reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Widać o zwierzęta lepiej dbaja:-/

Czesc dziewczyny.

Powiem Wam że chyba jednak jakiś jednodniowy wirus mnie wczoraj złapał bo dziś czuję się dobrze. Tylko ze ten brzuch ciągle mnie boli. Wiem ze w ciąży też może boleć jak na okres ale ja juz tyle razy się rozczarowalam ze teraz nie spodziewam się żeby było inaczej niż zwykle.

reklama
Karola, rozumiem Cię doskonale. Ja też wielokrotnie się zawiedziona byłam. Ale nadzieja umiera ostatnia. Trzeba mieć nadzieję za każdym razem. Trzeba wierzyć, że sie uda całą sobą. Nawet jeśli to chwilę boli. Ale im bardziej wierzymy, tym większa nasza szansa. Mnie też to za każdym razem boli. Ale bez wiary nic się nie uda. No i wyobraź sobie swoją radość, jak na prawdę zobaczysz II. A jak nie będziesz wierzyć w sukces, to i radość z pozytywnego testu będzie mniejsza lub będziesz potrzebowała więcej czasu aby w ogóle to do Ciebie doszło. Mimo wszystko w tym oczekiwaniu jest jakaś radość. Niesie ono ze sobą też dobre emocje i na nich trzeba się skupiać.

karola i jak tam? panakotka wspolczuje zrostow u mnie tez szwy sie rozwarstwiaja po szycu mam takie wielkie blizny ze szok ale nasza sluzba zdrowia zostawia wiele do zyczenia ja boje sie tego bol porodowego panicznie bo mam niski prog bolu ale wiem ze dla tej chwili musze dac rade mam nadzieje ze dadza mi zoo tynka mam pytanko kto moze dostac zoo bezplatnie tzn ze wskazan medycznych astma sie do tego kwalifikuje?

A niech tam. Myślę ze jak przysla mi testy do wtorku to w środę zatestuje. Przynajmniej będę wiedzieć czy jestem w tej ciąży czy nie i spokojnie za czekam do terminu @:-)

Ja nie badam szyjki, śluzu nie widzę. Rzadko mam owulki, więc to raczej bezsensu. Temperaturę mierzyłam, ale dałam sobie siana. Współżyjemy na tyle często, że co ma być, to i tak będzie. Nie będę się dodatkowo stresować.

Karola, czekamy więc na Twój test Kochana :) cieszę się, że wierzysz. I wierz całą sobą! I pozory zostaw innym. Nam pisz tak, jak czujesz :)

jestem ciekawa kiedy bedzie owulacja ale wiem jedno cera mi wyladniala wczoraj zaklol mnie jajnik w 9 dc myslalam ze sie przewroce wedlug kalkulatora wczoraj zaczelam dni plodne srednia cyklu mam 27 dni wiec kupilam testy w rossmanie lh i zaczne testowac jutro i zamowie te z allegro polecie mi ktore lepsze

Załączniki

• 1436614642913.jpg
    1436614642913.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Lusia astma jak najbardziej kwalifikuje się do znieczulenia oprócz tego takie choroby jak nadciśnienie, niektóre wady serca, przeszczepy narządów, cukrzyca. Problem w tym ze w niektórych szpitalach po prostu nie ma zoo bo jest zbyt malo anestezjologow. Musisz sprawdzić jak jest w Twoim szpitalu, bo niektóre oferują bezpłatne zoo dla wszystkich. W łodzi jest to matka polka, szpital Rydygiera i madurowicz bo miałam tam praktyki na porodowce. W niektorych jest dostępny podtlenek azotu czyli gaz rozweselajacy. Oprócz tego jest dolcontral np. Tylko to wszystko może wpływać troszkę usypiajaco na dziecko a poza tym podane zbyt wcześnie lub późno hamuje i przedluza poród.
Co do żelu to na jakiejs konferencji slyszalam o takim który podobno przyspiesza rozwieranie się szyjki macicy ale zapomnialam nazwy. Musialabym poszukać. Masaże krocza na pewno je uelastycznia.