reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

reklama
Lui to w razie czego mozemy razem testowac:D Ja mam termin jakos 19-20.09:) Mam nadzieje, ze uda mi sie dotrwac do nastepnego weekenu bez testowania:p

Sorki dziewczynki, że tak długo mnie nie było. Jestem u rodziny, niańczę roczną dzidzię. Nie miałam czasu odpisywać, ale czytałam na bieżąco.
Witam nowe koleżanki, nadal gratuluję zaciazonymni bardzo dziękuję za wszystkie miłe i wspierajace słowa po moim małym załamaniu.
Megi, to nie jest "kolejka emerytek". Gdyby lekarze byli rzetelni, sumiennie i uczciwie wykonywali swoją pracę, nie traktowali wszystkich jedną miarką, nie bagatalizowali dolegliwości, wyjaśniali wszystko i zachowywali się tak, jak powinni, to nie były by potrzebne takie fora, nie trzeba by było pisać o badaniach i dolegliwościach oraz nie trzeba by było na własną rękę doszukiwać się jednostek chorobowych. Przeszłam gehennę z lekarzami. I lepiej aby kobiety jęczały i marudziły na forum, niż czekały latami aż ktoś łaskawie je zdiagnozuje lub wdroży skuteczne leczenie. Zdanie się jedynie na lekarzy czasem bywa niebezpieczniejsze niż nielecznie, a "leczenie" trwa dłużej niż przypadkowa wpadka.
Migduch, co to jest w ogóle ta metoda Jonasa?

Czesc dziewczyny :-)
Jestem tak zabiegana ze nie mam czasu napisać. Szkoła, praca, remont w domu. Czyste wariatkowo:p
Megi przykro mi. Następnym razem się uda; -)
Migduch witaj. Pamiętasz mnie jeszcze? Dolaczylam trochę później do zamkniętego wątku. Fajnie ze wracasz z nową energią. Kciuki za ten cykl&&&

PanaKotka już myślałyśmy, że nas opuściłaś :p
Opowiadaj co tam u Ciebie. Bierzesz już to CLO?
Miałam się Ciebie jeszcze zapytać bo wyczytałam na pierwszej stronie forum że miałaś robione HSG? ( drożność, tak? ) Da się to przeżyć? :p Co Ci wyszło?

Lui, owu byla jakos 3-4 wrzesnia, nie jestem pewna, bo nie mierze temperatury ani nic z tych rzeczy:) Moje cykle trwaja najczesciej 29-31 dni, czasem 28 czasem 32 ale to jest maxymalna rozpietosc:) Srednia moich cykli od poronienia czyli od kwietnia wynosi 30 dni. Wiec wiem, kiedy mam dni plodne no i w tym cyklu zaczelismy starania 31 sierpnia i dzialalismy codziennie do 4 wrzesnia(czyli 5 dni pod rzad). Ja z reguly czuje kiedy bedzie owulacja bo wtedy bardzo boli mnie ktorys jajnik i naprawde nie da sie tego przegapic;) W tym cyklu 3 wrzesnia doslownie skrecalo mnie z bolu przez kilka godzin i odpuscilo wiec mam nadzieje ze pecherzyk pekl;)

PanaKotka metoda Jonasa to sposob obliczania swojej owulacji zgodnie z twoim zegarem biologicznym ze tak powiem, on uwaza ze kazda kobieta oprocz owulacji z terminu miesiaczki ma tez druga biologiczna a termin tej owulacji kazdego miesiaca determinuje twoja data i godzina urodzenia. Najlepiej, gdy te obydwie sie pokrywaja ale niestety czesto sie nie pokrywaja:/ Dlatego myslalam ze moze ktoras z was juz o tym slyszala i moze mi troche pomoze;)

Lui, ja bym miała Was opuścić? Niemożliwe i niewykonalne :) Jesteście na mnie skazane buahahaha i musicie się męczyć ze mną przynajmniej aż zaciążę. Potem możecie dopiero mnie stąd wykopać, choć ostrzegam, że jak wywalicie drzwiami, to wrócę oknem ;)
Dzisiaj ostatnia tabletka clo wzięta. Mam po nim straszne uderzenia gorąca, oblewają mnie wtedy zimne poty (koło godziny 13-15), a wieczorami mam okrutne wypieki na buzi, uczucie takie, jak by mi ktoś ognisko rozpalił na twarzy. No i czuję jajniki. Wczoraj wieczorem prawy tak ciągnął, że stać nie mogłam (a miałam imprezę na wolnym powietrzu, na stojąco). W poniedziałek mam pierwszą wizytę na monitoring :)

Hsg to najgorszy ból w moim życiu. Miałam robione na żywca i ostrzegam, że nie wolno sobie na to pozwolić. Na stole straciłam świadomość. BÓL PONAD SIŁY. Dodam, że nie jestem histeryczką i jak trzeba, to na prawdę dużo umiem wytrzymać. Miałam zrosty w jajowodach, które przepchano.

Migduch, jak wrócę dzisiaj do domu, to głębię temat, bo baaaardzo mnie zaciekawiłaś :) Dzięki, bo nigdy o tym nie słyszałam

reklama
Míduch, no to czekamy na efekty Waszych działań :-) A długo się w sumie staraliście o ta ciążę, która straciłas?

PanaKotka jestem ciekawa co Ci wyjdzie na usg i ile pęcherzyków. Skoro jajnik bolał to pewnie rosnął :p Mnie też bardzo bolał ten z którym rósł pęcherzyk, a jak pękł to bólu już w ogóle nie czułam.

To mnie pocieszyłas z tym hsg. Ja nie wiem czy mój doktorek zwariował czy co.. Ale mi biednej, mającej już jedno dziecko chce zrobić drożnnosc. Powiedział, że daje mi 3 cykle czasu na zajście w ciążę :p