami, jutro ide zrobic ten progesteron bo pielegniarkimw zabiegowym mowily ze hormony mam zbadac na czczo i napic sie wczesniej wody.
Co myslicie?? Bo ja juz czarny scenariusz, mialyscie tez taki problem jak ja? Boje si ze bede sie teraz musiala leczyc kolejne pol roku i ze osiwieje;(((((

Migduch, widzisz, dobrze, że poszłaś. I NIE DENERWUJ SIĘ :) Prolaktynę bardzo ładnie się leczy. Kup sobie od razu Castagnus i też go bierz, on obniża prolaktynkę. Ty po prostu karmić już chcesz :) A nie masz wycieku z piersi?
Moja siostra też tak miała. Wyrównano jej prolaktynę i zaszła. Jeśli Twój problem leży tylko w prolaktynie, to szybciutko zajdziesz. Dziewczyno, bardzo dobre wieści przyniosłaś, wbrew pozorom. Szybko Ci ustawią prolaktynę i będziesz w ciąży!

No ja pierwszy raz badam szyjkę.
Just, pod palcami nie wyczuwasz takiego sporej wielkości, wypukłego, okrągłego guzika/guzka na przedniej ściance pochwy (jak wsuniesz palec, to dotkniesz jej opuszkiem palca - nie stroną z paznokciem, nie czubkiem, tylko opuszkiem)? Wyraźnie czuć spory, gładki, okrągły "twór" z małym wgłębieniem na środku. Na pewno ją czujesz, tylko nie wiesz, że to TO :)

Lusia, Ty badasz sobie szyjkę?

Tak co dwa trzy dni tak poznaje czuje ten okragly otwor z malym wglebieniem czasem mam sluz tylko tam czasem wydostaje sie na zewnatrz ale kieruje sie sluzem z tego wglebienia bo jest bardziej wiarygodny sluz plodny od kilku dni tj od niedzieli mam taki mlecznobialy sluz troche to dziwne mam mokro a zazwyczaj mam sucho no nic poczekam na 22 nie zatestuje wczesniej

Tekst poloznej z 600 gramów szczęścia
- czy wiecie kiedy wasze dziecko będzie najszczesliwsze?
-...
-kiedy się od was wyprowadzi.
Padłam. Krąg życia niezmienny od zawsze.

PanaKotka, nic mi nie leci, jakie mleko??? haha:))))) Moze powinnam zostac przy tym Norprolacu na razie? Dostalam ten w dawce 75mg.
Moje wyniki prolaktyny sa takie: 1 pobranie krwi: 10,79 ng/ml, ponizej jest podana norma: kobiety nie w ciazy: 2,8-29,3, kobiety w ciazy 9,7-208,5. ja 60 min po podaniu tabletki mialam 244,08, czyli 10 razy wiecej niz wynosi norma. To duzo za duzo? Czy nie jest tak zle? Boje sie ile bedzie trwalo leczenie....Czy juz w nastepnym cyklu moge miec szanse? Heh jeszze zostaje ten progesteron....PanaKotka ratuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lusia, do 22 jest jeszcze kilka dni. Trzeba czekać :) Ja się na tych śluzach i szyjkach nie znam. Ale uczę się :) Na koniec cyklu będę mogła już coś więcej powiedzieć :)

reklama
Migduch, W.Y.L.U.Z.U.J! Przecież napisałam Ci, że dobre wieści przyniosłaś. Dostałaś dobry lek. Wysoka dość ta prolaktyna (ale bez przesady, podobna do wyniku mojej sis), ale szybko ją zbijesz. Oczywiście od przyszłego cyklu masz szanse. Tylko zacznij brać lek.
Mojej siostrze, po ściśnięciu piersi wydobywały się zielone krople gęstego, lepkiego płynu. Lekarz powiedział, że to własnie pokarm, tylko bardzo stary. To się nazywa mlekotokiem, choć w tym przypadku na co dzień go nie zauważała, bo sutek trzeba było ścisnąć, by coś w ogóle wypłynęło.