reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

PanaKotka, czytalam o tym bardzo duzo, podobno sprawdza sie w 90kilku procentach, dlatego sama probuje zglebic temat ale niestety lekarze o tym nie mowia....wiaze sie to z fazami ksiezyca czyli ksiezyc ma wplyw na nasza plodnosc i pewnie dlatego nikt o tym nie mowi bo lekarze moze uwazaja ze to jakies glupie wymysly:/ Ale ja w to wierze:p
Powiedz jeszcze co ci dolega? Bo nie moge sie dokopac do poprzdnich postow..:(

Lui tak naprawde w 3 cyklu udalo sie zajsc- owulke wtedy czulam tak, ze lezalam na lozku na czworakach zwinieta w klebek do 4 rano tak mnie gielo:/ No i wtedy tez probowalismy i bach- ciaza, po 10 dniach od owu zrobilam test i juz wyskoczyla bladziutka kreska. W 6 tyg bylam na usg, widzialam serduszko...potem cos mnie tknelo bo przestaly mnie piersi bolec i jak poszlam na wizyte po miesiacu to sie okazalo ze martwy zarodek:/ W dniu kiedy trafilam na wizyte kontrolna mialam lekkie plamienie na brazowo i lekarz wyslal mnie na usg jeszcze tego samego dnia,ktore potwierdzilo najgorsze obawy:(
Dlatego tak fiksuje, bo w tym miesiacu znowu ostry bol jajnika, a jak siadalam to tak jakby mnie ktos po tym jajniku kopal;) Wiec mocno licze na to, ze szybko pojdzie i tym razem sie dobrze skonczy...:)

Ostatnia edycja:
reklama
a ja własnie pouzupełniałam swój cykl na ovufriend, dopisałam wszystkie objawy i będę go rzetelnie prowadzić ;-) ale widzę, że wyliczył mi źle owulkę bo wyliczył mi dzień po wizycie u gina który mi na monitoringu stwierdził, że jestem po owulacji ;-)

Julka89 ja sie naczytalam ze ovufriend czesto wylicza cos zle:/ I w sumie przy regularnych cyklach wole jednak sluchac swojego ciala:p

ja mam nieregularne cykle, ale fajną sprawę mają z tymi objawami, bo ja czasem nie mogę sobie przypomnieć jakie objawy miałam w poprzednim cyklu a tak to sobie zerkne i będę wszystko wiedzieć ;-)

Jako wspomagacz ovufriend napewno jest super, ale mysle ze najlepiej korzystac z testow ovu albo monitoringu cyklu tylko ze tu juz sa spore koszty:/ Dodatkowo ja sobie wszystko zapisuje w takiej aplikacji dla staraczek wiec nie jest zle;)

ja ostatnio i przedostatnio miałam monitoring, 3 cykle temu korzystałam z testów a ciąży nie ma, więc muszę się "chwytać" wszystkiego ;-)

No i to jest wlasnie takie glupie- niby wszystko wiemy, monitorujemy, zapisujemy, testujemy, mierzymy temperature...a natura i tak robi swoje. Znam milion przypadkow ze dziewczyna miala byc bezplodna albo inne cuda na kiju a tu bach- ciaza:) Kazda ma swoje sposoby ale tak naprawde nikt nie zna recepty na zajacie w ciaze, widac nawet jak wszystko jestbw porzadku to tez trzeba czekac ehh.

ja już miałam cykle gdzie całkowicie się wyłączałam, bo byliśmy na urlopie, albo miałam remont i zapominałam o starankach, nawet testów nie robiłam, ale też nic. Wizytę mam u specjalisty od niepłodności, pewnie kolejne badania będę robić..

reklama