reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Dziewczyny a ja wam powiem tak... Przestańcie się doszukiwać wszędzie chorób, nieszczęść i nieprawidłowości. Większość z nas nie zrobiła nawet podstawowych badań które zalecają przed staraniami. Szukacie chorób na sile a to w niczym nie pomaga. Zamiast wyszukiwać chorób które są mało prawdopodobne, które nie dają objawów zróbcie podstawy i idźcie z wynikami do lekarza a nie szukać internetu bo każda z nas teraz może wpisać sobie objawy które teraz ma i wyjdzie ze albo jest w ciąży albo ma raka... Wiem ze się martwicie ale zamiast się domyślać to zróbcie coś ze sobą. Wszystkie jesteśmy młode i nam się uda. A gdy zajdziemy nie bedziemy nawet pamiętać ile się staralysmy i będziemy mówić że możemy przejść to jeszcze raz żeby mieć maleństwo. Weźcie się w garść :)

reklama
Megi myślę, że jak ktoś się długo starał to będzie pamiętał będąc w ciąży, ale to akurat będzie dobre, bo bardzo doceni ten cud ;-)

Ten co stara sie o dziecko dlugo bedzie docenial kazda chwile, bo te co maja je tak poprostu nie doceniaja tego co maja

Megi93 tak sie sklada ze mam aktualny komplet badan....wszystko to co trzeba, hivy, tarczyca, lamblie, posiew moczu, chlamydia, krew, prolaktyna....wszystkie wyniki w normie wiec chyba moge sobie teraz cudować z innymi rzeczami?;))

Pewnie ale to co jest za nami umiemy sobie bardziej racjonalnie wytłumaczyć bo juz nie rządzą nami same emocje. Same sobie wpedzacie choroby :) dlatego też przestalam tak często się tu udzielać bo powoli sama w to wpadłam, że tyle nie wiem ile jest schorzeń, jakie objawy dają co powinnam lub nie powinnam czuć,milion badań... Ale to nie jest zdrowe.... Uwielbiam Was dziewczynki i nie mówię tego by kogoś obrazić ale czasem tu jest jak w przychodni pełnej emerytek ;) siada wszystkie w kolejce i szukają co która ma wynajmują sobie co nowe schorzenia, 'pożyczają' od koleżanki obok ;) każda z nas się martwi chciałaby zaskoczyć w pierwszym miesiącu później mieć super ciążę z typowymi objawami ale co do dnia żeby ustały bo znaczy ze juz coś nie tak, później poród jak z książki. A tak nie ma... Każda jest inna u każdej inny objaw oznacza co innego.

Megi zależy jak kto to odbiera. Ja np. się cieszę, że ktoś wymienił parę badań których ja nie robiłam i nie miałam pojecią o ich istnieniu, bo następnym razem je zrobie i być może to u mnie będzie powodem "nie zachodzenia". Piszemy to po to żeby każda z nas miała obraz tego co jeszcze ewentualnie może zrobić żeby zwiększyć swoją szanse na zajście w ciąże. Przynajmniej ja to tak odbieram i myślę, że większość z nas. Niestety duża ilość z nas ma problem z zajściem w ciąże bądź donoszeniem i po to jesteśmy żeby się wymieniać doświadczeniami i opiniami lekarzy, a także obserwacjami. Być może nawet to kiedyś będzie pomocne dla kogoś bliskiego dla nas, siostry, ciotki, kuzynki...... Trafiłyśmy na to forum, bo każda z nas czuje, że ma jakiś problem a my jesteśmy po to żeby sobie doradzać i rozmawiać o tym o czym często lekarze nam nie wspominają.

Luśka jakby mi się udało w tym cyklu to według ostatniej miesiączki też bym miała termin na 31 maja :p

Migduch, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Pewnie teraz też Ci się uda. A jak już zajdziesz to musisz poprosić lekarzatm leki na podtrzymanie ciąży i będzie ok :-)

Lui a kiedy masz termin @?:)) Ja musze czekac jeszcze tydzien aaaaaa zwariuje!!
Dziewczyny a czy ktoras z was korzystala z metody Jonasa? Bo ja nie wiem czy dobrze ja rozumiem i mam kilka,pytan;)

reklama
Luśka jakby mi się udało w tym cyklu to według ostatniej miesiączki też bym miała termin na 31 maja :p

Migduch, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Pewnie teraz też Ci się uda. A jak już zajdziesz to musisz poprosić lekarzatm leki na podtrzymanie ciąży i będzie ok :-)

Ja tez☺