reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

Luska jak juz pisalam ja mam z allegro testy od Meditrade takie z różową końcówką i idealnie na 24 godziny przed owu test był pozytywny aż w szoku byłam ze tak pięknie wyszedł.

reklama
ale musze dostac od lekarza zaswiadczenie do zoo w kielcach tylko szpital matki i noworodka daje zoo z tego co wiem

Narazie tak to wygląda u mnie.

Załączniki

• 1436616025667.jpg
    1436616025667.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 38
Tynka, a ty w przeglądarce na tel korzystasz z forum, czy przez aplikację? Bo w apce widać zdjęcia wykresu.
A co teraz z tym, że od lipca podobno wszystkim kobietom ma przysługiwać znieczulenie i szpitale mają za to dostać dodatkowe 400zł od porodu? Czyli nadal nie wszędzie będzie można z tego skorzystać? Bo ja myślałam, że dzięki temu właśnie wszędzie będzie można dostać...

Fajnie, że moja astma do czegoś mi się wreszcie przyda i przynajmniej znieczulenie dostanę.

Ja czytałam o takim żelu, który ma dawać większy poślizg przy porodzie i dzięki temu tkanki rzadziej pękają... A żel na szyjkę też słyszałam... Ale podobno w ogóle lekarze nie chcą tego stosować wszystkiego.

PanaKotka raczej wszędzie to nie przejdzie z tym znieczuleniem. Chociażby dlatego ze musieliby wszędzie miec odpowiednią liczbę anestezjologow a z tym jest problem. I lekarze tego nie polecają bo nic z tego nie maja a po drugie musieliby się uczyć jak stosować takie nowinki. Korzytam z forum po prostu przez internet i niektóre zdjęcia mi się nie wyświetlają. Chyba zainstaluje ta aplikacje do tego forum.

Tynka, a jaka jest filozofia stosowania żelu, który jest w aplikatorach, których wyciska się go jak ze strzykawki dokładnie w to miejsce, gdzie powinien trafić? W opakowaniu są bodajże 3szt i podaje się go co ileś tam godzin.
No właśnie to, co wprowadzili z tym znieczuleniem ma zapewnić anestezjologa na każdej porodówce - 400zł to ma być jego wynagrodzenie (swoją drogą chciałabym tyle zarabiać za każdy poród, bo to prawie tyle, ile mamy obecnie kasy tygodniowo)

reklama