reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
justjestem, no taki ten świat niesprawiedliwy. Ja takiej babie co wyrzuca dziecko na śmietnik to bym łeb urwała przy samej dupie. Najgorsze jest to, że nie mamy wpływu na to co się dzieje na tym chorym świecie. Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal. Cieszmy się z tego, że większość rodzin Kocha swoje dzieci i dba o nie.

Karola, mogę Ci powiedzieć, że bycie w ciąży jest rewelacyjne! A poczucie ruchów dziecka - bezcenne. Zależy jeszcze kto jak przechodzi ciąże. Bo czasami te 9 miesięcy jest tak trudne, że kobiety już nie chcą drugiego dziecka, albo odwlekają tę decyzję w czasie, ale to chyba na prawdę sporadyczne przypadki :)

Lui niby tak, choć ja nie mogę powiedzieć, że moja mama jest wzorem do naśladowania, jak byłam dzieckiem, nie doświadczyłam od niej miłości, ani nie usłyszałam kocham... Odkąd z nią nie mieszkam, nasze relacje się poprawiły, no ale żal mam cały czas. Tato nadrabiał mi miłość mamy.

Just, kochana, widzę, że straszliwie się przejmujesz. Musisz trochę wyluzować, bo zwariujesz. Jak widzisz los jest bardzo niesprawiedliwy i daje dzieci ludziom, którzy teoretycznie na nie niezasługują. Jednak chyba to nie nam oceniać czy taka młoda dziewczyna, przybrudzona i zaniedbana powinna mieć dziecko. Może będzie świetną matką mimo, że jest np bardzo biedna? Z resztą znam ludzi wcale nie biednych, którzy chodzą brudni, nie umyci, w brudnych, niepranych ciuchach...
Moja sytuacja jest trudna, ale nie beznadziejna. Jestem silna, zdeterminowana, mam Drwala i Was :) Będę walczyć o swoje do upadłego. Widzisz, że się nie poddaję :) Ty też musisz być silna.
Just, nie będziesz sama, bo masz zwierzaki. Ja dzięki mojemu psu nigdy nie czuję się sama. I mam na kogo przelewać moje macierzyńskie i nadopiekuńcze zapędy :D Czasem to moja psina jest biedna, bo potrafię godzinę leżeć z nią na łóżku, tulić, głaskać i dawać buziaczki. Im starsza jest, tym bardziej zadowolona z takich czułości i często sama nadstawia się na buziaczki (oczywiście tylko jak jesteśmy same, bo jak Drwal wraca, to ustępuje mu miejsca).

Migduch, koniecznie daj znać, co powie Ci lekarz. I namawiaj go na usg. Bo to najlepsza diagnostyka na szybko przy takich plamieniach.

Lui, zaszłam prawdopodobnie. Bo powinnam była powtórzyć badanie. Ale za mało zorientowana wtedy byłam. Potem miałam tę spieprzoną operację i zrosty po niej. Teraz musi się udać przecież. Jutro będzie wiadomo jakie są na to szanse.

reklama