reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

No dobrze, z tabletkami rozumiem, ale kupiłam sobie olej w postaci płynnej i teraz nie wiem czy łyżeczka dziennie wystarczy czy jak to zrobić :D

reklama
A ja się tam wtrącę do dyskusji, a co ;) Czytałam artykuł o szyjce macicy, jej fazach i śluzie. Było w nim wspomniane, że aby zwiększyć szanse na powodzenie w zajściu w ciążę lepiej kochać się dwa razy w tygodniu bo właśnie sperma będzie lepszej jakości.
JA uprawiam seks wtedy kiedy mam na to ochotę i tyle. W ogóle wydaje mi się, że przegapiłam owu xD Bo chwaliłam się, że śluz się zmienia, a jednak później znów był taki sam jak jest. A szyjka się cofnęła, tak mi się wydaje, więc myślałam, że już po, a to chyba znaczy, że jednak jest się w trakcie. W ogóle wracając do spermy, normalnym jest, że po stosunku część wypływa na zewnątrz. A czy zdarzyło się wam, że nie wypłynęła w ogóle? To był w dodatku 2-3 dniowy zapas. ;)

z tego co widzę to jest napisane że 8% kwasów tłuszczowych nasyconych a reszta to nienasycone.
Kurcze chciałam przedobrzyć żeby to był naturalnie występujący olej, a teraz mam problem ;) Ale z tego co teraz czytam w internecie to wynika że półtorej łyżeczki zalecają dziennie...

Ostatnia edycja:
Kaana, masz link do tego artykułu?
I tak, zdarzyło mi się, że nie wypłynęła. Wypłynęło dopiero rano odrobinkę.
Ewelinko, skoro jest 8% nkt, to jest +/-8g w 100ml oleju. Powinno się brać min. 2000mg nkt/dobę czyli 2g. Zgodnie z moimi wyliczeniami 25ml dziennie minimum musisz wypić czyli np 5-6 łyżeczek od herbaty.

Na oeparolu w dawkowaniu masz 6 kapsułek dziennie, co odpowiada dokładnie 2337mg czyli 2,337g nkt, a każda kapsułka zawiera 510mg czyli 0,52g oleju z wiesiołka. Na oeparolu Femina masz 5 kapsułek dziennie, co odpowiada 2235mg czyli 2,235g nkt , a jedna kapsułka zawiera 500mg czyli 0,5g mieszaniny oleju z wiesiołka i oleju lnianego w stosunku 2:1.
Ale olej z wiesiołka w kapsułkach nie jest równowartościowy z olejem w butelce.

Kaana u mnie to wyplywanie zalezy wlasnie od tego jaka tego dnia ma moj S sperme :) Bo jak ma biala i gesta to tak sie trzyma ze moge sobie chodzic, robic wszystko normalnie i nic nie wycieka, dopiero jak pojde siusiu i tak "popchne" ja to wyplywa hehe :) Ale jak ma te przezroczysta i rzadka to ledwo do lazienki dobiegne a juz mi cieknie po nogach :/

reklama
No ja to tam zawsze chodziłam do łazienki bo zaraz mnie zalewała. A wtedy poczułam się oszukana. Czekam czekam i nic nie leci, aż zaczęłam patrzeć na mojego podejrzliwie. No ale sam mnie zatargał do wyra i by mnie oszukał? ;p. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło bynajmniej więc zapytałam. Mój sobie wymyślił teorię, że cały "produkt" został uwaga: wciągnięty, przyjęty. ;D